Tillbaka till menyerna

Dessertmenyer

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 2755 Kcal

    • Frukost - 1000 Kcal

      Blåbärsgino

    • Lunch - 350 Kcal

      Banankaka med blåbär

    • Middag - 262 Kcal

      Hallonmousse

    • Mellanmål - 548 Kcal

      Toscakaka

    • Dessert - 595 Kcal

      Godaste chokladkakan

  • Tisdag - 2020 Kcal

    • Frukost - 302 Kcal

      Jordgubbskaka

    • Lunch - 442 Kcal

      Chokladtårta med jordgubbar

    • Middag - 162 Kcal

      Nyttigare kanelbullar

    • Mellanmål - 328 Kcal

      Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

    • Dessert - 786 Kcal

      Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt

  • Onsdag - 883 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål - 646 Kcal

      Glutenfri semmelkaka

    • Dessert - 238 Kcal

      Bär med vit chokladkräm

  • Torsdag - 458 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 458 Kcal

      Glutenfria blåbärsmuffins med vit choklad

  • Fredag - 207 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 207 Kcal

      Äppletarte med romrussincréme

  • Lördag - 633 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 633 Kcal

      Bär med vit chokladcréme

  • Söndag - 292 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 292 Kcal

      Kardemummakaka

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.1 gram

Fett: 81.2 gram

Protein: 19.5 gram

Energi: 1035.4 kcal

  • Måndag frukost 1000 Kcal

    Blåbärsgino

    En efterrätt på 5 min, perfekt till lördagskvällen. Går utmärkt att byta ut blåbären till hallon om så önskas.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 87 gram

    Fett: 68 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 1000 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blåbär (frysta)
    • 150 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.25 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Lägg blåbär i en ugnsfast form.
    • Riv chokladen.
    • Fördela riven vit choklad och kokos över.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blåbär (frysta)
    • 150 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.25 dl kokosflingor

    Måndag lunch 350 Kcal

    Banankaka med blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 msk smör
    • 1.5 dl blåbär (frysta)
    • 1 msk potatismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl mjölk
    • 2 msk honung
    • 3 st ägg
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg en klick smör i en stekpanna och sätt in i ugnen.
    • Blanda blåbär och potatismjöl i en skål.
    • Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en skål.
    • Häll på mjölk och knäck ner äggen.
    • Blanda ner vaniljpulver.
    • Ta ut stekpannan från ugnen och häll ner smeten.
    • Skiva banan och lägg över och lägg på blåbär.
    • Grädda i 15 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 msk smör
    • 1.5 dl blåbär (frysta)
    • 1 msk potatismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl mjölk
    • 2 msk honung
    • 3 st ägg
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan

    Måndag middag 262 Kcal

    Hallonmousse

    Krämig efterrätt med hallonsmak toppad med kokosflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes

    Gör så här

    • Passera hallonen genom en finmaskig sil.
    • Låt gelantinet ligga i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
    • Blanda sötströ och vatten i en kastrull och låt koka i några minuter.
    • Låt glantinbladen smälta i sockerlagen och blanda om.
    • Vispa grädden luftig i en bunke och blanda ner hallon och sockerlag.
    • Häll upp i glas och låt stå i kylskåpet i 1 timme.
    • Garnera med kokos.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes

    Måndag mellanmål 548 Kcal

    Toscakaka

    Saftig toscakaka perfekt till fikat under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 548 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    Toscatäcke
    • 3 dl kokosskivor
    • 0.5 dl agavesirap
    • 2 dl mandelspån
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g smör

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull.
    • Vispa ihop ägg och sukrin i en skål.
    • Tillsätt vaniljpulver, salt kakao och mandelmjöl.
    • Rör ner smöret och häll smeten i en pajform (24 cm) med avtagbar kant.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Gör under tiden toscatäcket genom att värma alla ingredienser i en kastrull i några minuter tills det blir en kletig massa.
    • Fördela blandningen över kakan och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
    • Låt svalna och skär upp i bitar.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g smör
    • 4 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl kakao
    • 3 dl mandelmjöl
    Toscatäcke
    • 3 dl kokosskivor
    • 0.5 dl agavesirap
    • 2 dl mandelspån
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 75 g smör

    Måndag dessert 595 Kcal

    Godaste chokladkakan

    Chokladkaka med en massa god topping på, bland annat en chokladcréme - går utmärkt att byta ut hallonen till något annat bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 3.5 dl torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 st apelsinskal
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Mixa valnötter och dadlar grovt i en matberedare.
    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg ner avokado och alla andra ingredienser till botten i matberedaren.
    • Mixa till en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med avtagbar kant (ca 20 cm i diameter) och fördela smeten jämnt över.
    • Lägg ner alla ingredienser till crémen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Bred över kakan och ställ i kylen 2-3 timmar.
    • Garnera med apelsinskal, nötter, bär och physalis.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 3.5 dl torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 st apelsinskal
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 krm salt
    • 1 dl kakao
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis
  • Tisdag frukost 302 Kcal

