Tillbaka till menyerna

V 46/2021

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 395 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 556 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 556 Kcal

      Lax med chèvre och fikon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1079 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 1079 Kcal

      Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 201 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 201 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 877 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 877 Kcal

      Asian Pokébowl – 1 portion

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.9 gram

Fett: 38.3 gram

Protein: 31.3 gram

Energi: 621.5 kcal

  • Måndag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.
  • Tisdag middag 556 Kcal

    Lax med chèvre och fikon

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Hacka de torkade fikonen och smula chèvre.
    • Lägg in fyllningen i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över valnötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.
  • Onsdag middag 1079 Kcal

    Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    En perfekt rätt att laga till helgen eller varför inte lyxa till vardagen lite?! Färsbiffarna går dessutom utmärkt att frysa så passa på att göra några extra att frysa ner till dagar när du har kort om tid och behöver något snabbt och gott att ta fram.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 66 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 1079 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk hackad persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl créme fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 2 msk finhackad rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk hackad persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra biffarna genom att skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan fint.
    • Lägg i en skål och blanda ner persilja, örtagårdskrydda, salt, peppar, ströbröd och vatten.
    • Låt stå och svälla några minuter.
    • Blanda ner ajvar, ägg och färs och forma till 8 biffar.
    • Sen är det dags för de rostade grönsakerna.
    • Skala och skiva rotfrukterna och rödlöken.
    • Häll lite av spadet från fetaosten i en stekpanna och lägg ner rotfrukter, lök och vitlök.
    • Låt steka några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och en buljongtärning.
    • Häll på vatten och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 12 minuter men rör gärna om då och då.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Nu är det dags att steka biffarna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera vackert genom att lägga spenatblad på ett serveringsfat och lägg biffarna över.
    • Lägg på rotfrukterna och toppa med fetaost.
    • Strö på rostade pumpafrön och hackad persilja.
    • Servera med pestocrémen.
  • Torsdag middag 201 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 100 g spenat
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Topping
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.
  • Fredag middag 877 Kcal

    Asian Pokébowl – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 90 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 877 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsenoch servera.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 600 g laxfilé
  • 1 st ägg
  • 600 g blandfärs
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 100 g salmalax
Mejeri
  • 1 tsk tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 150 g chevre
  • 1 msk msk smör
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 2 dl créme fraiche
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 7 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk lantbuljong
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 tsk srirachasås
Frukt/grönt
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.75 st rödlök
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 7 msk hackad persilja
  • 2 st palsternacka
  • 3 klyfta riven vitlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 200 g bladspenat
  • 0.5 st Broccolihuvud
  • 100 g spenat
  • 3 msk koriander
  • 0.5 st gurka
  • 1 st morot
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st mango
  • 5 g sockerärtor
  • 0.5 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st lime
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 8 st torkade fikon
  • 2 msk msk valnötter
  • 0.75 dl ströbröd
  • 5 msk grön pesto
  • 1 dl pumpafrön
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 10 g cashewnötter
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk honung
Övrigt
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 dl dl vatten
  • 500 g vatten
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk majonnäs
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1.5 st gul lök
  • 2 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!