Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 5 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1289 Kcal

    • Frukost - 271 Kcal

      Detoxgröt

    • Lunch - 453 Kcal

      Laxsoppa med rotfrukter

    • Middag - 565 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1454 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 481 Kcal

      Rödbetssallad med fem gryner

    • Middag - 823 Kcal

      Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1587 Kcal

    • Frukost - 395 Kcal

      Omelett med feta och hallon

    • Lunch - 823 Kcal

      Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    • Middag - 369 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1020 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 200 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka

    • Middag - 600 Kcal

      Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1399 Kcal

    • Frukost - 370 Kcal

      Äggröra med skinka

    • Lunch - 600 Kcal

      Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    • Middag - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1240 Kcal

    • Frukost - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Lunch - 402 Kcal

      Räksallad med mango

    • Middag - 450 Kcal

      Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    • Mellanmål

    • Dessert - 342 Kcal

      Lakritsmuffins

  • Söndag - 1352 Kcal

    • Frukost - 294 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 433 Kcal

      Äppelsallad med hallomiost och aprikoser

    • Middag - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 82.4 gram

Fett: 82.7 gram

Protein: 63.6 gram

Energi: 1334.4 kcal

  • Måndag frukost 271 Kcal

    Detoxgröt

    En varm skål med gröt gjord på boveteflingor. Toppa gröten med äpple, kanel och sojamjölk.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Gör så här

    • Mät upp boveteflingor och vatten i en kastrull.
    • Hacka dadeln och äpplet (spara hälften av äpplet till dekoration) och lägg i kastrullen.
    • Koka upp gröten med kanel och salt i några minuter.
    • Lägg upp gröten i en skål och toppa med resten av äpplet och pudra över lite kanel.
    • Servera med 1 dl sojamjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl bovete
    • 1.5 dl vatten
    • 1 st torkade dadlar
    • 1 st äpple
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl sojamjölk

    Måndag lunch 453 Kcal

    Laxsoppa med rotfrukter

    En varm laxsoppa med massor med goda rotfrukter i, perfekt till middag en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 100 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g laxfilé

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs löken några minuter.
    • Tillsätt rotfrukterna och fräs ytterligare några minuter.
    • Smula buljongtärningen över rotfrukterna och tillsätt vatten.
    • Låt koka i ca 10 minuter.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg ner i soppan och låt sjuda några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 st palsternacka
    • 100 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g laxfilé

    Måndag middag 565 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing
  • Tisdag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Tisdag lunch 481 Kcal

    Rödbetssallad med fem gryner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka ”5 gryner” enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skär rödbetor i tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med örter, olivolja, balsamico, salt och peppar.
    • Fördela sallad på ett fat och lägg på blandningen.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg över.
    • Skär fikonen i små bitar och lägg över salladen tillsammans med rostade valnötter.
    • Dekorera med färsk oregano och en grapefruktskiva.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Tisdag middag 823 Kcal

    Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    Köttspett med grönsaksmos och en god fetacréme till. Du kan byta ut blomkålen till romanesco om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Marinad: 
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Låt stå en stund innan du trär på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.

     

    • Dela och skär blomkål eller romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka, ca 5 min.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg créme fraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar.
    • Finhacka gurka och blanda ner.
    • Servera i en skål och strö på svartpeppar och dekorera med citronzest och en gurkskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd
  • Onsdag frukost 395 Kcal

    Omelett med feta och hallon

    En ljuvlig omelett toppad med fetaost, hallon och mandel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g fetaost
    • 0.5 st päron
    • 7 st hallon
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 0.25 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten någon minut.
    • Smula över fetaost och lägg på skivat päron, hallon och lite krasse.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 30 g fetaost
    • 0.5 st päron
    • 7 st hallon
    • 1 msk flagad rostad mandel
    • 0.25 paket smörgåskrasse

    Onsdag lunch 823 Kcal

    Fläskspett med fetacrème och grönsaksmos

    Köttspett med grönsaksmos och en god fetacréme till. Du kan byta ut blomkålen till romanesco om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Marinad: 
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Låt stå en stund innan du trär på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.

