Tillbaka till menyerna

Egen 2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 557 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

      557 kcal

      Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 745 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Högrevsbiffar med grönsakspytt

      745 kcal

      Högrevsbiffar med grönsakspytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 555 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Lammfärsbullar med avokadosallad

      555 kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 219 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Bakad spetskål med parmesan

      219 kcal

      Bakad spetskål med parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 906 Kcal

  • Söndag - 886 Kcal

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.8 gram

Fett: 48.5 gram

Protein: 34.3 gram

Energi: 644.9 kcal

  • Måndag middag 557 Kcal

    Stekt fläsk med gräddstuvad blomkål

    En krämig gräddstuvad blomkål tillsammans med två skivor stekfläsk - servera med en grönsallad! Laga en extra portion och ät till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn fläsket några minuter.
    • Servera med sallad och den gräddstuvade blomkålen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g stekfläsk
    • 100 g grönsallad
  • Tisdag middag 745 Kcal

    Högrevsbiffar med grönsakspytt

    Kryddiga högrevsbiffar som serveras med grönsakspytt och en grön pestocréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g högrev
    • 2 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0
    • 3 tsk rosépeppar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    Pestocréme
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 3 msk grön pesto
    Grönsakspytt
    • 1 st sötpotatis
    • 1 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 150 g haricots verts
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Blanda färs, ägg, créme fraiche, vitlök och kryddor i en bunke.
    • Forma till medelstora biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek så biffarna får en jämn stekyta på båda sidorna, ca 3-4 min per sida.
    • Gör pestocrémen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål. 
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär sötpotatis mindre tärningar.
    • Skär zucchini i tärningar och haricots verts i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och steka sötpotatisen på medelvärme tills den har blivit mjuk, ca 5 minuter.
    • Tillsätt lök, zucchini, haricots verts, örter, salt och svartpeppar.
    • Servera biffarna med grönsakspytten och pestocrémen.
    • Dekorera med en kvist basilika.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g högrev
    • 2 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0
    • 3 tsk rosépeppar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    Pestocréme
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 3 msk grön pesto
    Grönsakspytt
    • 1 st sötpotatis
    • 1 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 150 g haricots verts
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 basilika
  • Torsdag middag 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag middag 219 Kcal

    Bakad spetskål med parmesan

    Bakade spetskål som passar perfekt som tillbehör till en grillkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela spetskålen i 6 delar och lägg på en ugnsplåt.
    • Ringla olivolja över och strö på salt och peppar.
    • Ugnsbaka i 30 minuter.
    • Häll smält smör över spetskålen och strö på riven parmesanost och hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1600 g spetskål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g smör
    • 3 dl parmesan
    • 1 dl hasselnötter
  • Lördag lunch 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Lördag middag 253 Kcal

    Riswrap med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
    • Strimla sockerärtor och gurka.
    • Blanda ner grönsakerna i dressingen.
    • Blötlägg risbladen i vatten i ca 30 sekunder eller tills de är mjuka.
    • Lägg risbladen på skärbrädan och fördela grönsaker och kycklingkött över.
    • Lägg på ärtskott och rulla ihop till en wrap.
    • Strö på lite sesamfrön och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander
  • Söndag lunch 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Söndag middag 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
Frukt/grönt
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 150 g grönsallad
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st zucchini
  • 1 st gul lök
  • 150 g haricots verts
  • basilika
  • 2 klyfta vitlök
  • 1.25 st squash
  • 3 st avokado
  • 15 st små plommontomater
  • 1600 g spetskål
  • 0.65 st rödlök
  • 0.65 st röd paprika
  • 25 g sockerärtor
  • 0.15 gurka
  • 1 dl vitkål
  • 0.5 tsk ingefära
  • röd chili
  • 0.25 st purjolök
  • 30 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 1 dl isbergssallad
Mejeri
  • 3 dl grädde
  • 4.5 msk crème fraiche
  • 122 g smör
  • 3 dl parmesan
  • 150 g pepparrotsost
  • 125 g mozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk sötstark senap
  • 3 tsk rosépeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk grön pesto
  • 3 msk färsk basilika
  • 0.5 msk kalvfond
  • 0.5 msk balsamico
  • 1.5 msk bladpersilja
  • 1 msk chilisås
  • 0.33 msk soja
  • 3 msk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g stekfläsk
  • 500 g högrev
  • 6 st ägg
  • 500 g lammfärs
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
  • 50 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g kalvfärs
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 st risblad
  • 0.15 msk sesamfrön
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
Övrigt
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk senap
  • 1 dl gratängost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.