Tillbaka till menyerna

V 46/2021

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 390 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Högrevsburgare med spetskål

      390 kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 556 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Lax med chèvre och fikon

      556 kcal

      Lax med chèvre och fikon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1079 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 926 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch

    • Asian Pokébowl

      926 kcal

      Asian Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.5 gram

Fett: 46.2 gram

Protein: 36.2 gram

Energi: 737.6 kcal

  • Måndag middag 390 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Tisdag middag 556 Kcal

    Lax med chèvre och fikon

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Hacka de torkade fikonen och smula chèvre.
    • Lägg in fyllningen i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över valnötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk valnötter
  • Onsdag middag 1079 Kcal

    Färsbiffar med pestocréme och stekta rotfrukter

    En perfekt rätt att laga till helgen eller varför inte lyxa till vardagen lite?! Färsbiffarna går dessutom utmärkt att frysa så passa på att göra några extra att frysa ner till dagar när du har kort om tid och behöver något snabbt och gott att ta fram.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 66 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 1079 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra biffarna genom att skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan fint.
    • Lägg i en skål och blanda ner persilja, örtagårdskrydda, salt, peppar, ströbröd och vatten.
    • Låt stå och svälla några minuter.
    • Blanda ner ajvar, ägg och färs och forma till 8 biffar.
    • Sen är det dags för de rostade grönsakerna.
    • Skala och skiva rotfrukterna och rödlöken.
    • Häll lite av spadet från fetaosten i en stekpanna och lägg ner rotfrukter, lök och vitlök.
    • Låt steka några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, örtagårdskrydda och en buljongtärning.
    • Häll på vatten och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 12 minuter men rör gärna om då och då.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Nu är det dags att steka biffarna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera vackert genom att lägga spenatblad på ett serveringsfat och lägg biffarna över.
    • Lägg på rotfrukterna och toppa med fetaost.
    • Strö på rostade pumpafrön och hackad persilja.
    • Servera med pestocrémen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk persilja
    • 0.75 dl ströbröd
    • 1 dl vatten
    • 5 msk ajvar relish
    • 1 st ägg
    • 600 g blandfärs
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Stekta rotfrukter
    • 2 st liten sötpotatis
    • 2 st palsternacka
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Pestocreme
    • 2 dl crème fraiche
    • 5 msk grön pesto
    • 2 msk rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 200 g bladspenat
    • 1 dl pumpafrön
    • 2 msk persilja
  • Fredag middag 926 Kcal

    Asian Pokébowl

    En bowl med asiatiska smaker, massor av härliga grönsaker, färsk mango och en chilimajonnäs till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 92 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 926 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 600 g laxfilé
  • 1 st ägg
  • 600 g blandfärs
  • 100 g salmalax
Mejeri
  • 2 tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 150 g chevre
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 3 dl crème fraiche
Frukt/grönt
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
  • 3.75 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st liten sötpotatis
  • 2 st palsternacka
  • 200 g bladspenat
  • 0.5 st gurka
  • 1 st morot
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st mango
  • 5 g sockerärtor
  • 0.5 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st lime
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 8 st torkade fikon
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk valnötter
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 10 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 7 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 7 msk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 5 msk grön pesto
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1 tsk srirachasås
Övrigt
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!