Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 44 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 104.2 gram

Fett: 84.5 gram

Protein: 68.2 gram

Energi: 1466 kcal

  • Måndag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 645 Kcal

    Gratäng med baconlindade kycklingrulader

    Tunnskivad kyckling fylld med ost och omlindad av bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk riven ost
    • 4 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st vitkål
    • 200 g champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 4 dl grönsallad

    Gör så här

    Sätt ugnen på 200 grader.

    • Lägg kycklingen på en skärbräda. Strö på lite salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Fördela riven ost över kycklingen och rulla ihop. Linda en baconskiva runt varje kycklingrulad.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runt om i 2 minuter.
    • Strimla vitkål och lägg i en ugnsform. Lägg rullarna ovanpå. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek champinjoner, lök och vitlök någon minut. Häll på vatten och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll champinjonsåsen över kycklingen. Toppa med lite riven ost. Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk riven ost
    • 4 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st vitkål
    • 200 g champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 4 dl grönsallad

    Måndag middag 518 Kcal

    Ugnsstekt falukorv med brie

    Ugnsstekt falukorv på ett nytt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 518 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g brieost
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st soltorkade tomater i olja
    • 0.5 dl svarta oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekorera
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skär brie i skivor.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skär tunna skivor av hälften av squashen.
    • Skär resterande squash i större bitar.
    • Skär paprika i större bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Strimla soltorkad tomat.
    • Skiva oliver.
    • Fyll falukorvens skåror med rödlök, brie och squashskivor.
    • Lägg övriga grönsaker i en ugnsform.
    • Blanda ner vitlök, 3/4 av oliverna och de soltorkade tomaterna.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om.
    • Lägg falukorven i mitten av formen.
    • Lägg på resterande svarta oliver och de soltorkade tomaterna på korven.
    • Ställ in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g brieost
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st soltorkade tomater i olja
    • 0.5 dl svarta oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekorera
    • 1 kvist färsk persilja
  • Tisdag frukost 265 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Tisdag lunch 518 Kcal

    Ugnsstekt falukorv med brie

    Ugnsstekt falukorv på ett nytt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 518 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g brieost
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st soltorkade tomater i olja
    • 0.5 dl svarta oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekorera
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skär brie i skivor.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skär tunna skivor av hälften av squashen.
    • Skär resterande squash i större bitar.
    • Skär paprika i större bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Strimla soltorkad tomat.
    • Skiva oliver.
    • Fyll falukorvens skåror med rödlök, brie och squashskivor.
    • Lägg övriga grönsaker i en ugnsform.
    • Blanda ner vitlök, 3/4 av oliverna och de soltorkade tomaterna.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om.
    • Lägg falukorven i mitten av formen.
    • Lägg på resterande svarta oliver och de soltorkade tomaterna på korven.
    • Ställ in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g brieost
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st soltorkade tomater i olja
    • 0.5 dl svarta oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekorera
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor
  • Onsdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 645 Kcal

    Gratäng med baconlindade kycklingrulader

    Tunnskivad kyckling fylld med ost och omlindad av bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk riven ost
    • 4 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st vitkål
    • 200 g champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 4 dl grönsallad

    Gör så här

    Sätt ugnen på 200 grader.

    • Lägg kycklingen på en skärbräda. Strö på lite salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Fördela riven ost över kycklingen och rulla ihop. Linda en baconskiva runt varje kycklingrulad.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runt om i 2 minuter.
    • Strimla vitkål och lägg i en ugnsform. Lägg rullarna ovanpå. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek champinjoner, lök och vitlök någon minut. Häll på vatten och grädde och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll champinjonsåsen över kycklingen. Toppa med lite riven ost. Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk riven ost
    • 4 skiva bacon
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st vitkål
    • 200 g champinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl riven ost
    Tillbehör
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 4 dl grönsallad

