Tillbaka till menyerna

Vecka 12

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 526 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Middag - 299 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 296 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 491 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Middag - 299 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 339 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.6 gram

Fett: 24.9 gram

Protein: 22.9 gram

Energi: 412.9 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Måndag middag 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Värm upp en kastrull med olja och fräs hackad lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, hackad basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat
  • Tisdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Onsdag middag 299 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Det här är den godaste tomatsoppan! Mustig och extra smarrig om du serverar den med pestomarinerad mozzarella.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Värm upp en kastrull med olja och fräs hackad lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna.
    • Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter.
    • Smaka eventuellt av med mer kryddor.
    • Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, hackad basilika, salt och svartpeppar.
    • Dela tomater och blanda ner.
    • Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    Pestomarinerad mozzarella
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 st cocktailtomat
  • Torsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 0.5 dl valnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 140 g torskfile
Mejeri
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 tsk smör
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl grekisk yoghurt
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk färsk basilika
Frukt/grönt
  • 75 g kantareller
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 dl blåbär
  • 4 st färsk jordgubbe

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!