Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 38

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 571 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Middag - 244 Kcal

      Persisk lammgryta á la Ulrika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1000 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 643 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1015 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 556 Kcal

      Lax med chèvre och fikon

    • Middag - 459 Kcal

      Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 615 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1258 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1700 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 401 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Middag - 662 Kcal

      Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert - 346 Kcal

      Chokladmuffins med torkad frukt

  • Söndag - 1072 Kcal

    • Frukost - 98 Kcal

      Glutenfri Foccacia

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag - 244 Kcal

      Spagetti med tomat, squash och parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.1 gram

Fett: 67.8 gram

Protein: 63.1 gram

Energi: 1033.1 kcal

  • Måndag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Måndag middag 244 Kcal

    Persisk lammgryta á la Ulrika

    Lamm med smaker från mellanöstern!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk malen curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar.
    • Lägg i en stor järngryta.
    • Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar.
    • Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan.
    • Koka grytan i 1,5 timme.
    • Smaka av med kryddor och toppa med hackade tomater.
    • Servera med yoghurt, pistagenötter, russin, ajvar relish och pepperoni

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk malen curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni
  • Tisdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Tisdag middag 643 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Kyckling passar bra med tropisk touch av mangon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 643 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad
  • Onsdag lunch 556 Kcal

    Lax med chèvre och fikon

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Hacka de torkade fikonen och smula chèvre.
    • Lägg in fyllningen i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över valnötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevre
    • 8 st torkade fikon
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk valnötter

    Onsdag middag 459 Kcal

    Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar.
    •  Finhacka vitlöken och vänd ner i köttfärsen med salt och svartpeppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Platta till dem och stek i smör några minuter.
    • Skär grönsakerna i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lite snabbt.
    •  Krydda med salt och peppar och vänd ner persilja.
    • Fördela grönsaksblandningen en tallrik och placera kebabspetten bredvid.
    •  Toppa med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk persilja
    • 0.6 dl gräddfil
  • Torsdag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Fredag lunch 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan på - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk hackad basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Lördag middag 662 Kcal

    Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    En lyxig schnitzel som är gjort på magert kalkonkött. En perfekt bjudrätt till helgen eller när du vill ha något litet extra.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Gör så här

    • Dela kalkonfiléerna om de är tjocka och skiva dem på längden till tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ett ägg i en skål.
    • Häll upp ströbröd och mjöl på varsin tallrik.
    • Doppa kalkonfiléerna i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonschnitzlarna 2-3 minuter på bägge sidor på medelvärme.
    • Pressa över citronsaft och servera med bearnaisesås, salladsblad och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Lördag dessert 346 Kcal

    Chokladmuffins med torkad frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 0 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Topping
    • 6 st torkade dadlar
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 dl mandel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Fördela i muffinsformar.
    • Hacka torkade dadlar och fördela i muffinsformarna tillsammans med kokosflingor och mandel.
    • Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 0 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Topping
    • 6 st torkade dadlar
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 dl mandel
  • Söndag frukost 98 Kcal

    Glutenfri Foccacia

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 98 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl vatten
    • 25 g färsk jäst
    • 1 tsk salt
    • 7.5 g pofiber
    • 1 dl majsmjöl
    • 2 dl rismjöl
    • 3 dl bovetemjöl
    • 1 msk boveteflingor
    • 100 g soltorkade tomater
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 0 nypa flingsalt
    • 2 msk olivolja

    Gör så här

    • Blanda ut jästen i vatten. Blanda ner salt och alla mjölsorter. Blanda om 5 minuter och täck med plast.
    • Låt jäsa 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg degen (den ska vara lös) i en bakplåtsklädd form.
    • Strö på boveteflingor. Tryck ner de soltorkade tomaterna och strö på havssalt och hackad färsk rosmarin.
    • Häll på olivolja och sätt in i ugnen i 30 minuter. Skär i bitar och servera

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl vatten
    • 25 g färsk jäst
    • 1 tsk salt
    • 7.5 g pofiber
    • 1 dl majsmjöl
    • 2 dl rismjöl
    • 3 dl bovetemjöl
    • 1 msk boveteflingor
    • 100 g soltorkade tomater
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 0 nypa flingsalt
    • 2 msk olivolja

    Söndag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 244 Kcal

    Spagetti med tomat, squash och parmesan

    En snabbt tillagad pasta rätt, gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skölj spagettin.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, squash och vitlök någon minut.
    • Lägg ner spagettin och tomater.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om och lägg på riven parmesanost och färska basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st basilikakvist
Torrvaror
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 7.5 tsk olivolja
  • 8 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 200 g krossade tomater
  • 15 st torkade aprikoser
  • pistagenötter
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 8 st torkade fikon
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk valnötter
  • 3.75 tsk agavesirap
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl havregryn
  • 70 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl mjöl av bovete
  • 4 msk kakaopulver
  • 3.5 dl rismjöl
  • 6 st torkade dadlar
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl mandel
  • 7.5 g pofiber
  • 1 dl majsmjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 msk boveteflingor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
Övrigt
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 1.5 msk majonnäs
  • 3 msk bearnaisesås
  • 100 g soltorkade tomater
Frukt/grönt
  • 50 g körsbärstomater
  • 1.25 st squash
  • 2.25 st röd paprika
  • 3 st rödlök
  • 2.5 st gul lök
  • 9.5 klyfta vitlök
  • 1.5 st chilifrukter
  • 6 tsk riven ingefära
  • 2 st salladslök
  • 5 styck tomat
  • 100 g brysselkål
  • 1.5 st gul paprika
  • 1.5 st citron
  • 0.5 st purjolök
  • 1.5 st mango
  • 12 st salladsblad
  • 1 st aubergine
  • 2 st röd chili
  • 1 st gurka
  • 0.5 st äpple
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 2 st morot
  • 1 st avokado
  • 0.5 st lime
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 0.5 st mini squash
  • 150 g rucola
  • 2 dl blandsallad
  • 100 g bladspenat
  • 150 g färgglada tomater
  • 10 st cocktailtomat
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk basilika
  • 6 tsk malen kardemumma
  • 4 tsk kanel
  • 2 msk malen curry
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st kanelstång
  • 10 st kardemummakapsel
  • 1 kruka färsk koriander
  • 11 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.25 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 3 msk persilja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk koriander
  • 1.5 tsk salt
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 msk färsk basilika
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • flingsalt
  • 1 st basilikakvist
Mejeri
  • 120 g buffelmozzarella
  • 218.33 msk smör
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 150 g halloumi
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 150 g chevre
  • 0.6 dl gräddfil
  • 1 dl havredryck
  • 100 g keso mexican salsa
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 4 msk kesella
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 25 g färsk jäst
  • 200 g fetaost
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl parmesan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1.75 kg lammkött
  • 6 st pepperoni
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 850 g laxfilé
  • 350 g nötfärs
  • 500 g kycklingfärs
  • 9 st ägg
  • 300 g högrevsburgare
  • 220 g torskrygg
  • 400 g kalkonfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!