Tillbaka till menyerna

Birgitta v 34

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1029 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 502 Kcal

      Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter – 1 portion

    • Middag - 527 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 841 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 474 Kcal

      Snabbstekta grönsaker med fetaost – 1 portion

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1080 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost

    • Lunch - 553 Kcal

      Kikärtsbiffar med myntacréme och tomatsallad

    • Middag - 527 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 528 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Middag - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 916 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 242 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Middag - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 941 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 242 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 256 Kcal

      Krabbröra med sallad

    • Middag - 443 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 937 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango – 2 portioner

    • Middag - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.3 gram

Fett: 36.5 gram

Protein: 55.5 gram

Energi: 896.2 kcal

  • Måndag lunch 502 Kcal

    Rödbetssallad med fetaost och rostade valnötter – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 502 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 g Blandad sallad
    • 1 kvist färsk persilja
    • 50 g fetaost
    • 0.25 st granatäpple
    Rostade valnötter
    • 1 msk msk valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.2 tsk salt
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skär rödbetorna i större bitar och lägg i en skål. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och persilja.
    • Lägg salladen på ett stort fat och lägg rödbetsblandningen över.
    • Smula fetaost över och lägg på granatäpplekärnor. Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter.
    • Ringla över honung och strö på salt.
    • Toppa salladen med valnötter och dekorera med en citronklyfta och persilja.

    Måndag middag 527 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.
  • Tisdag lunch 474 Kcal

    Snabbstekta grönsaker med fetaost – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g Brysselkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st morot
    • 100 g minimajs
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk russin
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    1. Dela brysselkål i 4 bitar och skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    2. Skala och skär morot i mindre bitar.
    3. Skär majs eller sugarsnaps i mindre bitar.
    4. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner alla grönsaker.
    5. Stek snabbt i 2-3 minuter och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    6. Blanda ner mandlar och russin.
    7. Lägg upp på en tallrik och smula över fetaost.

    Tisdag middag 367 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk hackad dill
    • 0.5 st citron
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda alla ingredienser, ställ kallt. Använd citronskal från en halv citron.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist
  • Onsdag lunch 553 Kcal

    Kikärtsbiffar med myntacréme och tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 70 g kikärtsbiffar (Risenta)
    • 1 tsk rapsolja
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st grön paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 kruka färsk mynta
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Myntacréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 kruka färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Blanda ihop 1/3 av kikärtsmixen med ¾ dl vatten i en skål. Forma till 2 biffar och pensla med lite rapsolja. Stek biffarna några minuter per sida på medelvärme.
    • Dela tomater och lägg i en skål. Finhacka rödlök och mynta. Skär paprika i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med rödlök, mynta, olivolja, salt och peppar.

    Myntacréme:

    • Blanda i hop myntacrémen. Servera kikärtsbiffarna med salladen och crémen.

    Onsdag middag 527 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.
  • Torsdag lunch 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Torsdag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk hackad persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.
  • Fredag frukost 242 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 0 hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Fredag lunch 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Fredag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    1. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    3. Skala och strimla morötter.
    4. Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    5. Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    6. Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    7. Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.
  • Lördag frukost 242 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 0 hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Lördag lunch 256 Kcal

    Krabbröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk grädd fil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strimla crabsticks på längden och lägg i en skål.
    • Strimla salladslök och blanda ner tillsammans med sweet chilisås, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg över röran.
    • Toppa med gräslök och en citronklyfta.

    Lördag middag 443 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 skiva skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.
  • Söndag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Söndag lunch 367 Kcal

    Nudelsallad med mango – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    1. Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    3. Skala och strimla morötter.
    4. Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    5. Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    6. Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    7. Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Söndag middag 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g gram kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.
Frukt/grönt
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 10 g Blandad sallad
  • 0.25 st granatäpple
  • 1.25 st citron
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 st röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 6.5 st morot
  • 200 g sugarsnaps
  • 5 st lime
  • 5 msk gräslök
  • 2 msk msk färsk koriander
  • 150 g Brysselkål
  • 0.75 st röd paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 100 g minimajs
  • 1.5 st Broccolihuvud
  • 1 st gul morot
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk hackad dill
  • citronskal
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 0.25 st grön paprika
  • 0.25 st gul paprika
  • 0.75 st rödlök
  • 6 st palsternacka
  • 1 msk hackad persilja
  • 75 g kantareller
  • 2 st banan
  • 1 dl blåbär
  • jordgubbar
  • hallon
  • 200 g sockerärtor
  • 0.66 st gurka
  • 1 st mango
  • 8 tsk ingefära
  • 4 msk koriander
  • 1 st salladslök
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st citronklyfta
  • 3 st lökring
  • 2 st salladsblad
  • 3 st apelsin
  • 150 g gram kålrot
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
Torrvaror
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk msk valnötter
  • 3 tsk rapsolja
  • 4 tsk sesamolja
  • 6 msk sesamfrön
  • 3.5 tsk olivolja
  • 0.2 dl mandlar
  • 2 msk russin
  • 4 tsk honung
  • 100 g glasnudlar
  • 2 tsk sesamfrö
  • 40 g cashewnötter
  • 2 st inlagda rödbetor
Övrigt
  • 1 msk balsamico
  • 5.5 tsk flytande honung
  • 2 tsk fisksås
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 200 gram Hallon (frysta)
  • 300 g vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl dl vatten
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.2 tsk salt
  • 4 tsk sambal oelek
  • 1.5 msk ketjap manis
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk mirin
  • 2 msk ljus soja
  • chiliflakes
  • färsk koriander
  • 1 krm grillkrydda
  • 2 msk mynta
  • 2 msk tranbärspulver
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
Mejeri
  • 100 g fetaost
  • 12.5 g smör
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 tsk tsk smör
  • 3 msk msk smör
  • 8 msk kesella
  • 2 msk grädd fil
  • 1 skiva skiva ost
  • 2 st gul lök
  • 6 st liten sötpotatis
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfärs
  • 500 g torskrygg
  • 70 g kikärtsbiffar (Risenta)
  • 140 g torskfile
  • 4 st ägg
  • 100 g crabsticks
  • 175 g nötfärs
  • 20 g bacon
  • 600 g grytbitar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!