Tillbaka till menyerna

Enkelt

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 885 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 311 Kcal

      Biff teriyaki

    • Middag - 452 Kcal

      Spenattortilla

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 728 Kcal

    • Frukost - 101 Kcal

      Ägghalvor med skagenröra

    • Lunch - 205 Kcal

      Rödbetor och morot med fetaost

    • Middag - 239 Kcal

      Halloumi- och morotsbiffar

    • Mellanmål

    • Dessert - 183 Kcal

      Choklad/jordnötssmör cookies

  • Onsdag - 938 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 707 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 240 Kcal

      Köttfärsrulle

    • Mellanmål

    • Dessert - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

  • Fredag - 838 Kcal

    • Frukost - 185 Kcal

      Hallonsmoothie

    • Lunch - 257 Kcal

      Kycklingsoppa med nudlar

    • Middag - 289 Kcal

      Skaldjurssallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 108 Kcal

      Snickers

  • Lördag - 1147 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 305 Kcal

      Bananplättar med blåbär och papaya

    • Middag - 635 Kcal

      Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    • Mellanmål

    • Dessert - 202 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 36.2 gram

Fett: 53.1 gram

Protein: 58.7 gram

Energi: 873.6 kcal

  • Måndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Måndag lunch 311 Kcal

    Biff teriyaki

    En snabb och god rätt som kan varieras med fläskkött eller kyckling om man skulle föredra det. Servera med grönsaker eller kanske ris/nudlar om resten av familjen föredrar det.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 st salladslök
    Tillbehör
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Strimla köttet. Skala och riv vitlök fint. Blanda vitlök och ingefära med den strimlade köttet och strö på salt och peppar.
    • Blanda ner ketjap manis. S
    • kala och strimla lök. Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kött, lök och paprika.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås. Låt steka ca: 3 minuter.
    • Strimla salladslöken och lägg över rätten.
    • Servera  rätten med ångkokt broccoli eller med råris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 st salladslök
    Tillbehör
    • 0.5 st broccolistånd

    Måndag middag 452 Kcal

    Spenattortilla

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 452 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken någon minut.
    • Tillsätt spenatblad och låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg blandningen i en liten ugnsform.
    • Vispa ihop ägg, ricotta, salt och peppar och häll blandningen i formen.
    • Skär halloumin i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
    • Fördela halloumi över formen och strö på pistagenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Låt svalna och skär upp tortillan i bitar.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 175 g ricottaost
    • 100 g halloumi
    • 1 msk pistagenötter
    • 50 g grönsallad
  • Tisdag frukost 101 Kcal

    Ägghalvor med skagenröra

    Ägghalvor med en klick skagenröra på fungerar både till festliga tillfällen eller bara till en förrätt innan en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 101 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka äggen hårdkokta.
    • Dela på mitten och fördela skagenröra på äggen.
    • Toppa med dill.

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag lunch 205 Kcal

    Rödbetor och morot med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 205 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g morötter
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 150 g fetaost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Koka rödbetorna i 15-20 minuter eller tills de har mjuknat inuti.
    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, örtkrydda, salt och peppar.
    • Dela morötterna på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morötterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp morötter och rödbetor på ett fat.
    • Toppa med smulad fetaost och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g morötter
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 150 g fetaost
    • 0 basilika

    Tisdag middag 239 Kcal

    Halloumi- och morotsbiffar

    Gör egna ost- och morotsbiffar. Servera med valfri sallad eller varma grönsaker. Blir så goda och går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 125 g rivna morötter
    • 100 g riven halloumi
    • 1 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 nypa flingsalt
    • 3 msk sesamfrön
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna utom olivolja i en bunke.
    • Forma till biffar och vänd dem i sesamfrö.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna i några minuter per sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och låt stå i ugnen i cirka 10 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 125 g rivna morötter
    • 100 g riven halloumi
    • 1 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 nypa flingsalt
    • 3 msk sesamfrön
    • 1 msk olivolja

    Tisdag dessert 183 Kcal

    Choklad/jordnötssmör cookies

    Lågkalori kakor som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 0.5 dl osötat jordnötssmör
    • 0.25 dl kakao

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Blanda ner resen av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 0.5 dl osötat jordnötssmör
    • 0.25 dl kakao
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Onsdag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Torsdag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Torsdag middag 240 Kcal

    Köttfärsrulle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 dl majs
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st filodegsark
    • -1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bryn köttfärs i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt löken i köttfärsen och bryn i några minuter.
    • Riv moroten fint och blanda ner i köttfärsröran.
    • Tillsätt majs och tacokrydda och stek i 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt svalna. Lägg ut 2 st filoark över varandra på en skärbräda.
    • Lägg på färsen och rulla ihop till en rulle och lägg på en smordplåt.
    • Pensla rullen med olivolja och strö påsesamfrön.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär i portionsbitar.
    • Servera med en god sallad och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 dl majs
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st filodegsark
    • -1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0 g blandad sallad

    Torsdag dessert 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk
  • Fredag frukost 185 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Fredag lunch 257 Kcal