    Onsdag middag 773 Kcal

    Fiskgryta med curry och råris

    En värmande gryta med smaker av vitlök och curry, går bra att frysa in och spara som matlåda! Hoppa över råriset för att hålla nere kalorimängden.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 117 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken.
    • Tillsätt curry och chiliflakes och fräs några minuter till.
    • Tillsätt vatten, grädde och smula i buljongtärningen.
    • Dela squash och broccoli i mindre bitar och lägg i grytan.
    • Låt koka på svag värme några minuter och lägg i sojabönorna.
    • Skär fisken i mindre bitar och lägg i fisken i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Smaka av med salt och peppar och dekorera grytan med persiljekvistar.
    • Servera med 3 dl kokt råris

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris
  • Torsdag frukost 315 Kcal

    Grön drink med bär

    En fyllig smoothie med alla favoritbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Skär bort skalet på ananasen och mangon och skär i mindre bitar.
    • Lägg avokado, ananas, mango och spenat i en blender.
    • Riv skalet på limen och lägg i blendern.
    • Dela limen och pressa ut saften och häll i vatten, mixa slät.
    • Lägg is i glas och häll upp smoothien.
    • Servera med blåbär och jordgubbar.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Torsdag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Torsdag middag 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    En vegetarisk enkel rätt med goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter
  • Fredag frukost 285 Kcal

    Yoghurt med clementin och frön

    Frukost med smak av citrus och lite sötma från honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål. Skala och skär ut köttet från clementinerna och lägg på yoghurten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta solros- och pumpafrön i någon minut.
    • Ringla lite honung över och lägg fröblandningen på yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Fredag lunch 773 Kcal

    Fiskgryta med curry och råris

    En värmande gryta med smaker av vitlök och curry, går bra att frysa in och spara som matlåda! Hoppa över råriset för att hålla nere kalorimängden.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 117 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken.
    • Tillsätt curry och chiliflakes och fräs några minuter till.
    • Tillsätt vatten, grädde och smula i buljongtärningen.
    • Dela squash och broccoli i mindre bitar och lägg i grytan.
    • Låt koka på svag värme några minuter och lägg i sojabönorna.
    • Skär fisken i mindre bitar och lägg i fisken i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Smaka av med salt och peppar och dekorera grytan med persiljekvistar.
    • Servera med 3 dl kokt råris

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris

    Fredag middag 722 Kcal

    Tostadas med pankolax och morotssallad

    Nytt och spännande sätt att tillaga en tortilla på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 722 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st små glutenfria tortillabröd
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 tsk svarta sesamfrön
    • 1 tsk olivolja
    Morotssallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st päron
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 msk jordnötter
    • 1.5 tsk färskpressad limejuice
    • 0.5 cm färsk ingefära
    • 1 tsk soja
    • 1 tsk sesamolja
    Chilimajonnäs
    • 1 krm vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    Topping
    • 10 g bladspenat
    • 0.5 st päron
    • 2 stycken limeklyftor
    • 0.5 st salladslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Pensla tortillabröd med olja och strö på salt och peppar.
    • Lägg på en ugnsplåt.
    • Grädda i 3 minuter i ugnen och vänd sedan på tortillabrödet och grädda lika lång tid på andra sidan.
    • Skär lax i bitar.
    • Skala och hyvla morot och päron och lägg  i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hacka koriander coh jordnötter och riv ingefäran fint.
    • Blanda ner koriander, jordnötter, limejuice, ingefära, vitlök, soja och sesamolja.
    • Riv vitlök och blanda ihop alla ingredienser till chilimajjo i en mindre skål.
    • Knäck ägg i en skål och blanda om. Häll panko och sesamfrön på ett fat och blanda om.
    • Doppa laxbitarna i ägg och rulla i pankoblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek laxbitarna tills de blir gyllenbruna.
    • Lägg upp tortillatostadas på tallrikar.
    • Skiva päron till toppingen.
    • Lägg ett lager spenat över och fördela päronskivor vid sidan om.
    • Lägg morotssalladen ovanpå och lägg laxbitarna överst.
    • Toppa med strimlad salladslök och klicka på chilimajjo.
    • Servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st små glutenfria tortillabröd
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 tsk svarta sesamfrön
    • 1 tsk olivolja
    Morotssallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st päron
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 msk jordnötter
    • 1.5 tsk färskpressad limejuice
    • 0.5 cm färsk ingefära
    • 1 tsk soja
    • 1 tsk sesamolja
    Chilimajonnäs
    • 1 krm vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    Topping
    • 10 g bladspenat
    • 0.5 st päron
    • 2 stycken limeklyftor
    • 0.5 st salladslök
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Ugnspannkaka med bär

