Tillbaka till menyerna

Keto Höst 2025

Här skapar du ett kostschema baserat på keto-metoden, en lågkolhydratkost som fokuserar på att öka fettintaget och minska kolhydrater för att sätta kroppen i ketos och främja fettförbränning.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24.3 gram

Fett: 96.8 gram

Protein: 104.4 gram

Energi: 1406.6 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 809 Kcal

    Squashlasagne

    Här är en riktigt härlig lasagne, dubbla receptet så kan hela familjen njuta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 65 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 809 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka den färska basilikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och färs
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt färsk basilika, tomatpuré och krossade tomater.
    • Låt sjuda 20 minuter.
    • Skiva squash på längden och stek dem i lite olivolja på bägge sidor någon minut så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och oregano på squashskivorna.
    • Lägg squash i botten på en ugnsform och häll på lite köttfärssås.
    • Strö på 1/3 av osten, några msk créme fraiche och lägg på ett lager squashplattor.
    • Varva squash, köttfärssås, ost, créme fraiche och toppa med lite ost.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera squashlasagnen med och grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Måndag middag 410 Kcal

    Torskbiffar med aioli

    Gör egna torskbiffar med smak av chili, vitlök och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Gör så här

    • Mixa torsken i en matberedare eller med stavmixer och lägg ner i en bunke med ett ägg.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Strimla salladslök och spara lite av den gröna delen.
    • Finhacka chili.
    • Blanda färsen med vitlök, ingefära, salladslök, chili och koriander.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Pressa i limesaft och blanda om.
    • Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stekbiffarna  3-4 minuter per sida.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Koka broccoli i lättsaltat vatten i 2 minuter.
    • Servera biffen med kokt broccoli och Lallerstedts aioli.
    • Toppa med limeklyfta, salladslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
  • Tisdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Tisdag lunch 410 Kcal

    Torskbiffar med aioli

    Gör egna torskbiffar med smak av chili, vitlök och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Gör så här

    • Mixa torsken i en matberedare eller med stavmixer och lägg ner i en bunke med ett ägg.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Strimla salladslök och spara lite av den gröna delen.
    • Finhacka chili.
    • Blanda färsen med vitlök, ingefära, salladslök, chili och koriander.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Pressa i limesaft och blanda om.
    • Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stekbiffarna  3-4 minuter per sida.
    • Skär broccoli i buketter.
    • Koka broccoli i lättsaltat vatten i 2 minuter.
    • Servera biffen med kokt broccoli och Lallerstedts aioli.
    • Toppa med limeklyfta, salladslök och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk smör
    • 150 g broccoli
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli

    Tisdag middag 435 Kcal

    Kycklingsoppa med ädelost

    Gillar du ädelost? Då kommer du gilla den här soppan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, och kycklingfärs någon minut.
    • Strö på kryddor.
    • Skär paprika och champinjoner i mindre bitar och tillsätt i stekpannan.
    • Rör ner ädelosten och späd med vatten.
    • Tillsätt buljongtärning och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär sockerärtor och sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Lägg i tomaterna och häll sedan upp i soppskålar och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist
  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 809 Kcal

    Squashlasagne

    Här är en riktigt härlig lasagne, dubbla receptet så kan hela familjen njuta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 65 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 809 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka den färska basilikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och färs
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt färsk basilika, tomatpuré och krossade tomater.
    • Låt sjuda 20 minuter.
    • Skiva squash på längden och stek dem i lite olivolja på bägge sidor någon minut så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och oregano på squashskivorna.
    • Lägg squash i botten på en ugnsform och häll på lite köttfärssås.
    • Strö på 1/3 av osten, några msk créme fraiche och lägg på ett lager squashplattor.
    • Varva squash, köttfärssås, ost, créme fraiche och toppa med lite ost.
    • Sätt in i ugnen i cirka 25 minuter.
    • Servera squashlasagnen med och grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk torkad oregano
    • 100 g riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 20 g blandad sallad

    Onsdag middag 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
  • Torsdag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Torsdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Torsdag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 447 Kcal

    Äggröra med bacon

    Klassiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och stek bacon knaprigt. Lägg upp på en tallrik.
    • Dela tomater och lägg vid sidan om.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på tallriken. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Fredag lunch 435 Kcal

