Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 934 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag - 481 Kcal

      Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    • Mellanmål - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Dessert

  • Tisdag - 1098 Kcal

    • Frukost - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Lunch - 481 Kcal

      Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    • Middag - 483 Kcal

      Kycklinglårfilé med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 704 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 483 Kcal

      Kycklinglårfilé med grönsaker

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.9 gram

Fett: 62.9 gram

Protein: 63.1 gram

Energi: 912 kcal

  • Måndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Måndag middag 481 Kcal

    Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    Lammfärsbiffar med lite kapris i. Dessa biffar serveras med stekta champinjoner, sallad, lök och rå äggula!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda färsen med senap, kapris, persilja, salt och svartpeppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i några minuter.
    • Ställ in i ugnen och låt steka klart i ytterligare 10 minuter. 
    • Skiva champinjonerna och röd lök och stek i lite olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp biffarna på en bädd av ruccola och servera med champinjoner, lök och rå äggula. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Måndag mellanmål 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar
  • Tisdag frukost 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Tisdag lunch 481 Kcal

    Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    Lammfärsbiffar med lite kapris i. Dessa biffar serveras med stekta champinjoner, sallad, lök och rå äggula!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda färsen med senap, kapris, persilja, salt och svartpeppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i några minuter.
    • Ställ in i ugnen och låt steka klart i ytterligare 10 minuter. 
    • Skiva champinjonerna och röd lök och stek i lite olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp biffarna på en bädd av ruccola och servera med champinjoner, lök och rå äggula. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Tisdag middag 483 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på färsk persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Onsdag lunch 483 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på färsk persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 6 msk smör
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 1 dl grädde
Frukt/grönt
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 100 g champinjon
  • 1.5 st rödlök
  • 75 g rucola
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • basilika
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
Övrigt
  • 60 g havremusli
  • 2 msk senap
  • 3 msk kapris
  • 3 st jordgubbe färsk
  • 50 g gröna oliver
  • 4 st soltorkad tomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g lammfärs
  • 2 st äggula
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 300 g kycklinglårfilé
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!