    God frukostvariant på ugnspannkaka! Fungerar utmärkt att ha med till stranden som en lättare lunch också.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop ägg, grädde, keso och agavesirap i en skål. Tillsätt salt.
    • Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. lägg på bären.
    • Grädda i 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Lördag lunch 722 Kcal

    Tostadas med pankolax och morotssallad

    Nytt och spännande sätt att tillaga en tortilla på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 722 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st små glutenfria tortillabröd
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 tsk svarta sesamfrön
    • 1 tsk olivolja
    Morotssallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st päron
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 msk jordnötter
    • 1.5 tsk färskpressad limejuice
    • 0.5 cm färsk ingefära
    • 1 tsk soja
    • 1 tsk sesamolja
    Chilimajonnäs
    • 1 krm vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    Topping
    • 10 g bladspenat
    • 0.5 st päron
    • 2 stycken limeklyftor
    • 0.5 st salladslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Pensla tortillabröd med olja och strö på salt och peppar.
    • Lägg på en ugnsplåt.
    • Grädda i 3 minuter i ugnen och vänd sedan på tortillabrödet och grädda lika lång tid på andra sidan.
    • Skär lax i bitar.
    • Skala och hyvla morot och päron och lägg  i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hacka koriander coh jordnötter och riv ingefäran fint.
    • Blanda ner koriander, jordnötter, limejuice, ingefära, vitlök, soja och sesamolja.
    • Riv vitlök och blanda ihop alla ingredienser till chilimajjo i en mindre skål.
    • Knäck ägg i en skål och blanda om. Häll panko och sesamfrön på ett fat och blanda om.
    • Doppa laxbitarna i ägg och rulla i pankoblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek laxbitarna tills de blir gyllenbruna.
    • Lägg upp tortillatostadas på tallrikar.
    • Skiva päron till toppingen.
    • Lägg ett lager spenat över och fördela päronskivor vid sidan om.
    • Lägg morotssalladen ovanpå och lägg laxbitarna överst.
    • Toppa med strimlad salladslök och klicka på chilimajjo.
    • Servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st små glutenfria tortillabröd
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 tsk svarta sesamfrön
    • 1 tsk olivolja
    Morotssallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st päron
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 msk jordnötter
    • 1.5 tsk färskpressad limejuice
    • 0.5 cm färsk ingefära
    • 1 tsk soja
    • 1 tsk sesamolja
    Chilimajonnäs
    • 1 krm vitlök
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm Srirachasås
    Topping
    • 10 g bladspenat
    • 0.5 st päron
    • 2 stycken limeklyftor
    • 0.5 st salladslök

    Lördag middag 338 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Lördag dessert 652 Kcal

    Pumpa Cheese Cake

    En variant på en klassisk cheese cake där Ulrika har använt sig av pumpa istället för de traditionella digestivekexen - en given dessert under Halloween!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 652 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mandelmjöl
    • 100 gram kokossocker
    • 0.5 dl smält smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 200 g philadelphiaost
    • 500 gram pumpapuré
    • 100 gram kokossocker
    • 2 st ägg
    • 1 krm ingefära
    • 1 krm nejlika (mald)
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 165 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pajskalet i en skål och bred ut smeten i en bakplåtsklätt liten pajform, ca 20 c, i diameter.
    • Grädda i ugnen i 12 minuter.
    • Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i pajen.
    • Höj ugnen till 175 grader och sätt in pajen i 40 minuter.
    • Låt svalna och servera med vispad grädde och toppa med  pumpafrön. Gärna honungrostade om du har möjlighet att hinna med det.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mandelmjöl
    • 100 gram kokossocker
    • 0.5 dl smält smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 200 g philadelphiaost
    • 500 gram pumpapuré
    • 100 gram kokossocker
    • 2 st ägg
    • 1 krm ingefära
    • 1 krm nejlika (mald)
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 dl pumpafrön
  • Söndag frukost 410 Kcal

