Tillbaka till menyerna

Egen 3

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1057 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 435 Kcal

      Utflyktsmat - Ägghack med tonfisk

    • Middag - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 479 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Middag - 223 Kcal

      Italiensk blomkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 786 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 552 Kcal

      Lax med chevré

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 479 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 256 Kcal

      Fiskgratäng med pepparrotskeso

    • Middag - 223 Kcal

      Italiensk blomkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.4 gram

Fett: 40.2 gram

Protein: 57.7 gram

Energi: 700.2 kcal

  • Måndag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Måndag lunch 435 Kcal

    Utflyktsmat - Ägghack med tonfisk

    Snabb och lättlagad ägghack med tonfisk, passar perfekt att ta med som matlåda och kan ätas kall. Här kan man välja valfria färska örter som exempelvis gräslök istället för dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 100 g tonfisk i vatten

    Gör så här

    • Koka äggen 6 minuter.
    • Skala och hacka dem grovt.
    • Blanda ägghacket med majonnäs, gräddfil och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela röran salladsblad och servera med tonfisk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 100 g tonfisk i vatten

    Måndag middag 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g rucola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat
  • Tisdag lunch 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 223 Kcal

    Italiensk blomkålssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico

    Gör så här

    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar och olja och övriga ingredienser.
    • Ringla över balsamico och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico
  • Onsdag frukost 234 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Onsdag lunch 552 Kcal

    Lax med chevré

    Bjud dina vänner på en smaskig lax middag tillsammans med chevréost och fikon. Toppa med färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 grader.
    • Smörj plåten med olivolja.
    • Lägg laxsidan på plåten och krydda med salt och peppar.
    • Smula över chevré.
    • Strö över valnötterna.
    • Skiva fikonen och lägg på laxen.
    • Ringla på honung.
    • Gräddas i ca 25 min.
    • Dekorera därefter med färsk dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill
  • Torsdag lunch 256 Kcal

    Fiskgratäng med pepparrotskeso

    Tips till helgens lunch eller middag har vi här. En smarrig fiskgratäng med pepparrotskeso. Servera denna måltid tillsammans med en grönsallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash i slantar.
    • Skala och skär moroten i slantar.
    • Skär äpplet i tunna skivor.
    • Lägg squash, morötter och äpple i en ugnsfast form.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Fördela torskfiléerna på grönsakerna.
    • Blanda ihop keso, créme fraiche och pepparrot.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela över fisken och strö på gräslök.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskrygg
    • 1 st mini squash
    • 1 st morot
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g keso
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 223 Kcal

    Italiensk blomkålssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico

    Gör så här

    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar och olja och övriga ingredienser.
    • Ringla över balsamico och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g rucola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico
Mejeri
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk gräddfil
  • 1.5 tsk smör
  • 0.5 dl havregrädde
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 125 g keso
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 125 g buffelmozzarella
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 100 g chevreost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st zucchini
  • 65 g rucola
  • 4 st cocktailtomat
  • 1 st mini squash
  • 1 st morot
  • 0.5 st rött äpple
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st rödlök
  • 49.5 g cocktailtomater
  • 1 st banan
  • 1 st blodapelsin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 100 g tonfisk i vatten
  • 350 g nötfärs
  • 800 g torskrygg
  • 800 g laxsida färsk
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 1 dl Bär
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk färsk dill
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk grön pesto
  • 1 msk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
Torrvaror
  • 200 g krossade tomater
  • 3 tsk olivolja
  • 0.5 dl valnötter
  • 2 st torkade fikon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!