    Jordgubbskaka

    En saftig jordgubbskaka som kan antingen serveras med vispgrädde eller vaniljsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk maizena
    • 50 g smör
    • 15 st färsk jordgubbe
    • 1 msk sukrin melis
    Till servering
    • 2 dl vispad grädde

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser och häll i en bakplåtspappersklädd brödform.
    • Tryck ner jordgubbarna i smeten.
    • Grädda i 200°, 30 min.
    • Låt svalna och pudra över sukrin melis.
    • Servera med vispad grädde.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk maizena
    • 50 g smör
    • 15 st färsk jordgubbe
    • 1 msk sukrin melis
    Till servering
    • 2 dl vispad grädde

    Tisdag lunch 442 Kcal

    Chokladtårta med jordgubbar

    En somrig chokladtårta med jordgubbar och citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
    • Blanda mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör.
    • Knäck ner äggen och tillsätt kakao. Vispa ihop och häll smeten i en liten bakplåtsklädd form och grädda i ugnen i 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Vispa grädden. Skiva jordgubbarna.
    • Riv vit choklad och hacka hasselnötterna.
    • Lägg hälften av grädden på tårtfatet och toppa med jordgubbar, vit choklad och hasselnötterna.
    • Lägg chokladtårtan över och toppa med resten av grädden, jordgubbarna, chokladen, hasselnötterna. Toppa tillsist med citronmeliss!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss

    Tisdag middag 162 Kcal

    Nyttigare kanelbullar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    30 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 50 g färsk jäst
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rårörsocker
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 14 dl dinkelsikt
    Fyllning
    • 3 msk smör
    • 2 st äpple
    • 6 tsk kanel
    Pensling och garnering
    • 1 st ägg
    • 5 msk mandelspån

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degspadet och rör om tills jästen har löst sig.
    • Häll i salt, socker, kardemumma och dinkelsikt. Rör till degen är tjock och fast (den är lite klibbig). Strö på lite mjöl och låt jäsa under bakduk i 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och knåda degen jämn och smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    • Dela degen i två bitar. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på smör och strö kanel över. Riv äpplena grovt och lägg över degplattan. Rulla i hop och skär ut runda bullar. Lägg bullarna på en smord plåt och låt jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö på mandelflarn.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.

    Ingredienser

    30 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 50 g färsk jäst
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rårörsocker
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 14 dl dinkelsikt
    Fyllning
    • 3 msk smör
    • 2 st äpple
    • 6 tsk kanel
    Pensling och garnering
    • 1 st ägg
    • 5 msk mandelspån

    Tisdag mellanmål 328 Kcal

    Blodapelsincarpaccio med vit chokladcréme och pistagenötter

    En helt fantastiskt god dessert med en vit chokladcréme som passar med olika frukter och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skär i skivor.
    • Fördela på tallrikar.
    • Bryt chokladen i bitar och värm i mikron tills chokladen har smält. Blanda ner Philadelphiaost.
    • Klicka på crémen på apelsinskivorna och toppa med hackade pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st blodapelsin
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 msk pistagenötter

    Tisdag dessert 786 Kcal

    Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt

    En riktigt trevlig och fräsch cheesecake med en topping av färska blåbär, lime och passionsfrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 74 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 786 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 200 gram sötmandel
    • 25 g smör
    • 2 tsk kanel
    Fyllning
    • 3 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl gräddfil
    • 400 g philadelphiaost
    • 1 st lime
    • 3 msk sukrin melis
    Dekoration
    • 100 g färska blåbär
    • 2 st passionsfrukt
    • 15 st limeskiva

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl.
    • Blanda mandel, mör och kanel i en skål och tryck ner i en ugnsform med avtagbar botten.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Tag ut och låt svalna.
    • Vispa grädden i en skål.
    • Blötlägg gelatinbladen i 2 msk kokande vatten.
    • Blanda ner gräddfil och philadelphiaost i grädden och häll på vattnet med gelatinblad. Blanda om.
    • Riv skalet på limen och blanda ner.
    • Fördela fyllningen på bottnen och ställ in i kylen någon timme.
    • Garnera med färska blåbär, passionsfrukt och limeskivor.

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 200 gram sötmandel
    • 25 g smör
    • 2 tsk kanel
    Fyllning
    • 3 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl gräddfil
    • 400 g philadelphiaost
    • 1 st lime
    • 3 msk sukrin melis
    Dekoration
    • 100 g färska blåbär
    • 2 st passionsfrukt
    • 15 st limeskiva
  • Onsdag mellanmål 646 Kcal

    Glutenfri semmelkaka

    En god och nyttig semmelkaka som är ljuvligt god och enkel att baka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 646 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Mandelmassakräm
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandlar
    • 1 krm salt
    • 1 droppe bittermandelarom
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mandelspån
    • 1 msk hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner alla torra ingredienser. Vispa ner 3 ägg och 1 äggula (spara äggvitan till mandelmassan) och häll smeten i en bakplåtsklädd form med en avtagbar kant.
    • Grädda 20 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Gör mandelmassakrämen genom att blanda ihop alla ingredienser (plus 1 äggvita) och bred över kakan.
    • Bred på vispad grädde och toppa med egenrostade mandelspån och hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    Mandelmassakräm
    • 200 g mandelmassa
    • 0.5 dl mandlar
    • 1 krm salt
    • 1 droppe bittermandelarom
    Topping
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mandelspån
    • 1 msk hasselnötter