    Ugnspannkaka med bär

    God frukostvariant på ugnspannkaka! Fungerar utmärkt att ha med till stranden som en lättare lunch också.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop ägg, grädde, keso och agavesirap i en skål. Tillsätt salt.
    • Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. lägg på bären.
    • Grädda i 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Söndag lunch 518 Kcal

    Ugnsstekt falukorv med brie

    Ugnsstekt falukorv på ett nytt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 518 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g brieost
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st soltorkade tomater i olja
    • 0.5 dl svarta oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekorera
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär snitt i falukorven.
    • Skär brie i skivor.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skär tunna skivor av hälften av squashen.
    • Skär resterande squash i större bitar.
    • Skär paprika i större bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Strimla soltorkad tomat.
    • Skiva oliver.
    • Fyll falukorvens skåror med rödlök, brie och squashskivor.
    • Lägg övriga grönsaker i en ugnsform.
    • Blanda ner vitlök, 3/4 av oliverna och de soltorkade tomaterna.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om.
    • Lägg falukorven i mitten av formen.
    • Lägg på resterande svarta oliver och de soltorkade tomaterna på korven.
    • Ställ in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g falukorv med hög kötthalt
    • 100 g brieost
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 st soltorkade tomater i olja
    • 0.5 dl svarta oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekorera
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag middag 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    En vegetarisk enkel rätt med goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter
Mejeri
  • 2 dl sojayoghurt
  • 5 msk riven ost
  • 6 tsk smör
  • 1.75 dl grädde
  • 100 g brieost
  • 1 dl mjölk
  • 120 g buffelmozzarella
  • 1 dl havregrädde
  • 130 g krämig getost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk crème fraiche
  • 125 g keso
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 0.5 dl smält smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl vispad grädde
Frukt/grönt
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 2 dl blåbär
  • 0.2 st vitkål
  • 200 g champinjoner
  • 0.5 st gul lök
  • 4.25 klyfta vitlök
  • 4 dl grönsallad
  • 1.25 st rödlök
  • 1.25 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 0.25 st rött äpple
  • 50 g körsbärstomater
  • 4.25 st röd paprika
  • 25 g broccoli
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st ananas
  • 0.25 st mango
  • 50 g spenat
  • 1 st lime
  • jordgubbar
  • 2 st clementin
  • 1 st morot
  • 1 st päron
  • 1.5 tsk färskpressad limejuice
  • 0.5 cm färsk ingefära
  • 10 g bladspenat
  • 2 stycken limeklyftor
  • 0.5 st salladslök
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 2 st salladsblad
  • 75 g cocktailtomater
  • 500 gram pumpapuré
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfilé
  • 4 skiva bacon
  • 400 g falukorv med hög kötthalt
  • 150 g torskfile
  • 250 g laxfilé
  • 7.5 st ägg
  • 150 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk färsk basilika
  • 1 kvist färsk persilja
  • 3 krm salt
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 2 msk basilika
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 msk persilja
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm Srirachasås
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm nejlika (mald)
  • 1 tsk kanel
Övrigt
  • 52 st soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl svarta oliver
  • 1 msk majonnäs
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 3.5 tsk olivolja
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 50 g sojabönor
  • 3 dl råris
  • 2 msk valnötter
  • 2 msk pumpafrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 4 st små glutenfria tortillabröd
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 1 msk jordnötter
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 dl mandelmjöl
  • 200 gram kokossocker

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.