     

    • Dela och skär blomkål eller romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka, ca 5 min.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg créme fraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar.
    • Finhacka gurka och blanda ner.
    • Servera i en skål och strö på svartpeppar och dekorera med citronzest och en gurkskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 25 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcréme
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st gurka
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 4 st blomkålsstånd

    Onsdag middag 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar
  • Torsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Torsdag lunch 200 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka

    En härlig spenatsoppa som är god att toppa med syrligt äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt spenaten och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grädde och malen muskot.
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Torsdag middag 600 Kcal

    Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    Fyll auberginen med tacofärs, toppa med riven ost och jalapeno. Servera den gratinerade auberginen med en syrlig salsa och garnera med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål och lägg på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn färsen.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt tacokrydda och tomatpuré.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela färsen i auberginehalvorna.
    • Lägg på riven ost, jalapeno och oregano.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan genom att skära alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, salt, peppar, citron och olivolja.
    • Servera auberginehalvorna med salsan och garnera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja
  • Fredag frukost 370 Kcal

    Äggröra med skinka

    Gräddig äggröra med lite paprika, ruccola och några skivor skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel ca 20 sek.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och skinkskivor.
    • Toppa med finhackad röd paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 10 g rucola
    • 2 st cocktailtomat
    • 5 skivor skinka
    • 0.5 st röd paprika

    Fredag lunch 600 Kcal

    Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    Fyll auberginen med tacofärs, toppa med riven ost och jalapeno. Servera den gratinerade auberginen med en syrlig salsa och garnera med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål och lägg på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn färsen.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt tacokrydda och tomatpuré.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela färsen i auberginehalvorna.
    • Lägg på riven ost, jalapeno och oregano.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan genom att skära alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, salt, peppar, citron och olivolja.
    • Servera auberginehalvorna med salsan och garnera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Fredag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter
  • Lördag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Lördag lunch 402 Kcal

    Räksallad med mango

    En trevlig räksallad som är toppad med färsk mango och granatäpplekärnor, perfekt till en lunch eller ta med på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Gör så här

    • Strimla sallad och lägg i en djup skål.
    • Koka sockerärtorna några sekunder och skölj.
    • Lägg på salladen.
    • Skär mangon i tärningar och blanda med räkor.
    • Toppa salladen med blandningen.
    • Skala och skiva rödlöken och gröp ur kärnorna i granatäpplet.
    • Lägg på rödlök och granatäpple på salladen och dekorera med en dillkvist.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med en dressing, t ex Lallerstedts.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Lördag middag 450 Kcal

    Ugnsbakad citronkyckling med blomkålstaboulle och örtcreme

    En rätt som kommer få dina gäster att jubla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 450 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Gör så här

    • Lägg lergrytan i blöt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och grovhacka örterna.
    • Blanda med olivolja, kycklingfond, citronskal, salt och peppar.
    • Lägg kycklingen i lergrytan och häll på marinaden.
    • Gnid in marinaden i kycklingen.
    • Lägg på locket, ställ in grytan i ugnen och sätt ugnen på 175°C.
    • Ugnsbaka kycklingen i ca 1,5 h eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Gör sedan örtcrémen genom att lägga basilika, ruccola, vitlök och majonnäs i en matberedare och mixa slätt.
    • Vänd ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt.
    • Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken.
    • Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och persilja.
    • Servera blomkålstaboullen med den ugnsbakade kyckling och örtcrèmen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st hel kyckling
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 0.25 kruka färsk oregano
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk kycklingfond
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtcrème
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 msk persilja
    • 70 g rucola
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålstaboulle
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st citron
    • 2 msk olivolja
    • 6 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 styck tomat
    • 1 st rödlök

    Lördag dessert 342 Kcal

    Lakritsmuffins

    Lättbakade lakritsmuffins med topping av salt citronlakrits från naturgodis hyllan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk lakritspulver
    Topping
    • 120 gram salt citronlakrits

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet. 
    • Fördela i muffinsformar.
    • Dela lakritsbitarna och fördela på muffinsarna.
    • Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter. 

