Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1027 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 694 Kcal

      Laxfilé med sötpotatismos

    • Middag - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 619 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 333 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1036 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 286 Kcal

      Linssoppa med halloumi

    • Middag - 750 Kcal

      Kalvfärsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1030 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 750 Kcal

      Kalvfärsbiffar med fetaost

    • Middag - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 280 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.1 gram

Fett: 48.8 gram

Protein: 52.3 gram

Energi: 798.3 kcal

  • Måndag lunch 694 Kcal

    Laxfilé med sötpotatismos

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 694 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först sötpotatismoset genom att skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på grädde och tillsätt smör, parmesanost, salt och peppar.
    • Rör om och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om.
    • Servera laxen med sötpotatismoset och sallad.
    • Toppa med pumpafrön och parmesan.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 st dillkvistar

    Måndag middag 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås
  • Tisdag lunch 333 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Gör så här

    • Strimla kycklingen, riv ingefära, skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Woka kyckling, vitlök och ingefära någon minut.
    • Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, soja och sweetchilisås.
    • Tillsätt wokgrönsaker och stek några minuter.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
    • Strö på en halv kruka hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 225 g frysta wokgrönsaker
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st lime
    • 6 msk koriander
    • 1 msk sweet chilisås

    Tisdag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost
  • Onsdag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Onsdag middag 750 Kcal

    Kalvfärsbiffar med fetaost

    Kalvfärsbiffar med en fantastiskt god pestokräm! Hittar du inte kalvfärs kan du använda dig av nötfärs eller lammfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 750 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Knäck ägget i en bunke och blanda i créme fraiche, vitlök, salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest av en halv citron, rödlök och smula ner fetaost.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek biffarna på medeltemperatur i 10 minuter. Skär blomkålen i 1 cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek båda sidorna tills skivorna har fått färg.
    • Dela citroner på hälften och grilla i stekpannan.
    • Blanda créme fraichemed pesto och lägg upp i små skålar, smaka av med salt och peppar.
    • Fördela spenaten på tallrikar, lägg upp blomkålsskivorna och biffarna.
    • Lägg på citron och granatäpplekärnor.
    • Servera med pestokrämen och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag lunch 750 Kcal

    Kalvfärsbiffar med fetaost

    Kalvfärsbiffar med en fantastiskt god pestokräm! Hittar du inte kalvfärs kan du använda dig av nötfärs eller lammfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 750 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Knäck ägget i en bunke och blanda i créme fraiche, vitlök, salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest av en halv citron, rödlök och smula ner fetaost.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek biffarna på medeltemperatur i 10 minuter. Skär blomkålen i 1 cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek båda sidorna tills skivorna har fått färg.
    • Dela citroner på hälften och grilla i stekpannan.
    • Blanda créme fraichemed pesto och lägg upp i små skålar, smaka av med salt och peppar.
    • Fördela spenaten på tallrikar, lägg upp blomkålsskivorna och biffarna.
    • Lägg på citron och granatäpplekärnor.
    • Servera med pestokrämen och dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g spenat
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk färsk timjan
    Kall pestokräm
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
  • 300 g kalvfärs
  • 400 g lövbiff
Mejeri
  • 4 g smör
  • 1 msk grädde
  • 2 msk riven parmesanost
  • 50 g halloumiost
  • 2 msk crème fraiche
  • 50 g fetaost
Frukt/grönt
  • 30 g grönsallad
  • 0.75 st liten sötpotatis
  • 1 st citronklyfta
  • 5 klyfta vitlök
  • 6 tsk ingefära
  • 225 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st lime
  • 1.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st citron
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 25 g spenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st gul paprika
  • 200 g broccoli
  • 200 g haricots verts
  • 200 g pak choi
Torrvaror
  • 1 msk pumpakärnor
  • 4 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • dillkvistar
  • 1 msk ketjap manis
  • 2.5 msk soja
  • 6 msk koriander
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st kanelstång
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk grön pesto
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk färsk koriander

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!