Tillbaka till menyerna

V8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 384 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 384 Kcal

      Salciccia- och grönsaksplåt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 498 Kcal

    • Frukost - 236 Kcal

      Ketomüsli

    • Lunch

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 314 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 480 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 15.1 gram

Fett: 27.1 gram

Protein: 28 gram

Energi: 419 kcal

  • Måndag middag 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 236 Kcal

    Ketomüsli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk kanel
    • 2 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Hacka valnötter, mandel och hasselnötter.
    • Rosta alla frön och nötter i en stekpanna.
    • Ringla över honung och strö på kanel.
    • Lägg i en skål och blanda ner kokosflingor.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk kanel
    • 2 dl kokosflingor

    Tisdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Torsdag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola
Frukt/grönt
  • 4 st squash
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 st fänkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st broccolistånd
  • 100 g broccoli
  • 0.5 st citron
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 10 st cocktailtomat
  • 0.5 st rödlök
  • 25 g rucola
Mejeri
  • 150 g chevreost
  • 75 g halloumi
  • 0.5 dl gräddfil
  • 125 g mozzarellakulor
  • 1 msk smör
Torrvaror
  • 3 msk flytande honung
  • 12 st valnöt
  • 4.5 msk olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl kokosflingor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g salcciakorv
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g ryggbiff
Övrigt
  • 20 st svarta oliver
  • 2 msk senap
  • 2 msk majonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 1 msk persilja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!