Tillbaka till menyerna

November V. 48

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1123 Kcal

    • Frukost - 236 Kcal

      Äggwrap med skagenröra

    • Lunch - 631 Kcal

      Kålpudding med keso

    • Middag - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 788 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Grön Smoothie

    • Lunch - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Middag - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1065 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Middag - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 744 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Pannkakor med sommarbär

    • Lunch - 145 Kcal

      Grön soppa med räkor

    • Middag - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 800 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 511 Kcal

      Falukorv med äpple och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1692 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Plocktallrik

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 987 Kcal

      Sesampanerade kålrotsspett med jordnöttsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 357 Kcal

      Mango med vit chokladkräm

  • Söndag - 1007 Kcal

    • Frukost - 100 Kcal

      Blåbär med sojayoghurt och fröknäcke

    • Lunch - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Middag - 567 Kcal

      Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 71.6 gram

Fett: 57.8 gram

Protein: 63.9 gram

Energi: 1031.3 kcal

  • Måndag frukost 236 Kcal

    Äggwrap med skagenröra

    Perfekt äggwrap till frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Gör så här

    • Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och stek en tunn omelett.
    • Låt svalna och fyll med isbergssallad, skivad gurka och skagenröra och rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Måndag lunch 631 Kcal

    Kålpudding med keso

    En härlig husmanskosträtt som går snabbt att tillaga och perfekt även som matlåda. Denna kålpudding serveras med rårörda lingon och en sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på vitkål och skär kålen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen i några minuter.
    • Tillsätt sirap, salt och peppar och låt steka gyllenbrunt.
    • Lägg hälften av kålen i en ugnsfast form.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och blanda ner med ägg, soja, keso, sirap, salt och peppar.
    • Fördela färsen över kålen och lägg resten av kålen över.
    • Sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med rårörda lingon och sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 kg vitkål
    • 1 msk smör
    • 1.5 msk ljus sirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g blandfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st ägg
    • 2 tsk japansk soja
    • 125 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl rårörda lingon
    • 2 dl blandsallad

    Måndag middag 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Tisdag lunch 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Onsdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Onsdag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Onsdag middag 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola
  • Torsdag frukost 196 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Ett recept till dig som vill lyxa till dina pannkakor lite med färska bär och grädde på. Det går utmärkt att variera bären på toppingen, tex, hallon, jordgubbar, blåbär och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    Dekoration
    • 50 gram sockerfri äppelmos
    • 2 dl grädde
    • 6 dl Bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida.
    • Bred på äppelmoset och rulla ihop pannkakorna.
    • Servera med vispad grädde och färska bär

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    Dekoration
    • 50 gram sockerfri äppelmos
    • 2 dl grädde
    • 6 dl Bär

    Torsdag lunch 145 Kcal

    Grön soppa med räkor

    En god soppa med blomkål, spenat och broccoli toppat med räkor, enkel och lättlagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner broccoli och blomkål och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät tillsammans med färsk spenat. S
    • maka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med räkor, lite råa broccolibuketter och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola
  • Fredag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Fredag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Fredag middag 511 Kcal

    Falukorv med äpple och squash

    Gratinerad falukorv med skivor av äpplen och squash i. Servera korven med en grönkålssallad med äpple och selleri. Laga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 511 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skiva squash och äpple tunt och lägg ner en skiva i varje snitt tillsammans med en klick senap.
    • Strö på riven ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg grönkål i en skål och häll på olivolja och citronsaft.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva äpple och selleri och blanda ner.
    • Toppa med rostade pekannötter.
    • Servera falukorven med grönkålssalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 1 st mini squash
    • 0.5 st äpple
    • 3 msk sötstark senap
    • 1 dl riven ost
    • 1 msk bladpersilja
      Grönkålssallad med äpple och selleri – 2 portioner
    • 3 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 0.2 dl rostade pekannötter
  • Lördag frukost 223 Kcal

    Plocktallrik

    Sugen på lite allt möjligt? Mixa ihop en plocktallrik med lite ost, frukt, bär och nötter. Fungerar till frukost, mellis och lördagsmyset framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg upp salladsblad på en tallrik.
    • Skiva äpplet och skär selleri i stavar.
    • Skiva osten och dela jordgubben.
    • Lägg på äpple, selleri, skinka, ost och dekorera med jordgubbe och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 1 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
    • 2 skivor skinka
    • 1 st färsk jordgubbe
    • 1 msk valnötter

    Lördag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Lördag middag 987 Kcal

