Tillbaka till menyerna

test 08/02-2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 837 Kcal

  • Tisdag - 620 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Laxsallad med bönor

      620 kcal

      Laxsallad med bönor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 706 Kcal

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.3 gram

Fett: 31.9 gram

Protein: 41.1 gram

Energi: 720.6 kcal

  • Måndag lunch 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Måndag middag 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Måndag mellanmål 333 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön
  • Tisdag middag 620 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 620 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar
  • Fredag mellanmål 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Fredag dessert 620 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 620 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar
Frukt/grönt
  • 4 st rödbetor
  • 50 g rucola
  • physalis
  • 0.25 st granatäpple
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 1 dl gröna ärtor
  • 25 g bladspenat
  • 2 msk citronsaft
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 10 st valnöt
  • 2 msk flytande honung
  • 6 dl havremjöl
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 200 g konserverade bönor
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
Mejeri
  • 150 g fetaost
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st ägg
  • 150 g varmrökt lax

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.