Tillbaka till menyerna

V31

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 342 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.5 gram

Fett: 18.1 gram

Protein: 30.6 gram

Energi: 341.8 kcal

  • Måndag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Måndag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Härlig torskrygg som serveras med smörstekta kantareller till, toppa sedan fisken med persilja, örtkrydda och parmesan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
Frukt/grönt
  • 1 st avokado
  • 1 st kiwi
  • 1 st banan
  • 3 tsk ingefära
  • 130 g mango (fryst)
  • 50 g spenat
  • 75 g kantareller
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk mynta
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk örtkryddor provencale
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 140 g torskfile
Mejeri
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 tsk smör

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.