Tillbaka till menyerna

V 36 800

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.8 gram

Fett: 46.3 gram

Protein: 63 gram

Energi: 825.2 kcal

  • Måndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Måndag lunch 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Måndag middag 151 Kcal

    Grillad kyckling med bearnaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur den halva kycklingen och lägg upp på tallrik tillsammans med sallad och bearnaisesås.
    • Toppa med ärtskott.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott
  • Tisdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Tisdag lunch 151 Kcal

    Grillad kyckling med bearnaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Bena ur den halva kycklingen och lägg upp på tallrik tillsammans med sallad och bearnaisesås.
    • Toppa med ärtskott.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott

    Tisdag middag 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag lunch 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Torsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Torsdag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Torsdag middag 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Fredag lunch 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter
  • Lördag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Lördag lunch 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Lördag middag 457 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Så god asiatisk rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Lördag dessert 103 Kcal

    Choklad och kokosbitar

    En både god och nyttig liten frestelse att bjuda på som tilltugg på lördagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 103 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Mixa valnötter, dadlar, kakao och salt i en matberedare och bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
    • Sätt in i kylen.
    • Värm kokosoljan och blanda med honung och kakao.
    • Bred smeten över kakan och strö på rostade kokosskivor.
    • Ställ kallt i 1 timme.
    • Skär upp i rutor och servera.
    • Kan förvaras i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
  • Söndag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Söndag lunch 457 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Så god asiatisk rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Söndag middag 584 Kcal

    Köttbullar med blomkålsmos

    Hemmagjorda köttbullar med en gräddig blomkålsmos till - serveras med lite sallad och lingon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 2 msk rårörda lingon

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och lök.
    • Blanda med färs, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skär blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten i 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt grädde, ost, salt och peppar och låt koka ihop.
    • Servera med köttbullar, sallad och rårörda lingon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 300 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 2 msk rårörda lingon
Mejeri
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk crème fraiche
  • 15 g smör
  • 1 dl havregrädde
  • 3 dl grädde
  • 150 g chevreost
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 1 dl riven ost
Övrigt
  • 2 dl Bär
  • 1 msk majonnäs
  • 8 msk bearnaisesås
  • 20 st svarta oliver
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk rårörda lingon
Frukt/grönt
  • 1 portion blomkålsris
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 450 g spenat
  • ärtskott
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 4.25 st squash
  • 3 msk purjolök
  • 325 g cocktailtomater
  • 2 st fänkål
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st salladsblad
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 st salladslök
  • 1 st hjärtsallad
  • 1 st morot
  • 1 st lime
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 dl blandsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g varmrökt lax
  • 2 st hel kyckling
  • 3 st ägg
  • 300 g torskfile
  • 350 g kycklingfärs
  • 400 g salcciakorv
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 300 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 2 tsk salt
  • 2 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 3 msk teriyakisås
  • 2 msk koriander
Torrvaror
  • 4 msk flytande honung
  • 12 st valnöt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 dl valnötter
  • 8 st torkade dadlar
  • 4.5 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kokosskivor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!