    Kycklingsoppa med ädelost

    Gillar du ädelost? Då kommer du gilla den här soppan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, och kycklingfärs någon minut.
    • Strö på kryddor.
    • Skär paprika och champinjoner i mindre bitar och tillsätt i stekpannan.
    • Rör ner ädelosten och späd med vatten.
    • Tillsätt buljongtärning och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär sockerärtor och sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Lägg i tomaterna och häll sedan upp i soppskålar och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Fredag middag 601 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 601 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Keso med Ketomüsli och granatäpple

    En fräsch frukost med keso, musli och en topping av granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med granatäpplekärnor och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Lördag lunch 601 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 601 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola

    Lördag middag 719 Kcal

    Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    Lättlagad fiskrätt med dillsås och en mozzarellasallad bredvid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 719 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt buljongtärning, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Skär mozzarella och avokado i bitar och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök och dela tomaterna och blanda ner tillsammans med pesto, salt, svartpeppar och basilika.
    • Servera laxen med dillsåsen och mozzarellasalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Lördag dessert 240 Kcal

    Keto Cheesecake brownies

    Keto Cheesecake brownies - perfekt efterrätt att bjuda sina nära och kära på. Dessa brownies kan förvaras i kylen men går även att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret.
    • Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis.
    • Blanda ihop allt tills smeten blir jämn.
    • Knäck i ett ägg i taget och blanda.
    • Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten  med elvisp tills den blir mjuk och krämig.
    • Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen.
    • Ta sedan en kniv och dra runt i formen för ett fint mönster.
    • Strö över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt och skiva upp i brownies.

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 519 Kcal

    Omelettrulle med kalkon och ost

    Rulla ihop en omelett och skär i bitar, eller linda in rullen i folie och ta med på en picknick. En god och mättande frukost eller lunch.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i äggblandningen.
    • Toppa med kalkon och ost.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle och skär i bitar.
    • Servera eventuellt med lite färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Söndag lunch 719 Kcal

    Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    Lättlagad fiskrätt med dillsås och en mozzarellasallad bredvid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 719 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt buljongtärning, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Skär mozzarella och avokado i bitar och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök och dela tomaterna och blanda ner tillsammans med pesto, salt, svartpeppar och basilika.
    • Servera laxen med dillsåsen och mozzarellasalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Söndag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 6 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 tsk riven ingefära
  • 4 st gul lök
  • 8 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 40 g blandad sallad
  • 2 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 300 g broccoli
  • 0.25 dl blåbär
  • 4 st hallon
  • 1.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 20 st champinjoner
  • 150 g sockerärtor
  • 150 g sparris
  • 15 st cocktailtomat
  • 2 tsk citronskal
  • 1 st kiwi
  • 1000 g körsbärstomater
  • 3.5 st rödlök
  • 202 g rucola
  • 0.25 st granatäpple
  • 2 tsk citronzest
  • 2 st avokado
  • 200 g cocktailtomater
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 0.25 dl valnötter
  • 0.25 dl pumpafrön
  • 0.25 dl solrosfrön
  • 0.5 dl kakao
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1700 g nötfärs
  • 800 g fryst torskrygg
  • 18 st ägg
  • 1500 g kycklingfärs
  • 300 g tonfisk
  • 50 g bacon
  • 600 g laxfilé
  • 60 g rökt kalkon
Kryddor/smaksättare
  • 9 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tsk torkad oregano
  • 4 msk färsk koriander
  • 1.5 st kycklingbuljongtärning
  • 8 st basilikakvist
  • 2 msk gräslök
  • 4 msk basilika
  • 8 msk bladpersilja
  • 10 msk grön pesto
  • 2 kvist färsk persilja
  • 4 st basilikablad
  • 4 msk dill
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
Mejeri
  • 203 g riven ost
  • 4 dl crème fraiche
  • 96 tsk smör
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 150 g st agur ost
  • 2 msk gräddfil
  • 125 g keso
  • 11 msk grädde
  • 600 g buffelmozzarella
  • 250 g riven mozzarella
  • 2 dl tomatsås
  • 1 dl keso, 4%
  • 250 g mozarella
  • 200 g philadelphiaost
Övrigt
  • 4 msk Aioli
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 15 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.