Tillbaka till menyerna

Sensommar

Här skapar du ett kostschema baserat på keto-metoden, en lågkolhydratkost som fokuserar på att öka fettintaget och minska kolhydrater för att sätta kroppen i ketos och främja fettförbränning.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 31.3 gram

Fett: 44.2 gram

Protein: 60 gram

Energi: 769.1 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 383 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Måndag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Tisdag lunch 315 Kcal

    Köttfärswok med grönsaker

    God rätt som du tillagar snabbt och smidigt! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och finhacka gul lök. Skär broccoli i buketter. Skala och finhacka morot. Strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i nötfärs, vitlök, ingefära, lök och alla grönsaker. Tillsätt teriyakisås och ketjap manis. Salta och peppra. Låt woka i 5 min.
    • Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad gräslök och skivad färsk chili. Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Tisdag middag 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök
  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Onsdag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Torsdag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Torsdag middag 315 Kcal

    Köttfärswok med grönsaker

    God rätt som du tillagar snabbt och smidigt! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och finhacka gul lök. Skär broccoli i buketter. Skala och finhacka morot. Strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i nötfärs, vitlök, ingefära, lök och alla grönsaker. Tillsätt teriyakisås och ketjap manis. Salta och peppra. Låt woka i 5 min.
    • Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad gräslök och skivad färsk chili. Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 150 g broccoli
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk teriyakisås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 2 krm färsk chili
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta
  • Fredag lunch 383 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Fredag middag 228 Kcal

    Italiensk blomkålspizza

    En pizza med supergod blomkålsbotten, toppa med det du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Dela blomkålen i bitar och mixa i en matberedare.
    •  Lägg blomkålen i en kastrull med vatten och koka mjuk i ca 5 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en ren kökshandduk.
    • Krama ur all vätska och lägg tillbaka blomkålen i matberedaren tillsammans med ost, ägg och kryddor.
    • Mixa till en deg.
    • Lägg pizzadegen på en bakplåtspapper klädd plåt och tryck ut degen.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skala och finhacka lök och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Tillsätt vitlök, krossade tomater och kryddor.
    • Mixa tomatsåsen slät.
    • Lägg på tomatsåsen och toppa med smulad buffelmozzarella.
    • Dela tomaterna i halvor, skiva rödlöken tunt och skiva squashen tunt.
    • Lägg grönsakerna på pizzan.
    • Hacka paprika och strö över pizzan tillsammans med pinjenötter.
    • Strö på lite pizzakrydda eller örtagårdskrydda.
    • Höj temperaturen till 250 grader och sätt in pizzan i ugnen i 15 min.
    •  Servera med rucolasallad.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 dl riven peccorinoost
    • 50 g buffelmozzarella
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk salt
    • 0 krm vitlökspulver
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 125 g buffelmozzarella
    • 12 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.1 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 1 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 1 dl rucola
Frukt/grönt
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 2 styck tomat
  • 1 st squash
  • 1.5 st rödlök
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st gul lök
  • 150 g broccoli
  • 1 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 2 st limeklyfta
  • 100 g bladspenat
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st fänkål
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 0.5 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 250 g nötfärs
  • 220 g fryst torskrygg
  • 220 g fryst lax
  • 1 dl kräftstjärtar i lag
  • 100 g tonfisk
Övrigt
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk ajvar relish
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk teriyakisås
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 3 msk gräslök
  • 2 krm färsk chili
  • 1 tärning fiskbuljong
Mejeri
  • 125 g mozzarella
  • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
  • 100 g keso mexican salsa
Torrvaror
  • 4 msk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.