Tillbaka till menyerna

test 08/02-2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 838 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Middag - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Mellanmål - 334 Kcal

      Havrebröd med pumpafrön

    • Dessert

  • Tisdag - 619 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 619 Kcal

      Laxsallad med bönor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 705 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Dessert - 619 Kcal

      Laxsallad med bönor

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.4 gram

Fett: 31.9 gram

Protein: 41.1 gram

Energi: 720.2 kcal

  • Måndag lunch 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Måndag middag 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Måndag mellanmål 334 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön
  • Tisdag middag 619 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar
  • Fredag mellanmål 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Fredag dessert 619 Kcal

    Laxsallad med bönor

    En sallad fylld med lax, bönor och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skölj av bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär avokadon i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rödlök.
    • Blanda ner ärtor, spenatblad, citronsaft och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner avokado och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela lax över och dekorera med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g konserverade bönor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st avokado
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl gröna ärtor
    • 25 g bladspenat
    • 2 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st dillkvistar
Frukt/grönt
  • 4 st rödbetor
  • 50 g rucola
  • physalis
  • 0.25 st granatäpple
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 1 dl gröna ärtor
  • 25 g bladspenat
  • 2 msk citronsaft
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 10 st valnöt
  • 2 msk flytande honung
  • 6 dl havremjöl
  • 6 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 200 g konserverade bönor
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
Mejeri
  • 150 g fetaost
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 st ägg
  • 150 g varmrökt lax

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!