Tillbaka till menyerna

V 3

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 785 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Middag - 423 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 545 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 359 Kcal

      Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    • Middag - 186 Kcal

      Räksallad med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 721 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 359 Kcal

      Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    • Middag - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 661 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 317 Kcal

      Champinjonsoppa

    • Middag - 345 Kcal

      Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 770 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 137 Kcal

      Mangosallad

    • Middag - 633 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.6 gram

Fett: 41.6 gram

Protein: 37.5 gram

Energi: 696.5 kcal

  • Måndag lunch 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Måndag middag 423 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella

    Snabbt, enkelt och så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och strimla rödlök.
    • Lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, balsamvinäger,  flytande honung och basilika i skålen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Skär mozzarella och toppa med färsk basilika och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk pumpakärnor
  • Tisdag lunch 359 Kcal

    Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    Härliga smaker med råvaror som man ofta hittar på kampanjpris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i tärningar och lägg dem i en liten långpanna.
    • Dela brysselkålen, hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Strö ut alltsammans på plåten. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Blanda om. Rosta blandningen i ugnen i cirka 20 minuter. Rör eventuellt om någon gång.
    • Hetta under tiden upp en torr stekpanna och rosta valnötterna under omrörning i någon minut. Ringla över honungen och krydda med lite salt. Ställ åt sidan.
    • Skär äpplet i skivor. Strö skivorna och granatäppelkärnorna över de varma rotfrukterna och lägg spenatbladen runt om.
    • Strö över nötterna och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Tisdag middag 186 Kcal

    Räksallad med äpple

    Enkel sallad med räkor och äpple i, en toppen lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Fördela sallad på tallrikar (eller lägg hälften i en lunchlåda).
    • Lägg räkor i en skål.
    • Skär äpple, gurka och selleri i mindre bitar och blanda ner i skålen med räkorna.
    • Pressa citron över och strö på lite salt, svartpeppar och gräslök.
    • Lägg blandningen på salladen och servera med gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl isbergssallad
    • 250 gram räkor i lag
    • 1 st rött äpple
    • 1 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    • 2 msk gräddfil
  • Onsdag lunch 359 Kcal

    Rostade rotfrukter med brysselkål och granatäpple

    Härliga smaker med råvaror som man ofta hittar på kampanjpris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i tärningar och lägg dem i en liten långpanna.
    • Dela brysselkålen, hacka rödlöken och finhacka vitlöken. Strö ut alltsammans på plåten. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Blanda om. Rosta blandningen i ugnen i cirka 20 minuter. Rör eventuellt om någon gång.
    • Hetta under tiden upp en torr stekpanna och rosta valnötterna under omrörning i någon minut. Ringla över honungen och krydda med lite salt. Ställ åt sidan.
    • Skär äpplet i skivor. Strö skivorna och granatäppelkärnorna över de varma rotfrukterna och lägg spenatbladen runt om.
    • Strö över nötterna och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 150 g brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 st granatäpple
    • 60 g spenat
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung

    Onsdag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver
  • Torsdag lunch 317 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    • Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med strimlad purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Torsdag middag 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater
  • Fredag lunch 137 Kcal

    Mangosallad

    En somrig mangosallad som passar utmärkt som grilltillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 137 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker och mango i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner med koriander, olja och limesaft.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime

    Fredag middag 633 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto  

    En härlig pizza med botten av västerbottenost som toppas med rödbetor, valnötter och krämig brie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min.
    • Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan.
    • Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g Brieost
    • 2 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk rosmarin
Frukt/grönt
  • 1 st päron
  • 1.5 st citron
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.5 st rödlök
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st sötpotatis
  • 150 g brysselkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 1.5 st rött äpple
  • 0.5 st granatäpple
  • 60 g spenat
  • 5 dl isbergssallad
  • 1.1 st gurka
  • 2 st selleristjälk
  • 125 g champinjon
  • 0.5 st gul lök
  • 0.3 st purjolök
  • champinjoner
  • 300 g cocktailtomater
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st mango
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st lime
  • 2 st kokta rödbetor
Mejeri
  • 50 g krämig getost
  • 5 g smör
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk gräddfil
  • 1 dl grädde
  • 150 g mozarella
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g Brieost
Torrvaror
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 3.5 tsk olivolja
  • 4 tsk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor
  • 4 msk valnötter
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g majskycklingfilé
  • 250 gram räkor i lag
  • 600 g laxfilé
  • 3 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk rosmarin
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1.25 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 dl gräslök
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 msk ajvar relish
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 msk grön pesto
Övrigt
  • 5 st gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!