Tillbaka till menyerna

Meny Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.3 gram

Fett: 51.5 gram

Protein: 56.6 gram

Energi: 914.1 kcal

  • Måndag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Måndag lunch 547 Kcal

    Laxgryta med champinjonsås

    Snabblagad laxgryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 547 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Dela laxen och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i  5 min på låg värme.
    • Skiva champinjoner och skala och finhacka lök. Skala och riv vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svamp, lök, vitlök någon minut. Strö på kryddor och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt koka någon minut och häll på grädde. Låt koka ihop några minuter.
    • Lägg ner laxfiléerna och sjud i ytterligare några minuter. Blanda ner tomater och basilika.
    • Dekorera med färska basilikablad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 150 g champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 0.25 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl vispgrädde
    • 2 msk färsk basilika
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Måndag middag 645 Kcal

    Gratäng med baconlindade kycklingrulader

    Tunnskivad kyckling fylld med ost och omlindad av bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk riven ost
    • 4 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st vitkål
    • 200 g champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 4 dl grönsallad

    Gör så här

    Sätt ugnen på 200 grader.

    • Lägg kycklingen på en skärbräda. Strö på lite salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Fördela riven ost över kycklingen och rulla ihop. Linda en baconskiva runt varje kycklingrulad.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runt om i 2 minuter.
    • Strimla vitkål och lägg i en ugnsform. Lägg rullarna ovanpå. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek champinjoner, lök och vitlök någon minut. Häll på vatten och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll champinjonsåsen över kycklingen. Toppa med lite riven ost. Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk riven ost
    • 4 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st vitkål
    • 200 g champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 4 dl grönsallad

    Måndag dessert 182 Kcal

    Granola med kardemumma och kanel

    Kryddig och knaprig granola som du rostar själv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, frön, nötter, kanel, kardemumma och salt på en ugnsplåt. Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner kokos och russin.  Förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 231 Kcal

    Sötpotatisgryta med bönor

    Gör ett storkok av den här goda vegetariska grytan och frys in portioner så har du smakrika matlådor att ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, grönsaker i några minuter.
    • Tillsätt alla kryddor och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på krossade tomater, srirashasås och vatten.
    • Låt sjuda ca 20 minuter.
    • Rör om då och då och späd med mer vatten om det behövs.
    • Skölj bönorna och blanda ner i grytan.
    • Strö på persilja och servera eventuellt med grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Tisdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
  • Onsdag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Onsdag lunch 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Onsdag dessert 182 Kcal

    Granola med kardemumma och kanel

    Kryddig och knaprig granola som du rostar själv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, frön, nötter, kanel, kardemumma och salt på en ugnsplåt. Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner kokos och russin.  Förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 231 Kcal

    Sötpotatisgryta med bönor

    Gör ett storkok av den här goda vegetariska grytan och frys in portioner så har du smakrika matlådor att ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök, grönsaker i några minuter.
    • Tillsätt alla kryddor och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på krossade tomater, srirashasås och vatten.
    • Låt sjuda ca 20 minuter.
    • Rör om då och då och späd med mer vatten om det behövs.
    • Skölj bönorna och blanda ner i grytan.
    • Strö på persilja och servera eventuellt med grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 2 st paprika
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.5 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk basilika
    • 1 krm paprikapulver
    • 2 nypa chiliflakes
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 dl vatten
    • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
    • 3 msk färsk persilja

    Torsdag middag 311 Kcal

    Spenatsoppa med halloumi

    Grön och god soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädde.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar. Skär halloumi i tärningar och stek i lite olja.
    • Toppa soppan med halloumi och tärnad paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd paprika
  • Fredag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Fredag lunch 306 Kcal

    Tom Kha laxsoppa

    En asiatisk klassisk soppa med lax. Perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Tillsätt kryddblandning, vatten och kokosmjölk.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Skala och skiva moroten.
    • Dela sugarsnaps.
    • Skär laxen i tärningar.
    • Lägg ner fisk och  grönsaker i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på salladslök och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander

