Tillbaka till menyerna

Test

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 631 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 631 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto – 2 pizzor 

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 674 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 398 Kcal

      Lyxiga riswraps med grönsaker - 2 portioner 

    • Mellanmål

    • Dessert - 276 Kcal

      Färska jordgubbar med mascarponecréme

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.4 gram

Fett: 38.4 gram

Protein: 22.5 gram

Energi: 652.2 kcal

  • Måndag middag 631 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto – 2 pizzor 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk msk fiberhusk
    • 1 tsk tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g brieost
    • 2 msk msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min. Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan. Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin
  • Tisdag middag 398 Kcal

    Lyxiga riswraps med grönsaker - 2 portioner 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl strimlad vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 0 dl alfaalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Gör så här

    1. Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser.
    2. Skala och strimla grönsakerna.
    3. Blötlägg risbladen, ett i taget i 30 sek.
    4. Ta upp och lägg på grönsakrna och några korianderblad.
    5. Rulla ihop och strö på sesamfrön.
    6. Servera rullarna på ett stort fat med groddar tillsammans med dippsåsen.

    Tisdag dessert 276 Kcal

    Färska jordgubbar med mascarponecréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g mascarponeost
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk msk sukrin melis
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)

    Gör så här

    • Lägg mascarpone i en skål. Vispa grädde med sukrin melis och vaniljpulver och blanda ner i skålen med mascarpone. Servera med färsk jordgubbar.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
Torrvaror
  • 1.5 msk msk fiberhusk
  • 1 tsk tsk bakpulver
  • 2 msk grön pesto
  • 2 msk msk valnötter
  • 8 st risblad
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk msk sukrin melis
Mejeri
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g brieost
  • 75 g mascarponeost
  • 0.5 dl grädde
Frukt/grönt
  • 2 st kokta rödbetor
  • 2 st morot
  • 0.5 st gurka
  • 50 g sockerärtor
  • 2 dl strimlad vitkål
  • alfaalfagroddar
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 250 g jordgubbar (färska)
Övrigt
  • 2 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • rosmarin
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 3 msk ljus soja
  • 0.25 tsk vaniljpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!