Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 42 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 98.1 gram

Fett: 72.2 gram

Protein: 81.5 gram

Energi: 1375.3 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Måndag lunch 773 Kcal

    Fiskgryta med curry och råris

    En värmande gryta med smaker av vitlök och curry, går bra att frysa in och spara som matlåda! Hoppa över råriset för att hålla nere kalorimängden.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 117 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken.
    • Tillsätt curry och chiliflakes och fräs några minuter till.
    • Tillsätt vatten, grädde och smula i buljongtärningen.
    • Dela squash och broccoli i mindre bitar och lägg i grytan.
    • Låt koka på svag värme några minuter och lägg i sojabönorna.
    • Skär fisken i mindre bitar och lägg i fisken i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Smaka av med salt och peppar och dekorera grytan med persiljekvistar.
    • Servera med 3 dl kokt råris

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris

    Måndag middag 357 Kcal

    Järpar med blomkålsmos

    Klassisk rätt i ny och mer hälsosam tappning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärs i en bunke. Skala och finhacka röd lök. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn järparna tills de fått färg och är genomstekta.
    • Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 20 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde och mjölk. Salta och peppra.
    • Skala och riv morot. Servera järparna med blomkålsmos, morot och inlagda rödbetor. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Måndag dessert 182 Kcal

    Granola med kardemumma och kanel

    Kryddig och knaprig granola som du rostar själv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, frön, nötter, kanel, kardemumma och salt på en ugnsplåt. Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner kokos och russin.  Förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin
  • Tisdag frukost 314 Kcal

    Grönkålsdrink

    En härlig grön drink med grönkål som balanseras av mango, apelsin och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg ner grönkål i en blender.
    • Skär ner äpple och frukten av en apelsin.
    • Tillsätt mango, ingefära och havremjölk.
    • Mixa och späd med vatten till en krämig konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Tisdag lunch 357 Kcal

    Järpar med blomkålsmos

    Klassisk rätt i ny och mer hälsosam tappning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttfärs i en bunke. Skala och finhacka röd lök. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Salta och peppra. Forma färsen till järpar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn järparna tills de fått färg och är genomstekta.
    • Skär blomkålen i bitar och koka i lättsaltat vatten 20 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen med grädde och mjölk. Salta och peppra.
    • Skala och riv morot. Servera järparna med blomkålsmos, morot och inlagda rödbetor. Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 50 g inlagda rödbetor
    • 2 kvist färsk persilja

    Tisdag middag 608 Kcal

    Burrata med pesto och rödbetor

    God och enkel rätt som passar både som förrätt eller som en härlig lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva rödbetorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och kryddor.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och fördela rödbetorna över.
    • Lägg på burratan och toppa med grön pesto och pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter
  • Onsdag frukost 306 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    Supergod frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skiva och skär äpplet och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Onsdag lunch 773 Kcal

    Fiskgryta med curry och råris

    En värmande gryta med smaker av vitlök och curry, går bra att frysa in och spara som matlåda! Hoppa över råriset för att hålla nere kalorimängden.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 117 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken.
    • Tillsätt curry och chiliflakes och fräs några minuter till.
    • Tillsätt vatten, grädde och smula i buljongtärningen.
    • Dela squash och broccoli i mindre bitar och lägg i grytan.
    • Låt koka på svag värme några minuter och lägg i sojabönorna.
    • Skär fisken i mindre bitar och lägg i fisken i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Smaka av med salt och peppar och dekorera grytan med persiljekvistar.
    • Servera med 3 dl kokt råris

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g vatten
    • 1 dl havregrädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0.5 st squash
    • 25 g broccoli
    • 50 g sojabönor
    • 150 g torskfile
    • 1 msk persilja
    • 3 dl råris

    Onsdag middag 345 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
  • Torsdag frukost 278 Kcal

    Äggröra med grönsaker

    Gott och mättande med äggröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Gör så här

    • Dela tomater och skiva paprika. Lägg på en tallrik.
    • Vispa ihop ägg och grädde  i en skål. Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran 20 sek på medelstark värme.
    • Lägg äggröran  på tallriken och dekorera med  hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st cocktailtomat
    • 0.25 st paprika
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk persilja

    Torsdag lunch 345 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Torsdag middag 182 Kcal

    Paprikasoppa med kesoröra

    Snabblagad och perfekt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Gör så här

    • Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Bryn paprika, lök och vitlök i olja i en kastrull.
    • Tillsätt vatten, buljong, honung, provençalsk krydda, salt och peppar.
    • Låt sjuda tills paprikan mjuknar.
    • Mixa soppan slät.
    • Blanda keso och hackad soltorkad tomat i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick kesoröra och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan
  • Fredag frukost 289 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med kardemumma och kanel

    Här har vi blandat hallon och blåbär men har du ett favoritbär så går det bra att byta ut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola, hallon och blåbär. (1 portion granola = 3/4 dl)

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 3 st hallon
    • 0.5 dl blåbär

    Fredag lunch 182 Kcal

    Paprikasoppa med kesoröra

    Snabblagad och perfekt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Gör så här

    • Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Bryn paprika, lök och vitlök i olja i en kastrull.
    • Tillsätt vatten, buljong, honung, provençalsk krydda, salt och peppar.
    • Låt sjuda tills paprikan mjuknar.
    • Mixa soppan slät.
    • Blanda keso och hackad soltorkad tomat i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick kesoröra och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Fredag middag 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Det här är en riktigt krämig och god pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist
  • Lördag frukost 365 Kcal

    Våfflor

    Ett snabblagat våffelrecept med lite färska bär och frukt till. Ät gärna med en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 365 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp ett våffeljärn eller en stekpanna och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Det här är en riktigt krämig och god pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Lördag middag 559 Kcal

    Lax med aioli och kräftstjärtar

    En snabblagad laxrätt med råkostsallad som passar utmärkt att ha som matlåda till exempelvis jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Gör först råkostsalladen genom att skiva alla grönsaker  i tunna stavar. Lägg i en skål.
    •  Skär laxen i 2 bitar. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen i cirka 10 minuter.
    • Lägg upp laxen på ett fat och klicka på aioli. Strö över kräftstjärtar och hackad rödlök.
    • Dekorera med rucolasallad, citronklyftor och servera med råkostsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Lördag dessert 109 Kcal

    Yoghurtglassbakelser med pistage

    Perfekta små glassbakelser att ha i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 dl pistagenötter
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 msk flytande honung

    Gör så här

    • Finhacka en matsked pistagenötter till topping och spara.
    • Lägg resten av pistagenötterna, yoghurt och honung i en bunke.
    • Mixa slät med en stavmixer.
    • Häll upp smeten i silikonmuffinsformar och ställ in i frysen i 2 timmar.
    • Dekorera med pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 dl pistagenötter
    • 2.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 msk flytande honung
  • Söndag frukost 314 Kcal

    Grönkålsdrink

    En härlig grön drink med grönkål som balanseras av mango, apelsin och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg ner grönkål i en blender.
    • Skär ner äpple och frukten av en apelsin.
    • Tillsätt mango, ingefära och havremjölk.
    • Mixa och späd med vatten till en krämig konsistens.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 1 dl havremjölk
    • 2 dl vatten

    Söndag lunch 559 Kcal

    Lax med aioli och kräftstjärtar

    En snabblagad laxrätt med råkostsallad som passar utmärkt att ha som matlåda till exempelvis jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Gör först råkostsalladen genom att skiva alla grönsaker  i tunna stavar. Lägg i en skål.
    •  Skär laxen i 2 bitar. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen i cirka 10 minuter.
    • Lägg upp laxen på ett fat och klicka på aioli. Strö över kräftstjärtar och hackad rödlök.
    • Dekorera med rucolasallad, citronklyftor och servera med råkostsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 3 msk Aioli
    • 100 g kräftstjärtar
    • 2 msk rödlök
    Råkostsallad
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 1 cm gurka
    Tillbehör
    • 0.25 st citron
    • 2 dl rucola

    Söndag middag 345 Kcal

    Kycklingfärswok med chili

    Wok gjord på kycklingfärs med thailändska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingfärs, vitlök, chili, ingefära och lök några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt wokgrönsaker och strö på chicken thai wok kryddan.
    • Låt steka någon minut.
    • Strimla vitkålen och blanda ner.
    • Dekorera med färsk koriander.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g frysta wokgrönsaker
    • 1 påse Chicken Thai wok krydda
    • 0.25 st vitkål
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 1 dl havregrädde
  • 3 tsk smör
  • 3.5 msk grädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 dl havremjölk
  • 100 g burrata
  • 4.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 100 g keso
  • 75 g vitlöksost med örter
  • 0.5 dl riven ost
  • 3 msk riven parmesanost
  • 4 msk kesella
Frukt/grönt
  • 50 g mango
  • 50 g färsk ananas
  • 3.25 st rödlök
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 25 g broccoli
  • 0.5 st blomkål
  • 2.5 st morot
  • 50 g grönkål
  • 2.5 st äpple
  • 2 st apelsin
  • 200 g mango (fryst)
  • 6 tsk ingefära
  • 1 st kokta rödbetor
  • 33 dl rucola
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 300 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.75 st paprika
  • 2 st röda paprikor
  • 3 st hallon
  • 1.5 dl blåbär
  • 0.5 st fänkål
  • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.5 st granatäpple
  • 100 g sockerärtor
  • 1 cm gurka
  • 0.25 st citron
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 50 g sojabönor
  • 3 dl råris
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl russin
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk pistagenötter
  • 50 g sojabönspagetti
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 3.5 msk persilja
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.25 tsk örtagårdskrydda
  • 3.5 msk grön pesto
  • 1 påse Chicken Thai wok krydda
  • 1 msk färsk koriander
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 0.5 tsk färsk timjan
  • 1 krm persillade
  • 1 st basilikakvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g torskfile
  • 250 g nötfärs
  • 500 g kycklingfärs
  • 3 st ägg
  • 225 g kycklingfilé
  • 40 g salami
  • 2 st äggvitor
  • 300 g laxfilé
  • 100 g kräftstjärtar
Övrigt
  • 50 g inlagda rödbetor
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 3 st soltorkade tomater i olja
  • 10 st soltorkad tomat
  • 3 msk Aioli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.