Tillbaka till menyerna

Cissi start v1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1523 Kcal

    • Frukost - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    • Lunch - 555 Kcal

      Lammfärsbullar med avokadosallad

    • Middag - 576 Kcal

      Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 488 Kcal

    • Frukost - 162 Kcal

      Wake Me Up Green Drink

    • Lunch - 189 Kcal

      Spenatpaj med keso och ägg

    • Middag - 137 Kcal

      Mangosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1200 Kcal

    • Frukost - 290 Kcal

      Fröfrallor med valnötter

    • Lunch - 496 Kcal

      Persikosallad med halloumiost

    • Middag - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 331 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag - 244 Kcal

      Spagetti med tomat, squash och parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1544 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert - 357 Kcal

      Mango och hallon sorbet med chokladmousse

  • Lördag - 263 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och bär

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45 gram

Fett: 55.8 gram

Protein: 49.1 gram

Energi: 891.2 kcal

  • Måndag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Måndag lunch 555 Kcal

    Lammfärsbullar med avokadosallad

    Enkel och gott att äta till lunch eller middag - en fräsch avokadosallad med lammfärsbullar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och riv vitlöken fint och riv squashen grovt.
    • Blanda lammfärs, ägg, vitlök, squash, salt och peppar i en skål.
    • Forma till stora köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Häll på vatten, kalvfond och balsamico.
    • Låt puttra på svag värme i 7-8 minuter.
    • Dela avokadon och ta bort kärnorna.
    • Skär avokadon i bitar och lägg i en skål. 
    • Strö över salt och peppar.
    • Blanda ner tomater, oliver och olja.
    • Dekorera med bladpersilja och en citronklyfta.
    • Servera lammfärsbullarna med avokadosalladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0.5 msk balsamico
    Avokadosallad
    • 3 st avokado
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 st små plommontomater
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 576 Kcal

    Chévregratinerad laxfilé med pesto och tranbär

    Lax i ugn med chévreost, pesto och tranbär - en god helgmiddag till dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen i portionsstora bitar och skär ett snitt i varje bit.
    • Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar. 
    • Tryck ner chèvre och pesto i snitten och strö över pumpakärnor.
    • Låt stå i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, eller tills laxen är genomstekt.
    • Fördela ruccolasalladen över ett stort fat och lägg laxfiléerna ovanpå.
    • Dekorera med torkade tranbär och citron. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g chevreost
    • 4 msk grön pesto
    • 0.5 dl pumpakärnor
    • 70 g rucola
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 st citron
  • Tisdag frukost 162 Kcal

    Wake Me Up Green Drink

    Få en bra start på dagen med denna friska gröna drink!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 300 g vatten

    Gör så här

    • Skala och skär ananas i bitar, skiva fänkålen och gurkan i grövre bitar.
    • Lägg ner detta i en blender.
    • Pressa ner lime och ta av bladen från persiljekvistarna och ha ner i blendern.
    • Häll i vatten och mixa slätt.
    • Servera i glas eller kanna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 300 g vatten

    Tisdag lunch 189 Kcal

    Spenatpaj med keso och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 189 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Lägg smördegen i en pajform med en avtagbar kant.
    • Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.
    • Ta ut pajen och höj värmen till 200 grader.
    •  Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och den frusna spenaten i ca 5 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    •  Skala och riv vitlöksklyftan och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, salt och peppar.
    • Fördela spenaten i pajskalet och lägg på kesoblandningen.
    • Knäck äggen över och strö på salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Toppa med hackad persilja och servera med en grönsallad.
    • Spara portionsbitar i frysen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 rulle smördeg
    • 1.5 st gul lök
    • 600 g frusen spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 klyfta vitlök
    • 250 g keso
    • 4 st ägg
    • 0 msk persilja

    Tisdag middag 137 Kcal

    Mangosallad

    En somrig mangosallad som passar utmärkt som grilltillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 137 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker och mango i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner med koriander, olja och limesaft.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 0.1 st gurka
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st lime
  • Onsdag frukost 290 Kcal

    Fröfrallor med valnötter

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med valnötter - servera med färskost och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 1 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med valnötter
    • 0.75 dl valnötter

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 1 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med valnötter
    • 0.75 dl valnötter

    Onsdag lunch 496 Kcal

    Persikosallad med halloumiost

    En fräsch sallad med sötma från persikan och sälta från osten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad i skålar. Skär persika i bitar och skiva gurkan. Lägg på salladen.
    • Skär halloumin i bitar och stek i olivolja några minuter. Fördela osten över salladen och toppa med rostade hasselnötter. Häll på dressing och dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Onsdag middag 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag middag 244 Kcal

    Spagetti med tomat, squash och parmesan

    En snabbt tillagad pasta rätt, gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skölj spagettin.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, squash och vitlök någon minut.
    • Lägg ner spagettin och tomater.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om och lägg på riven parmesanost och färska basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist
  • Fredag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Fredag lunch 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Fredag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Fredag dessert 357 Kcal

    Mango och hallon sorbet med chokladmousse

    En trevlig sorbetglass med topping av chokladmousse, passar utmärkt till en varm sommardag när man vill ha något uppfriskande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan

    Gör så här

    • Kör de olika lagren separat i en matberedare.
    • Lägg först ett lager hallonmousse i botten på ett glas och sedan mangosorbet och sist chokladmoussen.
    • Toppa med färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan
  • Lördag frukost 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt
Torrvaror
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 7.5 msk olivolja
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 2 msk torkade tranbär
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 0.75 dl valnötter
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 1 tsk honung
  • 200 g krossade tomater
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
  • 0.25 dl kokosgrädde
  • 3 st torkade dadlar
  • 1 msk kakaopulver
Mejeri
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 150 g chevreost
  • 250 g keso
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g halloumi
  • 1.83 tsk smör
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl parmesan
  • 1 dl keso, 4%
  • 4 msk kesella
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 1 st fryst banan
  • 2 msk turkisk yoghurt
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 msk balsamico
  • 5 msk bladpersilja
  • 4 msk grön pesto
  • 1 msk persilja
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 krm brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.3 msk salladskrydda
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st basilikakvist
  • 1 msk gräslök
  • 0.25 påse tacokrydda
Frukt/grönt
  • 1 st apelsin
  • 1 dl blåbär
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 1.75 st squash
  • 5 st avokado
  • 15 st små plommontomater
  • 70 g rucola
  • 2 st citron
  • 0.25 st ananas
  • 0.5 st fänkål
  • 0.9 st gurka
  • 1.5 st lime
  • 2 st gul lök
  • 0.25 st mango
  • 15 st cocktailtomat
  • 1 st rödlök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 kruka krispsallad
  • 2 st persika
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.5 st paprika
  • 1 st stjärnfrukt
  • 1 styck tomat
  • 200 gram hallon (frysta)
  • 1.5 st banan
  • 125 g mango (fryst)
  • 0.5 dl hallon (färska)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g lammfärs
  • 9 st ägg
  • 780 g laxfilé
  • 400 g nötfärs
  • 1.5 dl handskalade räkor i lag
Övrigt
  • 100 g svarta oliver kärnfria
  • 1 rulle smördeg
  • 600 g frusen spenat
  • 25 g rapsolja
  • 3 st soltorkad tomat
  • 2 msk tacosås
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!