Tillbaka till menyerna

Egen 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 557 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 557 Kcal

      Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 745 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 745 Kcal

      Högrevsbiffar med grönsakspytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 555 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 219 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 219 Kcal

      Bakad spetskål med parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 906 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Middag - 253 Kcal

      Riswrap med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 886 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Middag - 302 Kcal

      Grekiska gyros med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.8 gram

Fett: 48.5 gram

Protein: 34.3 gram

Energi: 644.9 kcal

  • Måndag middag 557 Kcal

    Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    En krämig gräddstuvad blomkål tillsammans med två skivor stekfläsk - servera med en grönsallad! Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket några minuter.
    • Servera med sallad och den gräddstuvade blomkålen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad
  • Tisdag middag 745 Kcal

    Högrevsbiffar med grönsakspytt

    Kryddiga högrevsbiffar som serveras med grönsakspytt och en grön pestocréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g högrev
    • 2 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0
    • 3 tsk rosépeppar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    Pestocréme
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 3 msk grön pesto
    Grönsakspytt
    • 1 st sötpotatis
    • 1 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 150 g haricots verts
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Blanda färs, ägg, créme fraiche, vitlök och kryddor i en bunke.
    • Forma till medelstora biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek så biffarna får en jämn stekyta på båda sidorna, ca 3-4 min per sida.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål. 
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär sötpotatis mindre tärningar.
    • Skär zucchini i tärningar och haricots verts i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och steka sötpotatisen på medelvärme tills den har blivit mjuk, ca 5 minuter.
    • Tillsätt lök, zucchini, haricots verts, örter, salt och svartpeppar.
    • Servera biffarna med grönsakspytten och pestocrémen.
    • Dekorera med en kvist basilika.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g högrev
    • 2 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0
    • 3 tsk rosépeppar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    Pestocréme
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 3 msk grön pesto
    Grönsakspytt
    • 1 st sötpotatis
    • 1 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 150 g haricots verts
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 basilika
  • Torsdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag middag 219 Kcal

    Bakad spetskål med parmesan

    Bakade spetskål som passar perfekt som tillbehör till en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela spetskålen i 6 delar och lägg på en ugnsplåt.
    • Ringla olivolja över och strö på salt och peppar.
    • Ugnsbaka i 30 minuter.
    • Häll smält smör över spetskålen och strö på riven parmesanost och hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter
  • Lördag lunch 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Lördag middag 253 Kcal

    Riswrap med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
    • Strimla sockerärtor och gurka.
    • Blanda ner grönsakerna i dressingen.
    • Blötlägg risbladen i vatten i ca 30 sekunder eller tills de är mjuka.
    • Lägg risbladen på skärbrädan och fördela grönsaker och kycklingkött över.
    • Lägg på ärtskott och rulla ihop till en wrap.
    • Strö på lite sesamfrön och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander
  • Söndag lunch 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Söndag middag 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
Frukt/grönt
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 150 g grönsallad
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st zucchini
  • 1 st gul lök
  • 150 g haricots verts
  • basilika
  • 2 klyfta vitlök
  • 1.25 st squash
  • 3 st avokado
  • 15 st små plommontomater
  • 1600 g spetskål
  • 0.65 st rödlök
  • 0.65 st röd paprika
  • 25 g sockerärtor
  • 0.15 gurka
  • 1 dl vitkål
  • 0.5 tsk ingefära
  • röd chili
  • 0.25 st purjolök
  • 30 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 1 dl isbergssallad
Mejeri
  • 3 dl grädde
  • 4.5 msk crème fraiche
  • 122 g smör
  • 3 dl parmesan
  • 150 g pepparrotsost
  • 125 g mozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk sötstark senap
  • 3 tsk rosépeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk grön pesto
  • 3 msk färsk basilika
  • 0.5 msk kalvfond
  • 0.5 msk balsamico
  • 1.5 msk bladpersilja
  • 1 msk chilisås
  • 0.33 msk soja
  • 3 msk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g stekfläsk
  • 500 g högrev
  • 6 st ägg
  • 500 g lammfärs
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 50 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g kalvfärs
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 st risblad
  • 0.15 msk sesamfrön
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
Övrigt
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk senap
  • 1 dl gratängost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!