Tillbaka till menyerna

Sus vecka 20

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 755 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 306 Kcal

      Räkröra med mango chutney

    • Middag - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 808 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 383 Kcal

      Ugnsbakad lax med spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 908 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 634 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 77 Kcal

      Buffelmozzarellasallad

    • Middag - 383 Kcal

      Ugnsbakad lax med spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 908 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 234 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 255 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14.3 gram

Fett: 38.4 gram

Protein: 59.6 gram

Energi: 642.9 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 306 Kcal

    Räkröra med mango chutney

    Krämig räkröra med mango chutney smak som serveras på spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg räkor i en skål.
    • Blanda ner ärtor och dill.
    • Skala och finhacka rödlök och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och mango chutney.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på röran.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Måndag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Tisdag middag 383 Kcal

    Ugnsbakad lax med spenatsås

    Lyxa till lördags middagen med lite lax och spenatsås till, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gör först såsen genom att koka upp grädde, vatten
      och buljongtärning.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och häll spenaten i en ugnsform.
    • Skär laxen i portionsbitar och strö på salt och peppar och lägg på spenaten.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Onsdag middag 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad
  • Torsdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Torsdag lunch 77 Kcal

    Buffelmozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: -0 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Skölj och dela tomaterna och lägg dem i en skål.
    • Halvera gurkan, kärna ur den och skiva den i halvmånar.
    • Hacka bladpersilja eller basilika och vänd ner det tillsammans med olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    • Hacka salladen och häll av mozzarellan.
    • Fördela sallad och mozzarellaost på en tallrik och lägg upp tomatsalladen på salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa salladen med pinjenötterna och servera direkt.
    •  Dekorera med några kvistar persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st små plommontomater
    • 0 gurka
    • 0 msk bladpersilja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g blandad sallad
    • 100 g buffelmozzarella
    • -0.5 msk pinjenötter

    Torsdag middag 383 Kcal

    Ugnsbakad lax med spenatsås

    Lyxa till lördags middagen med lite lax och spenatsås till, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Gör först såsen genom att koka upp grädde, vatten
      och buljongtärning.
    • Tillsätt spenat och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och häll spenaten i en ugnsform.
    • Skär laxen i portionsbitar och strö på salt och peppar och lägg på spenaten.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    Spenatsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 450 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Fredag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Fredag middag 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad
  • Lördag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
  • Söndag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 200 g handskalade räkor
  • 200 g majskycklingfilé
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 1200 g laxfilé
  • 120 g rökt kalkon
  • 200 g tonfisk
  • 1600 g fläskkarré
  • 2 st kokt ägg
  • 25 g rökt skinka
Frukt/grönt
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 2.25 st rödlök
  • 20 g bladspenat
  • 2 st citronklyfta
  • 1 st päron
  • 1 st citron
  • 0.5 st äpple
  • 1 st salladslök
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 0.25 st gurka
  • 4 klyfta vitlök
  • 12 st kvisttomat
  • 300 g grönsallad
  • 2 st små plommontomater
  • 50 g blandad sallad
  • 0.25 st röd paprika
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk dill
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk rosmarin
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 1 tsk furikake fröblandning
  • 4 msk ketjap manis
  • 8 tsk torkad basilika
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk balsamico
Mejeri
  • 1.5 dl gräddfil
  • 50 g krämig getost
  • 10 g smör
  • 2 dl grädde
  • 200 g keso mexican salsa
  • 100 g buffelmozzarella
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 205 st gröna oliver
  • 900 g frusen spenat
  • 200 g svarta oliver kärnfria
Torrvaror
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 5 tsk olivolja
  • pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!