    Sesampanerade kålrotsspett med jordnöttsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 987 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kålrotsspett
    • 300 g kålrot
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 4 st träspett
    Nudelsallad
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 100 g frysta sojabönor
    • 100 g sockerärtor
    Jordnötssås
    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 2 msk soja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Börja med jordnötssåsen.
    • Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm under vispning tills såsen har blivit slät.
    • Skala och skär kålroten i tärningar, ca 2×2 cm.
    • Koka tärningarna i vatten tills de har blivit mjuka, cirka 10 min.
    • Häll av vattnet och låt kålroten ånga av.
    • Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik.
    • Blanda sesamfrön, salt och svartpeppar i en annan djup tallrik.
    • Vänd runt kålrotstärningarna i äggsmeten och därefter i tallriken med sesamfrön och kryddor.
    • Trä upp tärningarna på spett.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn spetten runt om tills de har fått en gyllenbrun färg.
    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med sesamolja och fräs vitlök, sesamfrön, ingefära, sweet chilisås och soja under omrörning.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och sojabönor och fräs i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla sockerärterna och lägg upp på tallrikar.
    • Lägg på nudelsallad och spett.
    • Garnera med lite sesamfrö och lime.
    • Servera med jordnötssåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kålrotsspett
    • 300 g kålrot
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 4 st träspett
    Nudelsallad
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 100 g frysta sojabönor
    • 100 g sockerärtor
    Jordnötssås
    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 2 msk soja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 1 st lime

    Lördag dessert 357 Kcal

    Mango med vit chokladkräm

    Solmogen mango med krämig vit choklad, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär choklad i bitar och lägg ner i en skål.
    • Smält chokladen i mikron och blanda ner philadelphiaost.
    • Dela mango och skär den snyggt i skalet. Lägg på en tallrik och servera med den vita chokladkrämen.
    • Värm en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa med granatäpplekärnor och rostade pinjenötter.
    • Dela passionsfrukten och pressa den ena halvan över mangon och lägg den andra halvan bredvid.
    • Dekorera med färsk mynta!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist
  • Söndag frukost 100 Kcal

    Blåbär med sojayoghurt och fröknäcke

    En trevlig blandning av sojayoghurt och blåbär. Ät tillsammans lite fröknäcke med några skivor ost på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 100 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp sojayoghurt och toppa med blåbär.
    • Servera med fröknäcke och några skivor ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Söndag middag 567 Kcal

    Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    Servera en god glutenfripizza som snacks till en liten festligare tillställning. Denna pizza har en topping bland annat av skinka, champinjoner och mozarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg pizzabottnen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred över tomatsås eller ajvar.
    • Skiva champinjoner och rödlök och lägg över pizzan.
    • Smula över mozzarella och strö på örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en fin färg.
    • Lägg på lufttorkad skinka, salami, tomater, basilikablad och rucolasallad  och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10.5 st ägg
  • 300 g blandfärs
  • 1600 g torskrygg
  • 1000 g kycklingfilé
  • 100 g handskalade räkor
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 2 skivor skinka
  • 600 g fläskfile
  • 50 g lufttorkad skinka
Mejeri
  • 202.5 tsk smör
  • 375 g keso
  • 1 dl crème fraiche
  • 500 g mozzarella
  • 1 dl havremjölk
  • 6 dl grädde
  • 400 g chevreost
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 1 dl riven ost
  • 30 g ost smakrik, Hushåll, fjällbrynt
  • 3 msk philadelphiaost
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 125 g mozarella
Frukt/grönt
  • 2 dl isbergssallad
  • 3 st gul lök
  • 2 dl blandsallad
  • 12 st mini squash
  • 8 st morot
  • 2 st rött äpple
  • 1 st banan
  • 1 st apelsin
  • 70 g bladspenat
  • 1 st gul paprika
  • 4 st små plommontomater
  • 1.5 st rödlök
  • 291 g rucola
  • 1.25 st äpple
  • 300 g spenat
  • 4 st färska fikon
  • 7 klyfta vitlök
  • 200 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 1 st grapefrukt
  • 6 st selleristjälk
  • 3 dl grönkål
  • 2 msk citronsaft
  • 6 st salladsblad
  • 1 st färsk jordgubbe
  • 300 g kålrot
  • 2 tsk riven ingefära
  • 100 g frysta sojabönor
  • 200 g sockerärtor
  • 1.5 st lime
  • 1 st mango
  • 2 st passionsfrukt
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 dl blåbär
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 4 st limeskiva
  • 4 st färska champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
Övrigt
  • 0.5 dl skagenröra
  • 0.5 kg vitkål
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 0.5 dl rårörda lingon
  • 1 dl is
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 50 gram sockerfri äppelmos
  • 6 dl Bär
  • 4 st träspett
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk japansk soja
  • 2 msk pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 1.4 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk grön pesto
  • 0.5 tsk kanel
  • 3 krm salt
  • 4 msk frysta örter
  • 4 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
  • 2 msk balsamico
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk sötstark senap
  • 1 msk bladpersilja
  • 3 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk soja
  • 1 st myntakvist
  • 4 msk färsk koriander
  • 5 msk ketjap manis
  • 1 dl ajvar relish
  • 2 st basilikakvist
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 7 msk pinjenötter
  • 3.5 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 4 dl bovetemjöl
  • 101 g valnötter
  • 1 msk pistagenötter
  • 6 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 0.2 dl rostade pekannötter
  • 4 msk sesamfrön
  • 600 g sjögräsnudlar
  • 100 g osötat jordnötssmör
  • 1 dl kokosgrädde
  • 25 gram rostade sesamfrön

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!