Tillbaka till menyerna

Vecka 1 med träning

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Du följer inte 5:2 dieten då du överstiger 200 kalorier

  • Måndag - 1564 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 501 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Middag - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Dessert

  • Tisdag - 1439 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 501 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Middag - 425 Kcal

      Fläskgryta

    • Mellanmål - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Dessert

  • Onsdag - 1439 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 425 Kcal

      Fläskgryta

    • Middag - 501 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Mellanmål - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Dessert

  • Torsdag - 1362 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Middag - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Mellanmål - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Dessert

  • Fredag - 1390 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 501 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Middag - 550 Kcal

      Ägghack med varmrökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1273 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1258 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 266 Kcal

      Utflyktsmat - Chorizosoppa med kikärtor

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65.5 gram

Fett: 84.2 gram

Protein: 85.8 gram

Energi: 1389.2 kcal

  • Måndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Måndag lunch 501 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Måndag middag 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Måndag mellanmål 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

  • Tisdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Tisdag lunch 501 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Tisdag middag 425 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g Stekfläsk g
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st styck sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Tisdag mellanmål 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

  • Onsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Onsdag lunch 425 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g Stekfläsk g
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st styck sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Onsdag middag 501 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Onsdag mellanmål 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

  • Torsdag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Torsdag lunch 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Torsdag middag 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.

    Torsdag mellanmål 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

  • Fredag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Fredag lunch 501 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Fredag middag 550 Kcal

    Ägghack med varmrökt lax

    Krämig ägghack med varmrökt lax som serveras tillsammans med sallad och gräslök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 300 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Koka äggen ca 6 minuter. Skala och hacka och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, gräslök, salt och peppar.
    • Lägg sallad på tallrik och lägg på varmrökt lax, ägghack,
    • Dekorera med gräslök.
  • Lördag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Lördag lunch 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.

    Lördag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl créme fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.75 klyfta riven vitlök
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.
  • Söndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Söndag lunch 266 Kcal

    Utflyktsmat - Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärter
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Söndag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk Chilisås msk
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.
Mejeri
  • 7 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk msk smör
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk tsk smör
Frukt/grönt
  • 28 st färsk jordgubbe
  • 4.75 klyfta riven vitlök
  • 5 st gul paprika
  • 2.25 st squash
  • 2 st vitkål
  • 8 msk Bladpersilja
  • 2 st citron
  • 9 klyfta vitlök
  • 2 st salladslök
  • 2 st styck sötpotatis
  • 6 st morot
  • 465 g bladspenat
  • 2.5 st rödlök
  • 1 st aubergine
  • 5 styck tomat
  • 1 kruka färsk basilika
  • 150 g grönsallad
  • 1 msk gräslök
  • 4 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 0.25 st styck finhackad rödlök
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
Torrvaror
  • 3.5 dl valnötter dl
  • 11 tsk olivolja
  • 6 msk olivolja
  • 20 st torkade aprikoser
  • 12 msk solrosfrön
  • 4 tsk honung
  • 800 g krossade tomater
  • 100 g torkade äppelbitar
  • 2 dl dl russin
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 200 g konserverade kikärter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g kycklinglårfilé
  • 1600 g kycklingklubbor
  • 450 g chorizo
  • 13 st ägg
  • 1200 g Stekfläsk g
  • 1000 g nötfärs
  • 300 g varmrökt lax
  • 220 g torskrygg
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 6 st gul lök
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 5 nypa chiliflakes
  • 8 tsk örtagårdskrydda
  • 4 st kycklingbuljongtärning
  • 12 msk ajvar relish
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 tsk torkad basilika
  • salt och vitpeppar
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
Övrigt
  • 400 g vatten
  • 18 dl dl vatten
  • 3.5 msk majonnäs
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 msk Chilisås msk
  • 1 dl gratängost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!