Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 41 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1331 Kcal

    • Frukost - 355 Kcal

      Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    • Lunch - 493 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 994 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Lunch - 483 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    • Middag - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1418 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Äggröra med äpple

    • Lunch - 493 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1350 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Lunch - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Middag - 530 Kcal

      Lax med fetaost och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1699 Kcal

    • Frukost - 355 Kcal

      Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    • Lunch - 530 Kcal

      Lax med fetaost och rödbetor

    • Middag - 814 Kcal

      Tacosallad med chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1730 Kcal

    • Frukost - 293 Kcal

      Bananplättar med yoghurt och hallon

    • Lunch - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Middag - 673 Kcal

      Kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert - 449 Kcal

      Kaffe och chokladpannacotta

  • Söndag - 1383 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 673 Kcal

      Kycklinggryta

    • Middag - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.4 gram

Fett: 85.4 gram

Protein: 88.2 gram

Energi: 1415 kcal

  • Måndag frukost 355 Kcal

    Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    Mättande och god frukost som du kan förbereda kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen.
    • Låt stå i kylen 1 timme eller över natten.
    • Lägg hallon i en skål och lägg på chiafrögröten.
    • Toppa med frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Måndag lunch 493 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Perfekt lunchmat eller som tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk malen curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka äpplet och strimla purjolök
    • Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en låda.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple, granatäpple och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk malen curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Tisdag lunch 483 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtgräddsås och rostad blomkål

    Smakrika lammfärsbiffar som serveras tillsammans med rostad blomkål och lite gräddsås gjord på franska örter - Perfekt middag att bjuda familjen på en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 483 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Örtsås
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök
  • Onsdag frukost 301 Kcal

    Äggröra med äpple

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och toppa med äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Onsdag lunch 493 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Perfekt lunchmat eller som tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk malen curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka äpplet och strimla purjolök
    • Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en låda.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple, granatäpple och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk malen curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag middag 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    En vegetarisk god och näringsrik rätt. Frys gärna in biffarna och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja
  • Torsdag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Torsdag lunch 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    En vegetarisk god och näringsrik rätt. Frys gärna in biffarna och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Torsdag middag 530 Kcal

    Lax med fetaost och rödbetor

    Ugnsbakad lax tallrik med fetaost på och lite rödbetor vid sidan av. Laga en extra portion och ha till matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 20 min och skala.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och strö på lite örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, honung, balsamico, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenat på en tallrik och lägg på laxen.
    • Servera med rödbetor.
    • Toppa med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta
  • Fredag frukost 355 Kcal

    Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    Mättande och god frukost som du kan förbereda kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen.
    • Låt stå i kylen 1 timme eller över natten.
    • Lägg hallon i en skål och lägg på chiafrögröten.
    • Toppa med frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Fredag lunch 530 Kcal

    Lax med fetaost och rödbetor

    Ugnsbakad lax tallrik med fetaost på och lite rödbetor vid sidan av. Laga en extra portion och ha till matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 20 min och skala.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och strö på lite örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, honung, balsamico, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenat på en tallrik och lägg på laxen.
    • Servera med rödbetor.
    • Toppa med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta

    Fredag middag 814 Kcal

    Tacosallad med chilisås

    En mycket god och trevlig tacosallad med bland annat avokado, mango och morot i. Toppa salladen med en krämig chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 814 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek färsen några minuter.
    • Krydda med tacokrydda och lite vatten.
    • Låt puttra några minuter.
    • Skär isbergssallad i strimlor och lägg i en matlåda.
    • Skala och skär avokado, morot och mango i tärningar.
    • Hacka chilin.
    • Blanda ner tillsammans med majs, kikärtor, färsk koriander.
    • Tillsätt lime och krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner mangosalladen i lådan.
    • Skala och hacka löken.
    • Lägg över köttfärsen i lådan och toppa med hackad rödlök och limeklyftor.
    • Servera med chilisåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 293 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och hallon

    Lyxiga frukost med smak av banan och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner ägget. Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt  i någon minut per sida.
    • Lägg plättar på ett fat och och servera med yoghurt, hallon och skivad banan.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk grekisk yoghurt 6%
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 0.5 st banan

    Lördag lunch 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Lördag middag 673 Kcal

    Kycklinggryta

    En smakrik och värmande rätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 673 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater.
    • Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja.
    • Låt koka i en timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 449 Kcal

    Kaffe och chokladpannacotta

    Krämig pannacotta med smak av kaffe och choklad, toppa med kaffebönor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl grädde
    • 2 msk agavesirap
    • 3 msk kaffepulver
    • 75 g mörk choklad
    Dekoration
    • 10 gram kaffebönor

    Gör så här

    • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Koka upp grädden tillsammans med agavesirap.
    • Tillsätt kaffepulver och mörk choklad.
    • Blanda om tills chokladen smälter.
    • Tillsätt gelatinbladen och rör om.
    • Häll gräddblandningen i glas och ställ i kylen i minst 2 timmar.
    • Ta fram pannacottan några minuter innan servering, toppa med kaffebönor.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl grädde
    • 2 msk agavesirap
    • 3 msk kaffepulver
    • 75 g mörk choklad
    Dekoration
    • 10 gram kaffebönor
  • Söndag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Söndag lunch 673 Kcal

    Kycklinggryta

    En smakrik och värmande rätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 673 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater.
    • Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja.
    • Låt koka i en timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag middag 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    En vegetarisk god och näringsrik rätt. Frys gärna in biffarna och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 nypa flingsalt
    • 1 msk olivolja
Torrvaror
  • 4 msk chiafrön
  • 2 tsk linfrö, bruna
  • 2 tsk linfrö, gula
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk pumpafrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 5.5 msk olivolja
  • 2 msk frystorkade jordgubbar
  • 200 g le puy linser
  • 0.5 dl majs
  • 200 g krossade tomater
  • 2 st torkade dadlar
  • 2 msk agavesirap
  • 3 msk kaffepulver
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 krm vaniljpulver
  • 1.5 krm salt
  • 1 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm torkade franska örter
  • 2.5 msk gräslök
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk balsamico
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk färsk persilja
Mejeri
  • 3 dl mandelmjölk
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 dl havregrädde
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 13 g smör
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 7 msk grädde
  • 250 g riven halloumi
  • 75 g fetaost
  • 2 msk grekisk yoghurt 6%
Frukt/grönt
  • 21 st hallon
  • 1 st äpple
  • 0.5 st purjolök
  • 2 dl blandsallad
  • 50 g selleri
  • 0.5 st granatäpple
  • 1.75 st rödlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 200 g jordgubbar (färska)
  • 1.25 st mango
  • 225 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 3 st citronklyfta
  • 0.5 st rött äpple
  • 200 g körsbärstomater
  • 250 g rivna morötter
  • 4 st rödbetor
  • 30 g spenat
  • 0.25 st salladshuvud
  • 0.5 st avokado
  • 1.5 st morot
  • 0.5 st röd chili
  • 6 tsk limesaft
  • 1 st banan
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g lammfärs
  • 400 g torskrygg
  • 3 msk stenbitsrom
  • 5 st ägg
  • 300 g laxfilé
  • 150 g nötfärs
  • 500 g kycklingklubbor
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 20 st gröna oliver
  • 0.5 dl kikärtor
  • 2 st gelatinblad
  • 75 g mörk choklad
  • 10 gram kaffebönor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!