Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 42 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1513 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 360 Kcal

      Vegetarisk böngryta med ajvar

    • Middag - 659 Kcal

      Pestotorsk med Capresesallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1006 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Middag - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 641 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 766 Kcal

    • Frukost - 329 Kcal

      Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    • Lunch

    • Middag - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 610 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch

    • Middag - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1325 Kcal

    • Frukost - 287 Kcal

      Bananpannkaka med skyr och bär

    • Lunch

    • Middag - 774 Kcal

      Köttfärslimpa med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Apelsinsallad med kanelgrädde

  • Söndag - 1796 Kcal

    • Frukost - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Lunch - 684 Kcal

      Köttfärsgratäng med squashrullar

    • Middag - 774 Kcal

      Köttfärslimpa med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.1 gram

Fett: 59.8 gram

Protein: 69.3 gram

Energi: 1093.8 kcal

  • Måndag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Måndag lunch 360 Kcal

    Vegetarisk böngryta med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 360 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär aubergine, sötpotatis och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta och bryn lök, vitlök, aubergine, sötpotatis och squash några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva champinjoner och skär ut små blomkålsbuketter.
    • Skär paprikan i mindre bitar.
    • Lägg ner grönsakerna i stekpannan och låt steka några minuter.
    • Tillsätt vatten, buljongtärning, ajvar och krossade tomater.
    • Låt sjuda 10 minuter.
    • Tillsätt bönor och hackade örter samt sweet chilisås.
    • Smaka av med kryddor och servera.
    • Dekorera med gräslök och citronskivor.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 300 g sötpotatis
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g champinjon
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 st röd paprika
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 2.3 dl svarta bönor
    • 2 msk gräslök
    • 2 msk persilja
    • 2 msk sweet chilisås
    Dekoration
    • 0 msk gräslök
    • 2 st citronskiva

    Måndag middag 659 Kcal

    Pestotorsk med Capresesallad

    En enkel, god och fräsch torskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivolja i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Strö på salt och peppar. Bred över pesto.
    • Skiva mozzarella och fördela över fisken.
    • Skär paprika i små tärningar och finhacka rödlök. Lägg paprika och lök över mozzarellan och toppa med valnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färsk oregano och servera med en Capresesallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano
  • Tisdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Tisdag middag 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Onsdag lunch 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 329 Kcal

    Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    En god och fräsch frukost eller mellanmål! Mandelsmör går utmärkt att byta ut mot hackade mandlar och ta gärna valfria bär om du inte hittar vinbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en yoghurt,mandelsmör och vinbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Torsdag middag 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche
  • Fredag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Fredag middag 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche
  • Lördag frukost 287 Kcal

    Bananpannkaka med skyr och bär

    Servera familjen en lyxig helgfrukost som består av bananpannkaka toppad med skyr med smak av hallon och granatäpple och valfria färska bär som tex, hallon, blåbär och jordgubbar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Lägg i en nypa vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda två pannkakor några minuter per sida.
    • Servera med Skyr och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
    • 1 dl Bär

    Lördag middag 774 Kcal

    Köttfärslimpa med kantarellsås

    En stor och kryddig köttfärslimpa med både fetaost och soltorkade tomater i. Denna rätt serveras med en gräddig kantarellsås och en valfri sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ströbröd i en skål och häll på grädde och mjölk.
    • Skala och finhacka lök.
    • Blanda ner lök, färs, vitlök, ägg, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma till en limpa och lägg på en smord plåt.
    • Tryck ner tomater.
    • Skär osten i kuber och tryck ner lite.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Smält smöret och blanda med ketjap manis.
    • Pensla över köttfärslimpan och sätt in i ugnen i 40 minuter.
    • Gör under tiden kantarellsåsen genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök i 4-5 minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Häll på grädde och ketjap manis och låt koka ihop 5 minuter.
    • Skär upp köttfärslimpan och servera med kantarellsås och en god sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Lördag dessert 265 Kcal

    Apelsinsallad med kanelgrädde

    Julens goda apelsinsallad med en topping av kanelgrädde. Fungerar utmärkt att byta ut tranbären tex, till gojibär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st apelsin
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk kanel

    Gör så här

    • Skär ut apelsinfiléer med en vass kniv och lägg filéerna i glas.
    • Vispa grädden.
    • Toppa med torkade tranbär eller gojibär + en klick grädde med kanel.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st apelsin
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk kanel
  • Söndag frukost 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Söndag lunch 684 Kcal

    Köttfärsgratäng med squashrullar

    En riktigt god gratäng med fyllda squashrullar på. Laga några portioner och lägg i frysen så har du bra middagsmat när du har bråttom eller inte orkar laga mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Hyvla squashen på längden i tunna skivor.
    • Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad lök.
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över köttfärssåsen och sedan placera på rullarna.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Dekorera med basilika kvistar och ringa över pesto.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Söndag middag 774 Kcal

    Köttfärslimpa med kantarellsås

    En stor och kryddig köttfärslimpa med både fetaost och soltorkade tomater i. Denna rätt serveras med en gräddig kantarellsås och en valfri sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ströbröd i en skål och häll på grädde och mjölk.
    • Skala och finhacka lök.
    • Blanda ner lök, färs, vitlök, ägg, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma till en limpa och lägg på en smord plåt.
    • Tryck ner tomater.
    • Skär osten i kuber och tryck ner lite.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Smält smöret och blanda med ketjap manis.
    • Pensla över köttfärslimpan och sätt in i ugnen i 40 minuter.
    • Gör under tiden kantarellsåsen genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök i 4-5 minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Häll på grädde och ketjap manis och låt koka ihop 5 minuter.
    • Skär upp köttfärslimpan och servera med kantarellsås och en god sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
Torrvaror
  • 7 dl havregryn
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 2.5 msk linfrön
  • 58 st torkade aprikoser
  • 4 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 2.3 dl svarta bönor
  • 2.5 dl valnötter
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 4.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk ajvar relish
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk persilja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 5 msk grön pesto
  • 0.5 msk färsk oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 kruka färsk basilika
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 2 krm malen curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 tsk vaniljpulver
Frukt/grönt
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 2.5 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 0.5 st aubergine
  • 300 g sötpotatis
  • 3 st squash
  • 100 g champinjon
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 1.5 st röd paprika
  • 2 st citronskiva
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st selleristjälk
  • 0.5 st morot
  • 1 st zucchini
  • 125 g cocktailtomater
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st fänkål
  • 50 st pärltomater
  • 25 g bladspenat
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 0.5 st banan
  • 6 st apelsin
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 250 g körsbärstomater
Mejeri
  • 3 dl havremjölk
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl parmesan
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 burk skyr hallon & granatäpple
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 125 g mozarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g torskrygg
  • 250 g nötfärs
  • 400 g fryst torskrygg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 1 st ägg
  • 500 g blandfärs
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 1 dl Bär
  • 250 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!