Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 29 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.7 gram

Fett: 77.3 gram

Protein: 86.8 gram

Energi: 1377.4 kcal

  • Måndag frukost 519 Kcal

    Omelettrulle med kalkon och ost

    Rulla ihop en omelett och skär i bitar, eller linda in rullen i folie och ta med på en picknick. En god och mättande frukost eller lunch.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i äggblandningen.
    • Toppa med kalkon och ost.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle och skär i bitar.
    • Servera eventuellt med lite färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Måndag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Måndag middag 418 Kcal

    Stekt lax med riven ost och bulgursallad

    Lax med ost som serveras med en fräsch bulgursallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 4 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg bulgur i en skål.
    • Blanda ner olja, salt, peppar och dill.
    • Pressa citronsaft över och blanda ner rucolasallad.
    • Strö på salt och peppar på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfiléerna i några minuter på sida.
    • Strö på parmesan och dill och servera med bulgursalladen.
    • Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 4 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 174 Kcal

    Yoghurt med hallon och cashewnötter

    En enkel, god och mättande frukost! Går att variera både nötter och bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon och cashewnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Tisdag lunch 418 Kcal

    Stekt lax med riven ost och bulgursallad

    Lax med ost som serveras med en fräsch bulgursallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 4 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Koka bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg bulgur i en skål.
    • Blanda ner olja, salt, peppar och dill.
    • Pressa citronsaft över och blanda ner rucolasallad.
    • Strö på salt och peppar på laxfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfiléerna i några minuter på sida.
    • Strö på parmesan och dill och servera med bulgursalladen.
    • Dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk dill
    Bulgursallad
    • 1.5 dl bulgur
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 25 g rucola
    Dekoration
    • 4 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Tisdag middag 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • Onsdag frukost 310 Kcal

    Solgul smoothie

    Mango smoothie är en fräsch och smakrik dryck gjord av mango, havremjölk, havregryn, alfagroddar och gurkmeja. Perfekt för att njuta av den söta, tropiska smaken och få en snabb energikick.
     

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Onsdag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Onsdag middag 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 310 Kcal

    Solgul smoothie

    Mango smoothie är en fräsch och smakrik dryck gjord av mango, havremjölk, havregryn, alfagroddar och gurkmeja. Perfekt för att njuta av den söta, tropiska smaken och få en snabb energikick.
     

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Torsdag lunch 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Torsdag middag 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • Fredag frukost 174 Kcal

    Yoghurt med hallon och cashewnötter

    En enkel, god och mättande frukost! Går att variera både nötter och bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon och cashewnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Fredag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Fredag middag 507 Kcal

    Tacosallad med guacamole

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat.
    • Skär gurka och paprika i små tärningar.
    • Skala och skär moroten i små tärningar.
    • Dela tomaterna och skala och strimla rödlöken.
    • Lägg alla grönsaker på fatet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek nötfärsen någon minut.
    • Tillsätt tacokryddan och stek ytterligare någon minut.
    • Lägg färsen på salladen.
    • Gör guacamolen genom att mosa avokadon med en gaffel.
    • Blanda sedan med övriga ingredienser i en skål.
    • Smaka av med riven vitlök, hackad chiliflakes, limesaft, salt och peppar.
    • Servera salladen med guacamole och tacosås eller annan stark mexikansk sås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås
  • Lördag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Lördag lunch 507 Kcal

    Tacosallad med guacamole

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat.
    • Skär gurka och paprika i små tärningar.
    • Skala och skär moroten i små tärningar.
    • Dela tomaterna och skala och strimla rödlöken.
    • Lägg alla grönsaker på fatet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek nötfärsen någon minut.
    • Tillsätt tacokryddan och stek ytterligare någon minut.
    • Lägg färsen på salladen.
    • Gör guacamolen genom att mosa avokadon med en gaffel.
    • Blanda sedan med övriga ingredienser i en skål.
    • Smaka av med riven vitlök, hackad chiliflakes, limesaft, salt och peppar.
    • Servera salladen med guacamole och tacosås eller annan stark mexikansk sås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl isbergssallad
    • 5 cm gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 2 msk riven ost
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk tacosås

    Lördag middag 718 Kcal

    Chévre Chaud med päron

    Päron och chévre med lyxig touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 718 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st päron
    • 2 dl babyspenat
    • 3 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
    Dekoration
    • 2 st cocktailtomat
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader på grill.
    • Lägg Chévreosten på en bakplåtsklädd plåt.
    • Ringla lite honung över och sätt in i ugnen i 5 minuter.
    • Skala päron och skiva.
    • Lägg på en tallrik.
    • Vispa ihop gräddfil med citronsaft och honung i en skål.
    • Skär jordgubbarna och lägg i skålen tillsammans med spenatblad.
    • Blanda ner hälften av de frystorkade jordgubbarna.
    • Lägg salladen över päronen och toppa med den gratinerade Chévren.
    • Strö på resten av de frystorkade jordgubbarna.
    • Dekorera med tomat och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g chevreost
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st päron
    • 2 dl babyspenat
    • 3 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 msk frystorkade jordgubbar
    Dekoration
    • 2 st cocktailtomat
    • 1 msk valnötter