    Kycklingsoppa med nudlar

    En varm vardagssoppa som passar hela familjen! Anpassa hetta efter tycke och smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av olja och bryn kycklingen.
    • Dra åt sidan och häll på resten av olja och lägg ner vitlök, morot, blomkål och purjolök. Tillsätt curry, buljongtärning och vatten.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda 10 minuter.
    • Strö på chiliflakes och tillsätt ketjap manis.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan tillsammans med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st blomkål
    • 0.25 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 msk malen curry
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk bladpersilja

    Fredag middag 289 Kcal

    Skaldjurssallad

    Med god smak av kräftor och krispiga grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skär gurka, selleri, rädisor och rödlök i små tärningar eller bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner kräftstjärtar.
    • Skär krabbsticks i mindre bitar och blanda ner tillsammans med salt, peppar och currydressing.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och lägg över skaldjurssalladen.
    • Dekorera med rödlök, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Fredag dessert 108 Kcal

    Snickers

    Är du sugen på snickers med apelsinsmak? Lägg till rivet apelsinskal innan den smälta chokladen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 108 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad

    Gör så här

    • Värm jordnötssmöret i en kastrull. Lägg i nötterna och blanda om.
    • Bred nötblandningen på en bakplåtsklädd plåt och forma till en fyrkant. Ställ kallt.
    • Smält chokladen i vattenbad och bred den på nötblandningen. Låt stelna i kylen i ca en timme och skär sedan kakan i 20 jämnstora fyrkanter.
    • Förvara i kylen eller frys in resterna.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 1 dl torrostade jordnötter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 150 g mörk choklad
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Lördag lunch 305 Kcal

    Bananplättar med blåbär och papaya

    Lyxa till söndagsfrukosten med bananplättar toppad med blåbär och papaya!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Blanda ihop keso med honung och vaniljpulver en skål.
    • Lägg plättar och vaniljkeso på en tallrik och toppa med blåbär och ev. papaya.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk smör
    • 1 dl keso, 4%
    • 2 tsk flytande honung
    Topping 2 portioner
    • 2 dl färska blåbär
    • 0.25 st papaya

    Lördag middag 635 Kcal

    Grillad ryggbiff med bearnaise och vit sparris

    Snabblagad och god maträtt som passar både till lunch eller middag. Gör en extra portion och spar i kylen och ät dagen efter till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Skär av ändarna på sparrisen och skala bort skalet.
    • Koka i lättsaltat vatten i 7 minuter.
    • Häll av vattnet och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Bryn köttet 3 minuter per sida i smör och servera med sparris, bearnaisesås och lite rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st vit sparris
    • 150 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st rädisor
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Lördag dessert 202 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt och citron 


    En härlig rosa hallonpannacotta perfekt efterrätt till alla hjärtans dag. Toppa panacottan med färska och frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med kokossocker, vaniljpulver och saften av ½  citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält. 
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Blanda ihop med gräddblandningen.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon, frystorkade hallon och lite färska lavendelblommor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl frystorkade hallon
    • 5 st lavendelblommor
Övrigt
  • 3 dl bär (frysta)
  • 200 g frusen spenat
  • 2.5 dl majonnäs
  • 0.25 dl lönnsirap
  • 100.5 dl osötat jordnötssmör
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 2 st filodegsark
  • 1 dl is
  • 45 g Lallerstedts currydressing
  • 150 g mörk choklad
  • 1 st gelatinblad
  • 0.5 dl frystorkade hallon
  • 5 st lavendelblommor
Mejeri
  • 3 dl mjölk
  • 175 g ricottaost
  • 100 g halloumi
  • 2 msk crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 100 g riven halloumi
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 2 msk gräddfil
  • 16 g smör
  • 150 g Boursinost
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl havremjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl keso, 4%
  • 1 dl grekisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g ryggbiff
  • 20 st ägg
  • 125 g handskalade räkor
  • 150 g tonfisk
  • 1000 g nötfärs
  • 200 g kycklingfärs
  • 200 g kycklingfilé
  • 100 g kräftstjärtar
  • 100 g crabsticks
Frukt/grönt
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2.5 st gul lök
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 st rödlök
  • 50 g grönsallad
  • 3 tsk citronzest
  • 4 st rödbetor
  • 200 g morötter
  • 2 basilika
  • 125 g rivna morötter
  • 1 tsk citronskal
  • 500 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 3.25 msk purjolök
  • 2 st morot
  • blandad sallad
  • 1 st apelsin
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st gurka
  • 2 st selleristjälk
  • 8 st rädisor
  • 50 g rucola
  • 2 st citronklyfta
  • 1 st banan
  • 2 dl färska blåbär
  • 0.25 st papaya
  • 0.5 st citron
  • 1 dl hallon (frysta)
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk teriyakisås
  • 5 msk dill
  • 1 msk balsamico
  • 3.2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 nypa chiliflakes
  • flingsalt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk gräslök
  • 10 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 st kycklingbuljongtärning
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 8 tsk olivolja
  • 1 msk pistagenötter
  • 2 msk sesamfrön
  • 2.5 dl havregryn
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 32 gram kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.25 dl kakao
  • 8 dl kaffe
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl majs
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 dl torrostade jordnötter
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 2 tsk flytande honung

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!