Tillbaka till menyerna

Pajn 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 2473 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 151 gram

Fett: 123.3 gram

Protein: 123 gram

Energi: 2472.7 kcal

  • Måndag frukost 335 Kcal

    Äggröra med räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 dl babyspenat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör runt med en trägaffel några sekunder.
    • Blanda ner räkor och lägg upp röran på ett fat. Servera med  selleri och bladspenat!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 dl babyspenat

    Måndag lunch 526 Kcal

    Stekt lax med romsås

    Fräsch laxkotlett med romsås som serveras med varma grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 3-4 minuter per sida.
    • Hetta upp en annan stekpanna med smör och bryn hastigt sparris och sockerärtor någon minut.
    • Dela rädisor och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner dill.
    • Pressa juice från en halv citron över.
    • Lägg på fisken på en tallrik och de varma grönsakerna bredvid.
    • Toppa med en klick romsås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxkotlett
    • 0 salt och citonpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk smör
    • 50 g sparris
    • 50 g sockerärtor
    • 4 st rädisor
    • 1 msk färsk dill
    • 1 st citron
    Romsås
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk caviar mix
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Måndag mellanmål 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Måndag dessert 573 Kcal

    Choklad och saffranspannacotta

    En pannacotta med en härlig kombination av choklad och saffran. Lyxa till lördagskvällen med denna dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 0.5 dl florsocker
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
    • Koka upp grädde med florsocker.
    • Häll hälften av grädden i en skål och tillsätt saffran och 1 gelatinblad.
    • Blanda om.
    • Bryt ner chokladen (spara 2 rutor) i kastrullen med den resterande grädden och blanda ner 1 gelatinblad.
    • Häll chokladblandningen i 4 st glas.
    • Ställ kallt i en timme.
    • Häll på saffransgrädden och ställ in i kylen ytterligare 2 timmar.
    • Dekorera med riven mörk choklad och fikonklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 0.5 dl florsocker
    • 1.5 msk kakaopulver
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st färska fikon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 150 g laxkotlett
  • 250 g kycklingfilé
Mejeri
  • 5 msk grädde
  • 2 tsk smör
  • 2 msk gräddfil
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
Frukt/grönt
  • 0.5 st selleristjälk
  • 1 dl babyspenat
  • 50 g sparris
  • 150 g sockerärtor
  • 4 st rädisor
  • 1 st citron
  • 1.25 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st morot
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st lime
  • 1 dl färska blåbär
  • 2 st färska fikon
Kryddor/smaksättare
  • salt och citonpeppar
  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk dill
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk ketjap manis
  • 7 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 0.5 msk mirin
  • 3 msk koriander
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.1 kruka färsk koriander
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g risnudlar
  • 0.5 dl florsocker
  • 1.5 msk kakaopulver
Övrigt
  • 1 msk caviar mix
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 2 st gelatinblad
  • 100 g mörk choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!