Tillbaka till menyerna

Ebba v 12

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.4 gram

Fett: 21.7 gram

Protein: 38.7 gram

Energi: 539.3 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 298 Kcal

    Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    Mättande sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Gör så här

    • Börja med att citronmarinera broccoli. Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Hacka basilika. Lägg sallad i en skål och strö på basilika. Skär paprika i mindre bitar och dela tomaterna. Lägg över salladen. Lägg på laxen och broccoli.
    • Skala och finhacka rödlök. Toppa salladen med rödlöken och dekorera med basilika.
    • Servera med Rhode islandsås, gärna Eriks Rhode islandsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Måndag middag 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    En värmande soppa som trots den låga kalorimängden är en smakupplevelse som inger mättnadskänslor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 298 Kcal

    Sallad med varmrökt lax och citronmarinerad broccoli

    Mättande sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Gör så här

    • Börja med att citronmarinera broccoli. Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Hacka basilika. Lägg sallad i en skål och strö på basilika. Skär paprika i mindre bitar och dela tomaterna. Lägg över salladen. Lägg på laxen och broccoli.
    • Skala och finhacka rödlök. Toppa salladen med rödlöken och dekorera med basilika.
    • Servera med Rhode islandsås, gärna Eriks Rhode islandsås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 2 msk basilika
    • 0.5 st paprika
    • 10 st pärltomater
    • 200 g varmrökt lax
    • 0.25 st rödlök
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1.5 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör och dekoration
    • 1 msk färsk basilika
    • 2 msk rhode islandsås

    Tisdag middag 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    En värmande soppa som trots den låga kalorimängden är en smakupplevelse som inger mättnadskänslor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Onsdag middag 383 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva
  • Torsdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 383 Kcal

    Citronkyckling med blomkålsmos

    Fin kombination med fräscha smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Riv citronzest i en skål. (Spara lite zesten till dekoration). Krama ur citronsaft i en annan skål. Skala och riv vitlök. Blanda vitlöken med citronsaften. Tillsätt örtagårdskrydda, salt, svartpeppar och olivolja. Lägg kycklingfilé i skålen. Låt marinera 20 min.
    • Lägg kycklingfilé i en ugnsform. Ugnsbaka i 20 min.
    • Skär blomkål i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten 10 min. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i mixer tillsammans med grädde, salt och svartpeppar. Mixa till ett slätt mos.
    • Skär sockerärtor i strimlor. Koka sockerärtor och gröna ärtor i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär kycklingfilé skivor. Lägg blomkålsmoset på ett fat tillsammans med gröna ärtor och sockerärtor. Placera kycklingskivor ovanpå och dekorera med dillkvistar, citronskivor och toppa med citronzest.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl gröna ärtor
    Dekoration
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Torsdag middag 254 Kcal

    Tonfiskröra med röd pesto

    God röra som passar bra i matlådan eller att ta med på utflykten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto

    Gör så här

    • Lägg tonfisk i ett durkslag och låt rinna av. Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök. Skala och finhacka morot. Finhacka röd paprika och basilika.
    • Lägg rödlök, vitlök, morot, paprika och basilika i en skål. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda och pesto. Blanda i tonfisken.
    • Lägg stora isbergssalladsblad på tallrikar. Klicka på tonfiskröran.
    • Dela cocktailtomater och lägg på sidan. Dekorera med basilikakvist och toppa med en pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk röd pesto
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 st basilikakvist
    • 1 tsk röd pesto
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 333 Kcal

    Vegetarisk korma med vita bönor

    Smakrik vegorätt som mättar bra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 50 g squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kormasås, Patak
    • 0.5 paket konserverade vita bönor, avrunnen vikt 290 g
    • 1 msk färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och grovhacka gul lök. Skala och skiva morot. Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Lägg ner vitlök, ingefära och alla grönsaker och stek någon minut.
    • Tillsätt kormasås, vita bönor och hackad koriander.  Låt koka ihop 5 min.
    • Lägg upp i skålar och dekorera med koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 50 g squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kormasås, Patak
    • 0.5 paket konserverade vita bönor, avrunnen vikt 290 g
    • 1 msk färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Lördag lunch 333 Kcal

    Vegetarisk korma med vita bönor

    Smakrik vegorätt som mättar bra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 50 g squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kormasås, Patak
    • 0.5 paket konserverade vita bönor, avrunnen vikt 290 g
    • 1 msk färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och grovhacka gul lök. Skala och skiva morot. Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Lägg ner vitlök, ingefära och alla grönsaker och stek någon minut.
    • Tillsätt kormasås, vita bönor och hackad koriander.  Låt koka ihop 5 min.
    • Lägg upp i skålar och dekorera med koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 50 g squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kormasås, Patak
    • 0.5 paket konserverade vita bönor, avrunnen vikt 290 g
    • 1 msk färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 3.5 tsk olivolja
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 0.5 paket konserverade vita bönor, avrunnen vikt 290 g
Frukt/grönt
  • 5 dl blandsallad
  • 1.5 st paprika
  • 10 st pärltomater
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 st citrongräs
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk ingefära
  • 100 g minimajs
  • 200 g sockerärtor
  • 4 st salladslök
  • 1 st lime
  • 0.25 st äpple
  • 1.5 st morot
  • 0.5 st Isbergssalladshuvud
  • 10 st cocktailtomat
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st blomkål
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 st citronskiva
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st gul lök
  • 50 g squash
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk basilika
  • 3 msk färsk basilika
  • 6 tsk fisksås
  • 4 st svartpepparkorn
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 2 st basilikakvist
  • 2 st dillkvistar
  • 1.5 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g varmrökt lax
  • 450 g kycklingfilé
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 300 g kycklinglårfilé
Övrigt
  • 2 msk rhode islandsås
  • 1 msk majonnäs
  • 2 tsk röd pesto
  • 250 g kormasås, Patak
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 1 msk gräddfil
  • 2 msk grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.