Tillbaka till menyerna

KETO

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1047 Kcal

    • Frukost - 210 Kcal

      Stekt ägg med tillbehör

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 484 Kcal

      Köttbullar med blomkålsrisotto

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 1261 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 484 Kcal

      Köttbullar med blomkålsrisotto

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1345 Kcal

    • Frukost - 409 Kcal

      Äggröra med skinka och nötter

    • Lunch - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1081 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 702 Kcal

      Lasagne med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1218 Kcal

    • Frukost - 345 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 462 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1584 Kcal

    • Frukost - 583 Kcal

      Stor ketofrukost

    • Lunch - 462 Kcal

      Ketopizza

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert - 250 Kcal

      Keto Cheesecake brownies

  • Söndag - 1527 Kcal

    • Frukost - 345 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 702 Kcal

      Lasagne med aubergine

    • Middag - 480 Kcal

      Ostburgare i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.8 gram

Fett: 86 gram

Protein: 97.7 gram

Energi: 1294.6 kcal

  • Måndag frukost 210 Kcal

    Stekt ägg med tillbehör

    Enkel och lättlagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 210 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 15 g manchegoost
    • 30 gram skinka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Stek några minuter och servera med ost, salami och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 15 g manchegoost
    • 30 gram skinka
    • 1 st cocktailtomat

    Måndag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Måndag middag 484 Kcal

    Köttbullar med blomkålsrisotto

    Tillaga varma köttbullar med en krämig blomkålsrisotto. Dekorera med apelsinklyfta och persilja. Laga en extra portion och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 484 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 msk persilja
    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    Blomkålsrisotto
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 12 st färska champinjoner
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk persilja
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 1 portion:
    • 1 dl ruccola
    • 0.33 st röd paprika
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk Aioli
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st apelsinskiva
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och lök.
    • Blanda lök med färs, persilja, örtagårdskrydda, salt och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök samt skiva champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsakerna.
    • Riv blomkålen fint med ett rivjärn och lägg ner i stekpanna.
    • Låt steka någon minut och tillsätt persilja och parmesan.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Bryn några minuter.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och lägg på en klick blomkålsrisotto och köttbullar.
    • Lägg på skivad paprika och dekorera med apelsinklyfta och persilja. 
    • Servera med ajvar relish och aioli samt riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 msk persilja
    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    Blomkålsrisotto
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 12 st färska champinjoner
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk persilja
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 1 portion:
    • 1 dl ruccola
    • 0.33 st röd paprika
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk Aioli
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st apelsinskiva
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Rosta pumpa, solros och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en skål med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 484 Kcal

    Köttbullar med blomkålsrisotto

    Tillaga varma köttbullar med en krämig blomkålsrisotto. Dekorera med apelsinklyfta och persilja. Laga en extra portion och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 484 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 msk persilja
    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    Blomkålsrisotto
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 12 st färska champinjoner
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk persilja
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 1 portion:
    • 1 dl ruccola
    • 0.33 st röd paprika
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk Aioli
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st apelsinskiva
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och lök.
    • Blanda lök med färs, persilja, örtagårdskrydda, salt och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök samt skiva champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsakerna.
    • Riv blomkålen fint med ett rivjärn och lägg ner i stekpanna.
    • Låt steka någon minut och tillsätt persilja och parmesan.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Bryn några minuter.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och lägg på en klick blomkålsrisotto och köttbullar.
    • Lägg på skivad paprika och dekorera med apelsinklyfta och persilja. 
    • Servera med ajvar relish och aioli samt riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 msk persilja
    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    Blomkålsrisotto
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 12 st färska champinjoner
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk persilja
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 1 portion:
    • 1 dl ruccola
    • 0.33 st röd paprika
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk Aioli
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st apelsinskiva
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl ruccola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl ruccola
  • Onsdag frukost 409 Kcal

    Äggröra med skinka och nötter

    En krämig äggröra som serveras med skinka, nötter och rucolasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g ruccola

