Tillbaka till menyerna

September 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 378 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 378 Kcal

      Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris – 2 portioner

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 5.2 gram

Fett: 19.1 gram

Protein: 35.8 gram

Energi: 378 kcal

  • Måndag lunch 378 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 50.25 g boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    1. Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    2. Skär kycklingen i medelstora bitar.
    3. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    4. Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    5. Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    6. Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    7. Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    8. Skär sparrisen i bitar.
    9. Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    10. Krydda med salt, peppar och hackad dill.
  • 0.5 st gul lök
Frukt/grönt
  • 0.5 st fänkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st kvisttomat
  • 100 g sparris
  • 1 msk hackad dill
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfilé
Mejeri
  • 5 g smör
  • 1 dl havregrädde
  • 50.25 g boursin färskost
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk kycklingfond
  • salt och svartpeppar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!