Tillbaka till menyerna

test 08/02-2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 711 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Middag - 416 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Mellanmål - 232 Kcal

      Havrebröd med pumpafrön

    • Dessert

  • Tisdag - 619 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 619 Kcal

      Laxsallad med bönor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 682 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Dessert - 619 Kcal

      Laxsallad med bönor

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.2 gram

Fett: 31.7 gram

Protein: 40.5 gram

Energi: 670.2 kcal

  • Måndag lunch 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Måndag middag 416 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ruccola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Måndag mellanmål 232 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -5 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.
  • Tisdag middag 619 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk Citronsaft
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.
  • Fredag mellanmål 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Fredag dessert 619 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk Citronsaft
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 150 g fetaost
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
Frukt/grönt
  • 2 st hallon
  • 4 st rödbetor
  • 50 g ruccola
  • physalis
  • 0.25 st granatäpple
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st avokado
  • 2 dl gröna ärtor
  • 50 g bladspenat
  • 4 msk Citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • dillkvistar
Torrvaror
  • 3 tsk olivolja
  • 10 st valnöt
  • 6 dl dl havremjöl
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 400 g konserverade bönor
Kryddor/smaksättare
  • tsk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 tsk salt
Övrigt
  • 2 msk msk flytande honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st ägg
  • 300 g varmrökt lax

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!