Tillbaka till menyerna

V2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 823 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 273 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 550 Kcal

      Ägghack med varmrökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 737 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 697 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 290 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 407 Kcal

      Torskgratäng med pepparrotsost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 659 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.9 gram

Fett: 47.7 gram

Protein: 47.2 gram

Energi: 728.7 kcal

  • Måndag lunch 273 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Måndag middag 550 Kcal

    Ägghack med varmrökt lax

    Krämig ägghack med varmrökt lax som serveras tillsammans med sallad och gräslök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 300 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Koka äggen ca 6 minuter. Skala och hacka och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, gräslök, salt och peppar.
    • Lägg sallad på tallrik och lägg på varmrökt lax, ägghack,
    • Dekorera med gräslök.
  • Tisdag lunch 242 Kcal

    Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Gör så här

    • Skala och hacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i någon minut.
    • Tillsätt vatten, fond, spenat och broccoli.
    •  Låt koka i 15 minuter.
    • Mixa soppan slät.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skål.
    • Smula över ost och toppa med valnötter.

    Tisdag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

  • Onsdag lunch 290 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Onsdag middag 407 Kcal

    Torskgratäng med pepparrotsost

    En krämig gratäng med torsk och pepparrotsost i - servera med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 dl grädde
    • 70 g pepparrotsost
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk strimlad purjolök
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Tina fisken något.
    • Skär morot och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och pepparrotsost.  Smula ner buljongtärningen och lägg ner grönsakerna.
    • Låt allt koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg fisken i en liten ugnsform och häll över såsen.
    • Ställ in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med grönsallad.
  • Torsdag lunch 242 Kcal

    Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Gör så här

    • Skala och hacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i någon minut.
    • Tillsätt vatten, fond, spenat och broccoli.
    •  Låt koka i 15 minuter.
    • Mixa soppan slät.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skål.
    • Smula över ost och toppa med valnötter.

    Torsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • 3 st gul lök
Frukt/grönt
  • 5 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • Bladpersilja
  • 1 msk gräslök
  • 2 st salladsblad
  • 200 g broccoli
  • 0.25 st vitkål
  • 0.25 st rödlök
  • 3 st morot
  • 0.5 st mango
  • 150 g grönsallad
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • 0.25 st squash
  • 3 msk strimlad purjolök
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 50 g valnötter
  • 1 msk pumpakärnor
  • 0.5 msk olivolja
Övrigt
  • 1300 g vatten
  • 5 msk majonnäs
  • 600 g frusen spenat
  • 3 dl dl vatten
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl frysta gröna ärtor
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • chiliflakes
  • 2 tärning Grönsaksbuljong
  • 0.5 msk curry
  • 2 msk mango chutney
  • 1.5 msk färsk timjan
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
Mejeri
  • 300 g fetaost
  • 100 g ädelost
  • 0.75 dl gräddfil
  • 0.5 msk msk smör
  • 1 dl grädde
  • 70 g pepparrotsost
  • 250 g ricottaost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 300 g varmrökt lax
  • 200 g kycklingfilé
  • 200 g torskrygg
  • 500 g nötfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!