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran några sekunder.
    • Servera med skinka, nötter, physalis och rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g ruccola

    Onsdag lunch 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl ruccola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl ruccola

    Onsdag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar
  • Torsdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Torsdag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Torsdag middag 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost
  • Fredag frukost 345 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    • 1 st ägg
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera äggvitor och äggula från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, mozzarella och vatten.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna och servera med smör, ost och paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    • 1 st ägg
    • 1 tsk sesamfrön

    Fredag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Fredag middag 462 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan. Lägg på toppingen.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad
  • Lördag frukost 583 Kcal

    Stor ketofrukost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 583 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Gör så här

    • Knaperstek först bacon i en stekpanna.
    • Lägg på hushållspapper.
    • Hetta upp stekpannan med smör och knäck i äggen.
    • Låt steka några minuter och strö på salt och peppar.
    • Servera med bacon, avokado, sallad och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    • 5 g grönsallad
    • 6 st valnötter

    Lördag lunch 462 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan. Lägg på toppingen.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 0 basilikablad

    Lördag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Lördag dessert 250 Kcal

    Keto Cheesecake brownies

    Keto Cheesecake brownies - perfekt efterrätt att bjuda sina nära och kära på. Dessa brownies kan förvaras i kylen men går även att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form.
    • Smält smöret.
    • Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis.
    • Blanda ihop allt tills smeten blir jämn.
    • Knäck i ett ägg i taget och blanda.
    • Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten  med elvisp tills den blir mjuk och krämig.
    • Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen.
    • Ta sedan en kniv och dra runt i formen för ett fint mönster.
    • Strö över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min.
    • Ställ kallt och skiva upp i brownies.

    Ingredienser

    8 portioner

    Brownie smeten
    • 50 g smör
    • 0.5 dl kakao
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecake smeten
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 345 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    • 1 st ägg
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera äggvitor och äggula från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, mozzarella och vatten.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna och servera med smör, ost och paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    • 1 st ägg
    • 1 tsk sesamfrön

    Söndag lunch 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Söndag middag 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 15 st ägg
  • 30 gram skinka
  • 1450 g nötfärs
  • 750 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 500 g torskfile
  • 100 g handskalade räkor
  • 100 g rökt skinka
  • 5 skiva bacon
Mejeri
  • 61.5 tsk smör
  • 15 g manchegoost
  • 50 g fetaost
  • 2 dl parmesan
  • 1 msk riven parmesanost
  • 2 dl keso, 4%
  • 200 g minimozzarella
  • 6 msk grädde
  • 4 dl riven ost
  • 100 g chevreost
  • 250 g mozzarella
  • 125 g riven mozzarella
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 skiva ost
  • 2 msk gräddfil
Frukt/grönt
  • 1 st cocktailtomat
  • 3.5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2.65 st rödlök
  • 20 st färska champinjoner
  • 0.5 st blomkål
  • 103 dl ruccola
  • 0.83 st röd paprika
  • 1 st apelsinskiva
  • 2 dl färska blåbär
  • 262.5 g cocktailtomater
  • 2 st physalis
  • 0.25 st purjolök
  • 1.75 st squash
  • 4 st grön sparris
  • 1 st aubergine
  • 0.5 st avokado
  • 5 g grönsallad
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 6 blad romansallad
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 6 msk persilja
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk ajvar relish
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 msk kanel
  • 1 msk grön pesto
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk fiskfond
  • 2.5 msk dill
  • dillkvistar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2.5 krm salt
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • basilikablad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk tomatpuré
Torrvaror
  • 5 msk olivolja
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 7.2 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 600 g krossade tomater
  • 2 dl pofiber
  • 4 msk kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk sesamfrön
  • 0.5 dl kakao
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
Övrigt
  • 1 msk Aioli
  • 1 dl rostad frömüsli
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 2 msk saffransaioli
  • 15 g mörk choklad
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!