Tillbaka till menyerna

v39

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 684 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 684 Kcal

      Köttfärsgratäng med squashrullar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 547 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 547 Kcal

      Laxgryta med champinjonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 674 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 674 Kcal

      Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 603 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20.1 gram

Fett: 45.7 gram

Protein: 31.9 gram

Energi: 627.3 kcal

  • Måndag middag 684 Kcal

    Köttfärsgratäng med squashrullar

    En riktigt god gratäng med fyllda squashrullar på. Laga några portioner och lägg i frysen så har du bra middagsmat när du har bråttom eller inte orkar laga mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Hyvla squashen på längden i tunna skivor.
    • Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad lök.
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över köttfärssåsen och sedan placera på rullarna.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Dekorera med basilika kvistar och ringa över pesto.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
  • Tisdag middag 547 Kcal

    Laxgryta med champinjonsås

    Snabblagad laxgryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 547 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Dela laxen och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i  5 min på låg värme.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök, vitlök någon minut. Strö på kryddor och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt koka någon minut och häll på grädde. Låt koka ihop några minuter.
    • Lägg ner laxfiléerna och sjud i ytterligare några minuter. Blanda ner tomater och basilika.
    • Dekorera med färska basilikablad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika
  • Onsdag middag 674 Kcal

    Blomkål och broccoligratäng med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 674 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär buketter av blomkål och broccoli.
    • Lägg i en kastrull och häll på vatten så det täcker.
    • Koka upp med kycklingbuljongtärning tills buketterna är al dente, ca 3 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en ugnsfast form.
    • Strimla kyckling i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tillsammans med örter, salt, svartpeppar och den hackade löken.
    • Låt steka några minuter och tillsätt grädde, créme fraiche, riven ost, dijonsenap, salt och svartpeppar och låt koka upp.
    • Häll såsen över broccolin och sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna eller bjud familj eller vänner.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 st gul lök
    • 2 dl vispgrädde
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 3 tsk dijonsenap
  • Torsdag middag 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
Frukt/grönt
  • 2 st squash
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 3 st gul lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g champinjoner
  • 0.5 st rödlök
  • 10 st cocktailtomat
  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 400 g trattkantareller
  • 10 cm purjolök
Mejeri
  • 250 g ricottaost
  • 5 dl riven västerbottenost
  • 125 g mozarella
  • 3 tsk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 2 dl grädde
Övrigt
  • 250 g soltorkade tomater i olja
  • 250 g smördeg glutenfri
Kryddor/smaksättare
  • 5.5 kruka färsk basilika
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 0.25 st fiskbuljongtärning
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 tsk dijonsenap
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g blandfärs
  • 300 g laxfilé
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 st ägg
Torrvaror
  • 2.5 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!