Tillbaka till menyerna

V 50/2021

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 621 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 621 Kcal

      Stekt lax med kikärtssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 562 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 562 Kcal

      Kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 417 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 447 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 2.2 gram

Fett: 35.2 gram

Protein: 27.8 gram

Energi: 511.8 kcal

  • Måndag middag 621 Kcal

    Stekt lax med kikärtssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 dl kikärter
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 msk finhackad salvia
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna och stek fisken runt om i ca 10 minuter.
    • Gör under tiden kikärtssalladen genom att lägga kikärtor i en skål.
    • Riv moroten och blanda ner.
    • Skär avokado och paprika i mindre bitar och blanda ner.
    • Häll på olivolja och citronsaft.
    • Smaksätt med salvia, salt och peppar.
    • Servera laxen med kikärtsaladen och dekorera med färsk salvia och citronskiva.
  • Tisdag middag 562 Kcal

    Kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricot verts

    Gör så här

    • Skiva korv och kyckling i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Strimla purjolök och skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och bryn korv, kyckling och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt purjolök, vatten, ajvar relish, krossade tomater, senap och grädde.
    • Låt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
    • Dela haricot verts och blanda ner i grytan.
    • Servera med strimlad purjolök och färsk timjan.
  • Onsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • Torsdag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -35 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 75 g chorizo
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 500 g nötfärs
  • 1 st hel kyckling
  • 3 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk finhackad salvia
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 5.5 msk ajvar relish
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.7 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk curry
Mejeri
  • 110 g smör
  • 3 dl grädde
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 2 dl riven ost
Torrvaror
  • 1 dl kikärter
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 1.5 st morot
  • 0.5 st avokado
  • 1.25 st röd paprika
  • 0.25 st citron
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st gul paprika
  • 75 g haricot verts
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 10 cm cm purjolök
Övrigt
  • 150 g vatten
  • 1 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!