    Fredag middag 714 Kcal

    Zucchinipasta med räkor i vitt vin

    Byt ut den klassiska pastarätten till zucchini och få på så sätt en nyttigare variant. Lika smakrik och god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 714 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini
  • Lördag frukost 265 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Lördag lunch 140 Kcal

    Grön soppa med räkor

    En god soppa med blomkål, spenat och broccoli toppat med räkor, enkel och lättlagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner broccoli och blomkål och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät tillsammans med färsk spenat. S
    • maka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med räkor, lite råa broccolibuketter och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja
  • Söndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Söndag lunch 534 Kcal

    Tomatpaj

    En god vegetarisk paj som går utmärkt att frysa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 30 g spenat
    • 6 styck tomat
    • 1 st gul lök
    • 250 g mozzarella
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Ta ut skalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader.
    • Lägg bladspenat i botten av pajskalet. Skiva tomat. Skala och skiva lök tunt. Riv mozzarella. Varva tomater och lök i pajskalet. Lägg mozzarella på tomaterna.
    • Blanda ägg, grädde och senap i en skål. Skala och riv vitlök. Tillsätt vitlök i skålen med ägg och grädde tillsammans med salt, peppar och örtagårdskrydda. Häll äggstanningen över tomaterna i pajskalet. Toppa med pinjenötter.
    • Grädda pajen ca 30 min i ugn.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 30 g spenat
    • 6 styck tomat
    • 1 st gul lök
    • 250 g mozzarella
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 msk sötstark senap
    • 1 msk dijonsenap
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl pinjenötter

    Söndag middag 306 Kcal

    Tom Kha laxsoppa

    En asiatisk klassisk soppa med lax. Perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Tillsätt kryddblandning, vatten och kokosmjölk.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Skala och skiva moroten.
    • Dela sugarsnaps.
    • Skär laxen i tärningar.
    • Lägg ner fisk och  grönsaker i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på salladslök och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
    • 300 g vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 100 g broccoli
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st salladslök
    • 2 msk koriander
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
  • 34 tsk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 6 msk riven ost
  • 6.5 dl grädde
  • 450 g mozzarella
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g halloumi
  • 1 dl mjölk
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon
  • 350 g champinjoner
  • 1.5 st rödlök
  • 9 klyfta vitlök
  • 10 st cocktailtomat
  • 0.2 st vitkål
  • 5 st gul lök
  • 4 dl grönsallad
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st liten sötpotatis
  • 2 st paprika
  • 6 st färska champinjoner
  • 1 st squash
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 3 st zucchini
  • 2 st orange paprika
  • 1 dl blandsallad
  • 320 g bladspenat
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st banan
  • 1 st apelsin
  • 1 st selleristjälk
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk ingefära
  • 300 g broccoli
  • 1 st morot
  • 150 g sockerärtor
  • 0.25 st salladslök
  • 100 g sparris
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.25 st rött äpple
  • 150 g blomkål
  • 130 g spenat
  • 6 styck tomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 450 g laxfilé
  • 250 g kycklingfilé
  • 4 skiva bacon
  • 200 g torskfile
  • 600 g nötfärs
  • 500 g färska räkor
  • 100 g handskalade räkor
  • 4 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 krm örtagårdskrydda
  • 0.25 st fiskbuljongtärning
  • 3.5 msk färsk basilika
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 2.5 tsk kanel
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 3 krm salt
  • 0.5 msk basilika
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk curry
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk srirachasås
  • 4 msk färsk persilja
  • 0.5 msk dill
  • 3 msk stark chilisås
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 msk ajvar relish
  • 3 msk grön pesto
  • 0.5 påse tom kha soup kryddblandning
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk koriander
  • 1 msk gräslök
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 msk dijonsenap
Torrvaror
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl russin
  • 7.5 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 paket konserverade svart bönor 390 g, avrunnen vikt 230 g
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl pinjenötter
Övrigt
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 2 msk saffransaioli
  • 3 st isbitar
  • 1.5 dl vitt vin

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.