Tillbaka till menyerna

Nystart

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.1 gram

Fett: 33.7 gram

Protein: 34 gram

Energi: 662.1 kcal

  • Måndag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Måndag middag 424 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris

    En riktigt god och krämig kycklinggryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    • Skär kycklingen i medelstora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    • Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    • Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    • Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    • Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    • Krydda med salt, peppar och hackad dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Tisdag frukost 76 Kcal

    Detox My Morning

    Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Gör så här

    Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 6 dl vatten

    Tisdag middag 357 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander
  • Onsdag frukost 200 Kcal

    Päron och äppelsmoothie

    En enkel och god smoothie med smak av päron, äpple och kanel! Kan förvars och tas med om du är på språng eller vill ha med en smoothie under en utflykt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Skär frukten i bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg ner i en blender och mixa och späd med mandelmjölk.
    • Tillsätt kanel och häll upp i en flaska.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel

    Onsdag middag 531 Kcal

    Lax med fetaost och rödbetor

    Ugnsbakad lax tallrik med fetaost på och lite rödbetor vid sidan av. Laga en extra portion och ha till matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 20 min och skala.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och strö på lite örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, honung, balsamico, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenat på en tallrik och lägg på laxen.
    • Servera med rödbetor.
    • Toppa med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Torsdag middag 500 Kcal

    Torsk med saffranssås

    Saffran och fisk - bästa smakkompisarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    Saffranssås
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 2 msk pistagenötter
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först saffranssåsen genom att skala och finhacka lök fint och riv vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Strö på saffran och häll på grädde. Låt koka upp och späd med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    • Dela broccoli i två bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn broccoliskivorna någon minut per sida och strö på salt och peppar. Lägg upp på tallrikar.
    • Strö på salt och peppar på torsken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torskfiléerna på bägge sidor någon minut. Häll på vatten och låt ångkoka klart. Lägg fisken på broccolin och häll över saffranssåsen. Toppa med granatäppelkärnor och pistagenötter. Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g broccoli
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 350 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl vatten
    Saffranssås
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 2 msk pistagenötter
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
  • Fredag middag 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Fredag dessert 293 Kcal

    Mango och myntaglass

    Svalkande glass med en fräsch mango och mynta smak. Fungerar att byta ut den frysta mangon till tex, hallon om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st äggula
    • 2 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 tsk limesaft
    • 1 st lime
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl fryst mango
    • 0.25 dl färsk mynta
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 4 st limeskiva
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Vispa äggulorna och grädde var för sig och häll i en matberedare.
    • Riv skalet av en lime.
    • Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet.
    • Häll smeten i en plastburk och låt stå i frysen i  minst 4 timmar.
    • Servera med limeklyftor och färska myntablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st äggula
    • 2 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 tsk limesaft
    • 1 st lime
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl fryst mango
    • 0.25 dl färsk mynta
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 4 st limeskiva
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Lördag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Lördag dessert 403 Kcal

    Moccakaka

    En riktigt god chokladkaka toppad med kaffesmakande grädde! Mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till kakan.
    • Smörj formen och bröa med glutenfritt ströbröd.
    • Grädds kakan i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
    • Vispa grädden i en bunke och blanda i sukrin melis.
    • Blanda varmt vatten med kaffepulvet och rör om.
    • Blanda ihop kaffet med grädden.
    • Bred på gräddblandningen på kakan och toppa med hyvlad mörk chokad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad
Torrvaror
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
  • 3 tsk agavesirap
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 dl svarta linser
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk pistagenötter
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 0.4 dl sukrin gold
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 1 msk sukrin melis
  • 0.5 tsk kaffepulver
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1.5 tsk kycklingfond
  • 1 msk dill
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.33 msk koriander
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 4 st dillkvistar
  • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 st basilikakvist
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 0.75 dl färsk mynta
Frukt/grönt
  • 1.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 1.25 st gul lök
  • 0.5 st fänkål
  • 2.75 klyfta vitlök
  • 2 st kvisttomat
  • 100 g sparris
  • 6 tsk ingefära
  • 1.5 st citron
  • 150 g sötpotatis
  • 1 st päron
  • 4 st rödbetor
  • 30 g spenat
  • 3 st citronklyfta
  • 200 g broccoli
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • 10 st cocktailtomat
  • 3 tsk limesaft
  • 1 st lime
  • 1 dl fryst mango
  • 1 st banan
  • 4 st limeskiva
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
Mejeri
  • 2 dl havremjölk
  • 56 g smör
  • 1 dl havregrädde
  • 75 g Boursin färskost
  • 1.6 dl gräddfil
  • 2 dl mandelmjölk
  • 75 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 2 dl vispgrädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfilé
  • 300 g laxfilé
  • 350 g torskfile
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 2 st äggula
  • 2 st ägg
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk röd pesto
  • 0.5 msk varmt vatten
  • 100 g mörk choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.