Tillbaka till menyerna

v.14 . 5/2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 557 Kcal

    • Frukost - 7 Kcal

      Citronvatten och svart kaffe/te

    • Lunch - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Middag - 221 Kcal

      Bananpannplättar med skyr och bär

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1144 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Bananpannplättar med skyr och bär

    • Lunch - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Middag - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 554 Kcal

    • Frukost - 7 Kcal

      Citronvatten och svart kaffe/te

    • Lunch - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Middag - 313 Kcal

      Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1167 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Middag - 352 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 791 Kcal

    • Frukost - 7 Kcal

      Citronvatten och svart kaffe/te

    • Lunch - 352 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1426 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Bananpannplättar med skyr och bär

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 774 Kcal

      Köttfärslimpa med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1205 Kcal

    • Frukost - 7 Kcal

      Citronvatten och svart kaffe/te

    • Lunch - 774 Kcal

      Köttfärslimpa med kantarellsås

    • Middag - 425 Kcal

      Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.6 gram

Fett: 61.4 gram

Protein: 57.7 gram

Energi: 977.7 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Måndag middag 221 Kcal

    Bananpannplättar med skyr och bär

    Nyttiga bananpannkakor med topping av vaniljskyr och färska blåbär! Perfekt till frukost eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i salt och vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick skyr och färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär
  • Tisdag frukost 221 Kcal

    Bananpannplättar med skyr och bär

    Nyttiga bananpannkakor med topping av vaniljskyr och färska blåbär! Perfekt till frukost eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i salt och vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick skyr och färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Tisdag lunch 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Tisdag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Onsdag middag 313 Kcal

    Chiagröt med jordgubbar och björnbär

    En god grötfrukost med chiafrön i, toppad med jordgubbar och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och smaksättning (t.ex. vanliljpulver).
    • Blanda om ordentligt och låt stå i kylen över natten.
    • Innan servering, rör runt och toppa med bär och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 dl jordgubbar
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl kokosskivor
  • Torsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Torsdag lunch 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Torsdag middag 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
  • Fredag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Fredag lunch 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Fredag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Bananpannplättar med skyr och bär

    Nyttiga bananpannkakor med topping av vaniljskyr och färska blåbär! Perfekt till frukost eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i salt och vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick skyr och färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 1 dl färska blåbär

    Lördag lunch 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Lördag middag 774 Kcal

    Köttfärslimpa med kantarellsås

    En stor och kryddig köttfärslimpa med både fetaost och soltorkade tomater i. Denna rätt serveras med en gräddig kantarellsås och en valfri sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ströbröd i en skål och häll på grädde och mjölk.
    • Skala och finhacka lök.
    • Blanda ner lök, färs, vitlök, ägg, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma till en limpa och lägg på en smord plåt.
    • Tryck ner tomater.
    • Skär osten i kuber och tryck ner lite.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Smält smöret och blanda med ketjap manis.
    • Pensla över köttfärslimpan och sätt in i ugnen i 40 minuter.
    • Gör under tiden kantarellsåsen genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök i 4-5 minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Häll på grädde och ketjap manis och låt koka ihop 5 minuter.
    • Skär upp köttfärslimpan och servera med kantarellsås och en god sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
  • Söndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Söndag lunch 774 Kcal

    Köttfärslimpa med kantarellsås

    En stor och kryddig köttfärslimpa med både fetaost och soltorkade tomater i. Denna rätt serveras med en gräddig kantarellsås och en valfri sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ströbröd i en skål och häll på grädde och mjölk.
    • Skala och finhacka lök.
    • Blanda ner lök, färs, vitlök, ägg, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma till en limpa och lägg på en smord plåt.
    • Tryck ner tomater.
    • Skär osten i kuber och tryck ner lite.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Smält smöret och blanda med ketjap manis.
    • Pensla över köttfärslimpan och sätt in i ugnen i 40 minuter.
    • Gör under tiden kantarellsåsen genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök i 4-5 minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Häll på grädde och ketjap manis och låt koka ihop 5 minuter.
    • Skär upp köttfärslimpan och servera med kantarellsås och en god sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Söndag middag 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
Frukt/grönt
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 4 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 1 st banan
  • 1.25 dl färska blåbär
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 dl jordgubbar
  • 0.5 dl färska björnbär
  • 2 st grönt äpple
  • 3 st röd paprika
  • 20 cm purjolök
  • 8 blad romansallad
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st rödlök
  • 10.5 st gurka
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st salladslök
  • 1 st morot
  • 0.25 st röd chili
  • 0.75 st lime
Mejeri
  • 500 gram pumpa
  • 3 dl grädde
  • 150 g halloumi
  • 2.33 msk smör
  • 0.5 burk skyr vanilj
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1.3 dl gräddfil
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.5 dl mjölk
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 30 g cashewnötter
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 0.5 dl majs
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 100 g tikka masala sås
  • 2 msk koriander
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 msk malen curry
  • 1 msk persilja
  • 2 msk ketjap manis
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk soja
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 1 krm Srirachasås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 gram lammkorv
  • 3 st ägg
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 100 g chorizo
  • 300 g tonfisk i vatten
  • 150 g nötfärs
  • 500 g blandfärs
  • 300 g laxfilé
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk tacosås
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 150 gram kantareller (frysta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!