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk lakritspulver
    Topping
    • 120 gram salt citronlakrits
  • Söndag frukost 294 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 294 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Söndag lunch 433 Kcal

    Äppelsallad med hallomiost och aprikoser

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 5 blad romansallad
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rött äpple
    • 3 st torkade aprikoser
    • 0.5 msk solrosfrön
    • 0.5 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Fördela sallad på ett stort fat.
    • Skiva halloumi och stek osten på bägge sidor i olivolja.
    • Skiva äpplen och strimla aprikoser.
    • Lägg på osten och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med aprikoser och rostade frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 5 blad romansallad
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rött äpple
    • 3 st torkade aprikoser
    • 0.5 msk solrosfrön
    • 0.5 msk pumpakärnor

    Söndag middag 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar
Övrigt
  • 0.5 dl bovete
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 4 st träspett
  • 30 g havremusli
  • 1 st jalapeno
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver
  • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås
  • 2.5 msk majonnäs
  • 1 tsk lakritspulver
  • 120 gram salt citronlakrits
Torrvaror
  • 1 st torkade dadlar
  • 16.5 tsk olivolja
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
  • 4 st torkade fikon
  • 2 msk valnötter
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk flagad rostad mandel
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
  • 2 dl kaffe
  • 0.75 dl agavesirap
  • 1.5 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 3 st torkade aprikoser
  • 0.5 msk solrosfrön
  • 0.5 msk pumpakärnor
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
Frukt/grönt
  • 1.5 st äpple
  • 3.25 st rödlök
  • 9.5 klyfta vitlök
  • 3 st morot
  • 1 st liten sötpotatis
  • 2 st palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 0.75 st squash
  • 1 st gul paprika
  • 150 g broccoli
  • basilika
  • 1 st grapefrukt
  • 150 g honungsmelon
  • 100 g mango (fryst)
  • 2 st kokta rödbetor
  • 110 g blandad sallad
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 0.25 st gurka
  • 1 tsk citronzest
  • 4 st citron
  • 100 g ärtskott
  • 4 st blomkålsstånd
  • 0.5 st päron
  • 7 st hallon
  • 0.25 paket smörgåskrasse
  • 1 st gul morot
  • 0.5 st purjolök
  • 2 tsk citronskal
  • 0.25 dl hallon (färska)
  • 1 st gul lök
  • 200 g spenat
  • 1 st aubergine
  • 50 g körsbärstomater
  • 1 st avokado
  • 2 msk citronsaft
  • 110 g rucola
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st zucchini
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 125 g sockerärtor
  • 0.5 st mango
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 2.5 styck tomat
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 5 blad romansallad
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 kruka krispsallad
  • 0.5 st granatäpple
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 krm salt
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 kruka citronmeliss
  • örter
  • 1 msk balsamico
  • 0.45 kruka färsk oregano
  • 1 msk ljus soja
  • 3 msk dill
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2.5 krm muskot
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk färsk koriander
  • 3.2 tsk torkade örter
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 3 st dillkvistar
  • 0.75 kruka färsk basilika
  • 1 tsk kycklingfond
  • 7 msk persilja
  • 1 krm vaniljpulver
Mejeri
  • 1 dl sojamjölk
  • 255 g fetaost
  • 175.5 g smör
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 msk grädde
  • 0.75 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
  • 0.5 dl havremjölk
  • 2 st skiva ost
  • 75 g halloumi
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g laxfilé
  • 150 g kycklingfilé
  • 250 g fläskkarré
  • 7 st ägg
  • 500 g torskrygg
  • 250 g blandfärs
  • 7 skivor skinka
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 1 st hel kyckling
  • 3 st kokt ägg
  • 125 gram räkor i lag
  • 100 g rimmad lax

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!