Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 29

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1212 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 562 Kcal

      Kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1166 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 495 Kcal

      Blomkålssallad med halloumi och rökt pancetta

    • Middag - 497 Kcal

      Fetaostfylld kyckling med broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1579 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Middag - 639 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Mellanmål - 291 Kcal

      Blueberry dream

    • Dessert

  • Torsdag - 922 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 509 Kcal

      Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    • Middag - 407 Kcal

      Kalkongryta med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1291 Kcal

    • Frukost - 467 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 304 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1721 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 207 Kcal

      Italiensk sommarsallad

    • Middag - 826 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 397 Kcal

      Chokladmousse med bär

  • Söndag - 1435 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Champinjonomelett med rödlök

    • Lunch - 699 Kcal

      Quinoasallad med myntacréme

    • Middag - 439 Kcal

      Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 59.7 gram

Fett: 83.4 gram

Protein: 76.7 gram

Energi: 1332.2 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 562 Kcal

    Kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts

    Gör så här

    • Skiva korv och kyckling i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Strimla purjolök och skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och bryn korv, kyckling och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt purjolök, vatten, ajvar relish, krossade tomater, senap och grädde.
    • Låt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
    • Dela haricot verts och blanda ner i grytan.
    • Servera med strimlad purjolök och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts
  • Tisdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Tisdag lunch 495 Kcal

    Blomkålssallad med halloumi och rökt pancetta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 495 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 2 msk gräslök
    • 30 g bladspenat
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 112.5 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Riv blomkål eller mixa i en matberedare.
    • Skala och finhacka läk och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkål, lök och vitlök några minuter.
    • Skär paprika och squash i större bitar och låt steka med blomkålsriset. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja, gräslök och basilika.
    • Fördela spenatblad på tallrikar och lägg på blomkålsriset.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olja några minuter.
    • Fördela på salladen och lägg på tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 2 msk gräslök
    • 30 g bladspenat
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 112.5 g cocktailtomater

    Tisdag middag 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Onsdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    En smidig och god lunch som du enkelt kan äta i farten, linda in wrapen i folie!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Onsdag middag 639 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 0
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Onsdag mellanmål 291 Kcal

    Blueberry dream

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl bär (frysta)
    • 1 dl mjölk
    • 1 st banan
    • 0.5 st lime
    • 50 g vatten
    • 10 g kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med lite vatten om det behövs.
    • Häll upp i ett glas.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl bär (frysta)
    • 1 dl mjölk
    • 1 st banan
    • 0.5 st lime
    • 50 g vatten
    • 10 g kokosskivor
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 509 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    En fräsch och färgrik måltid med halloumi, valnötter och kål som smaksätts med citron och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Torsdag middag 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon
  • Fredag frukost 467 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Starta dagen med en trevlig ägg och lax frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Fredag lunch 304 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Snabblagad torskfilé med en krämig fänkålscoleslaw till, denna måltid serveras med salladsblad, citronklyfta och färska dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill.
    • Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citronsaft.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw.
    • Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Fredag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Lördag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 basilikablad

    Lördag middag 826 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    En asiatisk middag med god hemmagjord jordnötssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 826 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Lördag dessert 397 Kcal

    Chokladmousse med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum. Smält choklad över ett vattenbad. Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor. Vänd ner äggviteskummet och blanda om. Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet. Lägg chokladmoussen på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 1 dl hallon (färska)
    • 8 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 296 Kcal

    Champinjonomelett med rödlök

    Den enkla och goda kombinationen som aldrig slår fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 tsk smör och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Lägg 1 tsk smör i stekpannan och häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Söndag lunch 699 Kcal

    Quinoasallad med myntacréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 699 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk mynta
    • 1 st lime
    • 70 g bladspenat
    • 1 st avokado
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk pinjenötter
    Myntacréme
    • 2 dl gräddfil
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först myntacrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Koka quinoan enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj av ordentligt.
    • Lägg i en skål och blanda ner olja, salt, svartpeppar samt hackad färsk mynta.
    • Pressa lime över och blanda ner babyspenat.
    • Skär avokadon i mindre bitar.
    • Toppa salladen med avokado, räkor samt rostade pinjenötter.
    • Strö på salt och svartpeppar och servera med myntacrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk mynta
    • 1 st lime
    • 70 g bladspenat
    • 1 st avokado
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk pinjenötter
    Myntacréme
    • 2 dl gräddfil
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 439 Kcal

    Laxschnitzel med romsås och haricot verts

    Perfekt till lunch eller middag - laxschnitzel med haricot verts och en krämig hemmagjord romsås till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.75 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    • 150 g haricots verts
    • 2 st citronklyfta
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär lax i kuber och lägg en matberedare med lök, gräslök, citronzest, salt och peppar.
    • Mixa till en jämn färs. Forma till en schnitzel och doppa i ägg och sedan panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn schnitzeln 3-4 minuter per sida.
    • Servera med romsås, kokt haricotverts och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk gräslök
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 0.75 dl ströbröd
    • 0.5 msk smör
    • 150 g haricots verts
    • 2 st citronklyfta
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0 salt och vitpeppar
Mejeri
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 6 msk gräddfil
  • 137.5 g smör
  • 5.5 dl grädde
  • 200 g halloumi
  • 75 g fetaost
  • 1 dl havredryck
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 4 msk kesella
  • 125 g minimozzarella
  • 3 dl vispgrädde
Övrigt
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 4.5 msk majonnäs
  • 1 dl bär (frysta)
  • 4 st träspett
  • 100 g mörk choklad
Frukt/grönt
  • 1.5 dl blåbär
  • 1 st äpple
  • 0.5 st morot
  • 0.5 st salladslök
  • 200 g broccoli
  • 1 st citron
  • 3 st rödlök
  • 0.75 st purjolök
  • 2 st röd paprika
  • 2.75 st gul paprika
  • 225 g haricots verts
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.25 st squash
  • 165 g bladspenat
  • 232.5 g cocktailtomater
  • 1 st broccolistånd
  • 0.75 st orange paprika
  • spenat
  • 1.5 tsk citronskal
  • 0.5 st mango
  • 13 st salladsblad
  • 2 st banan
  • 2.75 st lime
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 1.25 st granatäpple
  • 20 g böngroddar
  • 1.5 st gul lök
  • 750 g frysta wokgrönsaker
  • 3 st citronklyfta
  • 2 st fänkål
  • 2 st citronskiva
  • 300 g körsbärstomater
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 1 st röd chili
  • 1 tsk ingefära
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 dl hallon (färska)
  • 8 st physalis
  • 5 st champinjoner
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 st avokado
  • 1 st schalottenlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 75 g chorizo
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 15 st ägg
  • 75 g rökt pancetta
  • 650 g kycklingfilé
  • 150 g tonfisk
  • 600 g kalkonfilé
  • 140 g tärnad bacon
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 300 g torskfile
  • 1.5 dl handskalade räkor i lag
  • 250 g laxfilé
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 3 msk stenbitsrom
Kryddor/smaksättare
  • 3.75 msk sötstark senap
  • 2.2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk ajvar relish
  • 4 msk bladpersilja
  • 6 msk gräslök
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1.33 msk persilja
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk basilika
  • 1.25 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 1.5 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 4 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • basilikablad
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1.5 kruka färsk mynta
Torrvaror
  • 6.5 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl havregryn
  • 10 g kokosskivor
  • 3 dl kaffe
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 3 dl havremjöl
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 50 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 50 g pistagenötter
  • 1 dl quinoa
  • 0.75 dl ströbröd

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!