    Onsdag dessert 238 Kcal

    Bär med vit chokladkräm

    Härliga smaker av fräsch kiwi och söt vit choklad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss

    Gör så här

    • Skär chokladen i bitar och lägg ner i en skål. Smält chokladen i mikron och blanda ner Philadelphiaost.
    • Skala och skär kiwin i bitar. Spar några skivor till dekoration. Lägg tillsammans med hallon på ett fat och klicka på vit chokladcréme. Dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 2 st gul kiwi
    • 2 dl hallon
    Dekoration
    • 5 blad citronmeliss
  • Torsdag dessert 458 Kcal

    Glutenfria blåbärsmuffins med vit choklad

    Goda glutenfria muffins med smak av blåbär och vitchoklad. Passar perfekt till picknickkorgen eller att bjuda era gäster på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st ägg
    • 0.5 dl agavesirap
    • 100 gram kokosolja
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 3 dl blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält kokosfettet i en kastrull och låt svalna något.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap i en skål.
    • Blanda ner kokosfettet, mandelmjöl, bakpulver, salt och vaniljpulver.
    • Fördela smeten i muffinsformar och lägg ner rikligt med blåbär i varje muffins.
    • Hacka chokladen och lägg på muffinsarna och ställ in i ugnen i ca 20 min eller tills de får färg.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 st ägg
    • 0.5 dl agavesirap
    • 100 gram kokosolja
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 3 dl blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Fredag dessert 207 Kcal

    Äppletarte med romrussincréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till romrussincrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och lägg över. Vik upp kanerna och pensla med ägg. Strö på mandelspån och russin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin
  • Lördag dessert 633 Kcal

    Bär med vit chokladcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g philadelphiaost
    • 50 g vit choklad
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Gör chokladcrémen genom att vispa ihop ost, vit choklad, sukrin melis och vaniljpulver i en skål. Blanda ner grädde och lägg i en skål.
    • Toppa med färska bär. Hacka en nöt och chokladbar och strö över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g philadelphiaost
    • 50 g vit choklad
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver
  • Söndag dessert 292 Kcal

    Kardemummakaka

    Enkel och saftig kaka med smak av kardemumma. Yoghurten kan bytas ut till filmjölk om önskas - 292 kcal/bit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 292 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl naturell yoghurt
    • 2 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 2 dl rismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 tsk malen kardemumma

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret i en kastrull.
    • Blanda yoghurt och ägg i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna.
    • Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret.
    • Smörj en sockerkaksform och bröa med mandelmjöl.
    • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt kakan svalna i formen och vält sedan försiktigt upp den på ett fat.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl naturell yoghurt
    • 2 st ägg
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 2 dl rismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 tsk malen kardemumma
Frukt/grönt
  • 3.5 dl blåbär (frysta)
  • 1 st banan
  • 4 st avokado
  • 2 st apelsinskal
  • 1 dl hallon (färska)
  • 4 st physalis
  • 15 st färsk jordgubbe
  • 800 g jordgubbar (färska)
  • 6 st äpple
  • 3 st blodapelsin
  • 1 st lime
  • 200 g färska blåbär
  • 2 st passionsfrukt
  • 15 st limeskiva
  • 2 st gul kiwi
  • 2 dl hallon
  • 3 dl blåbär
Övrigt
  • 340 g vit choklad (1 ruta)
  • 2 msk honung
  • 300 gram hallon färska
  • 5 st gelatinblad
  • 4 msk rostade kokosflakes
  • 3.5 dl torkade dadlar
  • 1 msk maizena
  • 200 gram sötmandel
  • 2 dl Nicks Use like Sugar
  • 200 g mandelmassa
  • 100 gram kokosolja
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 50 g vit choklad
Torrvaror
  • 0.25 dl kokosflingor
  • 1 msk potatismjöl
  • 17 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl fiberhusk
  • 2 dl sötströ
  • 3 dl sukrin gold
  • 3 dl kakao
  • 3 dl kokosskivor
  • 2 dl agavesirap
  • 58 dl mandelspån
  • 5 dl valnötter
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 6.75 dl sukrin melis
  • 1.5 dl kokosmjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 3 msk rårörsocker
  • 14 dl dinkelsikt
  • 2 msk pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 4 msk russin
  • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
  • 2 dl rismjöl
Mejeri
  • 979.5 msk smör
  • 6.5 dl mjölk
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 3 dl vispad grädde
  • 7 dl grädde
  • 50 g färsk jäst
  • 456 msk philadelphiaost
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl naturell yoghurt
Kryddor/smaksättare
  • 6.5 krm salt
  • 5.2 tsk vaniljpulver
  • 5.2 kruka citronmeliss
  • 5 tsk malen kardemumma
  • 8 tsk kanel
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 droppe bittermandelarom
  • 1 msk romarom
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 22 st ägg
  • 0.5 st uppvispat ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!