    Lördag dessert 524 Kcal

    Trädgårdstårta

    En härlig tårta som toppas med vaniljkesella och färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 524 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g smör
    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin melis
    • 3 dl cashewnötter
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 st äpple
    • 0.5 st citron
    Topping
    • 100 g vaniljkesella
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
    • Vispa ägg och sukrin pösigt.
    • Lägg cashewnötterna i en matberedare och mixa till ett fint mjöl och vänd ihop med kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt det smälta smöret.
    • Riv äpplet grovt och rör ner det i smeten och pressa i citronsaft.
    • Smöra och bröa en springform och häll smeten i formen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan är torr.
    • Vispa ihop vaniljkesella med crème fraiche till en fluffig smet.
    • Fördela det över den avsvalnade kakan och toppa med valfria bär eller frukter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g smör
    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin melis
    • 3 dl cashewnötter
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 st äpple
    • 0.5 st citron
    Topping
    • 100 g vaniljkesella
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 1 klase vinbär
  • Söndag frukost 219 Kcal

    Yoghurt med apelsin

    Fräsch apelsin ihop med yoghurt blir en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st apelsin

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Lägg apelsinfiléerna på yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st apelsin

    Söndag lunch 457 Kcal

    Kycklingsallad med råkost

    En härlig sallad med god basilikadressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör dressingen genom att första hacka basilika och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Riv vitlöken fint. Blanda vitlök, ketjap manis och kryddor i en skål. Lägg ner kyckling och marinera 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Skiva kycklingen.
    • Lägg sallad i en skål. Strimla vitkål tunt och lägg över. Skala och skär morot i bitar. Skär haricot verts, sockerärtor och paprika i bitar. Skala och skiva rödlök.
    • Lägg alla grönsaker på salladen och lägg på kycklingen. Ringla basilikadressingen över och strö på hackad basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 354 Kcal

    Stekt torsk med räksås

    God fiskrätt med smak av räkor och gröna ärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronzest
    • 1 tsk smör
    • 2 dl gröna ärtor
    • 50 g handskalade räkor
    Dekoration:
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Häll på grädde och låt koka upp.
    • Tillsätt hackad gräslök och citronzest.
    • Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfiléerna runt om i några minuter.
    • Lägg upp på ett djupt fat.
    • Blanda ner ärtor och räkor i såsen. Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronzest
    • 1 tsk smör
    • 2 dl gröna ärtor
    • 50 g handskalade räkor
    Dekoration:
    • 1 msk gräslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 60 g rökt kalkon
  • 1800 g kycklingfilé
  • 600 g laxfilé
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 600 g nötfärs
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 250 g fryst torskrygg
  • 50 g handskalade räkor
Mejeri
  • 155.5 tsk smör
  • 5.5 dl riven ost
  • 2 dl parmesan
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 4 dl havremjölk
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 5.5 msk crème fraiche
  • 125 g chevreost
  • 0.5 dl gräddfil
  • 100 g vaniljkesella
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.75 dl grädde
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk färsk persilja
  • 0.99 msk röd currypaste
  • 0.75 kruka färsk koriander
  • 4 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 2 msk sötstark senap
  • 0.2 tsk gurkmeja
  • 6 msk persilja
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk sweet chilisås
  • 5 msk gräslök
  • 1 msk mynta
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
Torrvaror
  • 18 tsk rapsolja
  • 3 burk kokosmjölk
  • 10 tsk honung
  • 113 g cashewnötter
  • 3 dl bulgur
  • 8 tsk olivolja
  • 1.2 dl havregryn
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • 1 msk valnötter
  • 2 dl sukrin melis
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
Frukt/grönt
  • 6 tsk ingefära
  • 3.5 st röd paprika
  • 33 st sockerärter
  • 4.25 st gul lök
  • 2 st lime
  • 300 g minimajs
  • 150 g broccoli
  • 2.5 st citron
  • 50 g rucola
  • 8 st citronskiva
  • 3.5 dl hallon (färska)
  • 5.5 msk rödlök
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st paprika valfri färg
  • 2 st mango
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 5 st morot
  • 1 st rött äpple
  • 2 st selleristjälk
  • 100 g rotselleri
  • 10.3 st gurka
  • 1 st grönt äpple
  • 6 st citronklyfta
  • 8 st salladsblad
  • 6 dl isbergssallad
  • 1.5 st paprika
  • 300 g cocktailtomater
  • 2 st avokado
  • 3.75 st champinjoner
  • 25 g spenat
  • 1 st päron
  • 2 dl babyspenat
  • 3 st färsk jordgubbe
  • 0.5 msk citronsaft
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 st äpple
  • 1 klase vinbär
  • 1 st apelsin
  • 4 dl grönsallad
  • 0.2 st vitkål
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 tsk citronzest
  • 2 dl gröna ärtor
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 200 g svarta oliver kärnfria
  • 2 msk kapris
  • 500 gram torkade kikärtor
  • 2 msk tahini
  • 4 msk tacosås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.