Tillbaka till menyerna

Madam Elena

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1130 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Morot- och ingefärssmoothie

    • Lunch - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Middag - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Mellanmål - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Dessert

  • Tisdag - 980 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Morot- och ingefärssmoothie

    • Lunch - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Middag - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1159 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Mörka rawfoodbollar

    • Dessert

  • Torsdag - 1159 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Mörka rawfoodbollar

    • Dessert

  • Fredag - 365 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 72 Kcal

      Tomatsoppa med selleri och halloumi

    • Middag - 293 Kcal

      Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 499 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 72 Kcal

      Tomatsoppa med selleri och halloumi

    • Middag - 293 Kcal

      Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    • Mellanmål - 134 Kcal

      Mörka rawfoodbollar

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.7 gram

Fett: 51.6 gram

Protein: 59.3 gram

Energi: 882.1 kcal

  • Måndag frukost 150 Kcal

    Morot- och ingefärssmoothie

    En orange vitaminboost som går att äta till både frukost eller mellanmål. Perfekt on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Gör så här

    • Skala morötterna.
    • Skär morötter och äpple i bitar och lägg ner i en blender.
    • Skär ingefära i mindre bitar och lägg ner tillsammans med gurkmeja.
    • Mixa och späd med vatten till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Måndag lunch 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Måndag middag 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Måndag mellanmål 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär
  • Tisdag frukost 150 Kcal

    Morot- och ingefärssmoothie

    En orange vitaminboost som går att äta till både frukost eller mellanmål. Perfekt on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Gör så här

    • Skala morötterna.
    • Skär morötter och äpple i bitar och lägg ner i en blender.
    • Skär ingefära i mindre bitar och lägg ner tillsammans med gurkmeja.
    • Mixa och späd med vatten till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Tisdag lunch 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Tisdag middag 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
  • Onsdag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Onsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Onsdag mellanmål 134 Kcal

    Mörka rawfoodbollar

    Nötter och dadelbollar rullade i kakao, förvaras i frysen. Ett nyttigt alternativ till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten.
    • Forma till bollar och rulla i kokos, sesamfrön eller hackade pistagenötter.
    • Ställ kallt till servering eller lägg in dem i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao
  • Torsdag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Torsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Torsdag mellanmål 134 Kcal

    Mörka rawfoodbollar

    Nötter och dadelbollar rullade i kakao, förvaras i frysen. Ett nyttigt alternativ till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten.
    • Forma till bollar och rulla i kokos, sesamfrön eller hackade pistagenötter.
    • Ställ kallt till servering eller lägg in dem i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao
  • Fredag lunch 72 Kcal

    Tomatsoppa med selleri och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Fredag middag 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk
  • Söndag lunch 72 Kcal

    Tomatsoppa med selleri och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.33 msk basilika
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 100 g halloumiost
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Söndag middag 293 Kcal

    Kalkonfilé med champinjoner och dijonsenap

    Ett tips är att servera denna varma lågkalori gryta med 2 dl strimlad grönsallad och 1 msk apelsindressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Gör så här

    • Skär kalkonfilén i skivor och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn kalkonskivorna.
    • Tillsätt senap, buljong, vatten och grädde och låt småputtra.
    • Skär champinjonerna i mindre bitar och strimla paprikan.
    • Tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och småkoka några minuter.
    • Fördela i två djupa tallrikar och dekorera med bladpersilja.
    • Servera med selleristavar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grädde
    • 10 st färska champinjoner
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 dl purjolök
    • 1 msk bladpersilja
    • 4 st selleristjälk

    Söndag mellanmål 134 Kcal

    Mörka rawfoodbollar

    Nötter och dadelbollar rullade i kakao, förvaras i frysen. Ett nyttigt alternativ till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten.
    • Forma till bollar och rulla i kokos, sesamfrön eller hackade pistagenötter.
    • Ställ kallt till servering eller lägg in dem i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao
Frukt/grönt
  • 4.5 st morot
  • 1.5 st äpple
  • 1 tsk ingefära
  • 5 st champinjoner
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 0.25 st citron
  • 5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 2 klyfta vitlök
  • 5 styck tomat
  • 0.5 st gul lök
  • 100.5 g cocktailtomater
  • 6 st selleristjälk
  • 10 st färska champinjoner
  • 0.25 st gul paprika
  • 0.5 dl purjolök
Kryddor/smaksättare
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 1 msk persilja
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 1 msk balsamico
  • 0.33 msk basilika
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
Mejeri
  • 1 msk smör
  • 2.5 dl grädde
  • 125 g keso
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk gräddfil
  • 125 g mozzarella
  • 100 g halloumiost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 250 g kalkonfilé
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär
  • 3 dl bär (frysta)
  • 1 msk majonnäs
  • 12 st svarta oliver
Torrvaror
  • 3.5 msk olivolja
  • 3 tsk rapsolja
  • 6 dl mandel
  • 6 dl valnötter
  • 24 st torkade dadlar
  • 8 msk kakaopulver
  • 1 dl kakao
  • 200 g konserverade tomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!