Tillbaka till menyerna

Birgitta b 36

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 418 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 474 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 474 Kcal

      Snabbstekta grönsaker med fetaost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 733 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 474 Kcal

      Snabbstekta grönsaker med fetaost

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.7 gram

Fett: 24.5 gram

Protein: 35.4 gram

Energi: 541.6 kcal

  • Måndag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Måndag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök
  • Tisdag lunch 474 Kcal

    Snabbstekta grönsaker med fetaost

    Ta de grönsaker du har hemma och stek upp. Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st morot
    • 100 g minimajs
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk russin
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Dela brysselkål i 4 bitar och skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär majs eller sugarsnaps i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner alla grönsaker.
    • Stek snabbt i 2-3 minuter och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner mandlar och russin.
    • Lägg upp på en tallrik och smula över fetaost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st morot
    • 100 g minimajs
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk russin
    • 50 g fetaost
  • Onsdag lunch 474 Kcal

    Snabbstekta grönsaker med fetaost

    Ta de grönsaker du har hemma och stek upp. Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st morot
    • 100 g minimajs
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk russin
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Dela brysselkål i 4 bitar och skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär majs eller sugarsnaps i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner alla grönsaker.
    • Stek snabbt i 2-3 minuter och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner mandlar och russin.
    • Lägg upp på en tallrik och smula över fetaost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g brysselkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st morot
    • 100 g minimajs
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk russin
    • 50 g fetaost

    Onsdag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök
Mejeri
  • 2 dl sojayoghurt
  • 100 g fetaost
Frukt/grönt
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 1 dl blåbär
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 10 st champinjoner
  • 3 st morot
  • 200 g pak choi
  • 2 tsk riven ingefära
  • 300 g brysselkål
  • 1 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • 200 g minimajs
  • 1 st broccolistånd
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 0.4 dl mandlar
  • 4 msk russin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl pokésås (kikkoman)
  • 4 msk gräslök
  • örtagårdskrydda

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!