Tillbaka till menyerna

v 43

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 511 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 511 Kcal

      Laxomelett med grönkål

    • Dessert

  • Tisdag - 586 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 354 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 354 Kcal

      Omelettrulle med ost och skinka

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.1 gram

Fett: 28.2 gram

Protein: 30.2 gram

Energi: 483.7 kcal

  • Måndag mellanmål 511 Kcal

    Laxomelett med grönkål

    En god och lättlagad laxomelett! Gillar du inte varmrökt lax kan du byta ut mot valfritt protein exempelvis skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g varmrökt lax
    • 0.5 dl mandel
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla grönkålen och rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grönkål och rödlök i någon minut.
    • Vispa ihop ägg och häll blandningen över. Strö på lite salt och peppar.
    • Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter eller tills omeletten blir fast.
    • Fördela laxen över omeletten och strö på rostad mandel och dekorera med en dillkvist

    Ingredienser

    1 portioner

    • 20 g färsk grönkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g varmrökt lax
    • 0.5 dl mandel
    • 1 st dillkvistar
  • Tisdag mellanmål 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad
  • Söndag lunch 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Klassiker som funkar som frukost, lunch eller snabb middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
Frukt/grönt
  • 20 g färsk grönkål
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 12 st färska champinjoner
  • 2 dl ruccolasallad
Mejeri
  • 2 tsk smör
  • 10 g färsk jäst
  • 300 g mozarella
  • 2 dl riven ost
  • 2 skiva ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 50 g varmrökt lax
  • 4 skivor skinka
  • 50 g rökt skinka
Torrvaror
  • 0.5 dl mandel
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 st dillkvistar
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1.5 tsk pizzakrydda

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!