Tillbaka till menyerna

V 35

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 376 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Pastramisallad

      376 kcal

      Pastramisallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 373 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Lax med blomkålsris

      373 kcal

      Lax med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 355 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Rödbetsbiffar med fetaost

      355 kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 340 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Kycklinggryta med persika och rosépeppar

      340 kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20.2 gram

Fett: 16.2 gram

Protein: 30.1 gram

Energi: 360.8 kcal

  • Måndag middag 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en god lunch i solen eller fredagskväll framför tv:n.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami
  • Tisdag middag 373 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Onsdag middag 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja
  • Torsdag middag 340 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om. Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 g smör
    • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.25 dl lätt crème fraiche
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk rosépeppar
    • 1 st äpple
    • 100 g rucola
Övrigt
  • 200 g Borlottibönor
  • 0.5 msk tapenade
  • 1 msk majonnäs
  • 1 burk inlagda persikohalvor i juice
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk färsk basilika
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk örtkryddor provencale
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk ljus soja
  • 1 tsk rosépeppar
Mejeri
  • 75 g mozarella
  • 1 msk crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 4 g smör
  • 0.25 dl lätt crème fraiche
Frukt/grönt
  • 100 g cocktailtomater
  • 40 g blandad sallad
  • 1 portion blomkålsris
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 450 g rivna rödbetor
  • 2 msk purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 1 st äpple
  • 100 g rucola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 40 g salami
  • 50 g kalkonpastrami
  • 250 g varmrökt lax
  • 2 st ägg
  • 350 g kycklingfilé
Torrvaror
  • 2.5 dl havremjöl
  • 1 msk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.