Tillbaka till menyerna

Kyckling

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 594 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 594 Kcal

      Ugnsbakad kyckling med jordnötssås

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 611 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 611 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.4 gram

Fett: 35.6 gram

Protein: 42.4 gram

Energi: 602.5 kcal

  • Måndag lunch 594 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Gurksallad
    • 0.5 st gurka
    • 2 st morot
    • 5 st rädisor
    • 6 tsk honung
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • 0 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Jordnötssås
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 tsk ingefära
    • 2 tsk rapsolja
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 msk grön currypasta
    • 2 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Dela kycklingfiléerna på längden och lägg dem på en ugnsfast plåt.
    • Riv vitlök och ingefära och fördela tillsammans med rapsolja på kycklingen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Ugnsbaka kycklingfiléerna i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
    • Gör sedan jordnötssåsen.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chilifrukt.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och fräs lök, chili och ingefära.
    • Mortla jordnötterna i en mortel och häll även dem i kastrullen.
    • Bryn några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime.
    • Låt såsen koka ihop ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Skala gurkan, skär bort kärnhuset och skär den i halvmånar.
    • Skala morötterna och skiva dem grovt.
    • Ta bort blasten på rädisorna och skiva dem i tunna skivor.
    • Blanda grönsakerna i en skål med honung, vitvinsvinäger och hackad gräslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt salladen marineras i kylskåp i ca 30 minuter.
    • Sprid ut salladen på fyra tallrikar, fördela kycklingfiléerna på salladen och toppa med jordnötssåsen.
  • Tisdag middag 611 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 3 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g kycklingfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
Frukt/grönt
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 tsk ingefära
  • 1.5 st gurka
  • 2 st morot
  • 5 st rädisor
  • gräslök
  • 3 st röd chili
  • 1 st lime
  • 1 st salladslök
  • 3 msk koriander
  • 0.5 st rödlök
Torrvaror
  • 4 tsk rapsolja
  • 8 tsk honung
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 2 burk kokosmjölk
  • 1 msk grön currypasta
  • 3 tsk agavesirap
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 st gul lök
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
Övrigt
  • 1 msk sweet chilisås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!