Gör så här
- Lägg lergrytan i blöt.
- Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
- Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
- Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
- Gnid in marinaden i kycklingen.
- Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
- Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
- Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
- Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
- Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
- Mixa till en gryning konsistens.
- Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
- Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
- Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
- Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
- Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
- Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.