Gör så här
- Börja med att göra moset.
- Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
- Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
- Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
- Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
- Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
- Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
- Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
- Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
- Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
- Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
- Späd med vatten om såsen blir för tjock.
- Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
- Toppa med gräslök.