Tillbaka till menyerna

Behåll vikten Vecka 27

  • Måndag - 855 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 471 Kcal

      Ägghack med rökt lax – 1 portion

    • Middag - 378 Kcal

      Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 719 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester – 1 portion

    • Middag - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1050 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 602 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 548 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 293 Kcal

      Skaldjurssallad

    • Middag - 255 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 826 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 399 Kcal

      Laxpytt med parmesan – 2 portioner

    • Middag - 255 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1453 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 693 Kcal

      Quinoasallad med ost och kalkon

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs– 2 portioner 

    • Mellanmål

    • Dessert - 37 Kcal

      Blåbär

  • Söndag - 877 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester – 1 portion

    • Lunch - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Middag - 152 Kcal

      Vegetariska riswraps med kikärtor - 4 portioner  

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 44.2 gram

Fett: 48 gram

Protein: 66.8 gram

Energi: 903.9 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Måndag lunch 471 Kcal

    Ägghack med rökt lax – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Måndag middag 378 Kcal

    Gräddig kycklinggryta med fänkål och sparris – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 1.5 tsk kycklingfond
    • 1 dl havregrädde
    • 50.25 g boursin färskost
    • 2 st kvisttomat
    • 100 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    1. Skala och hacka gul lök, strimla fänkål och skriva vitlöken.
    2. Skär kycklingen i medelstora bitar.
    3. Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp lök, vitlök och fänkål.
    4. Tillsätt kycklingen och stek någon minut.
    5. Häll ner kycklingfond, grädde och vänd ner färskosten.
    6. Låt puttra ihop i cirka 10 min.
    7. Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    8. Skär sparrisen i bitar.
    9. Vänd ner grönsakerna i grytan och låt sjuda i 5 min.
    10. Krydda med salt, peppar och hackad dill.
  • Tisdag lunch 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten. Stek på låg värme tills omeletten blir fast. Strö på lite riven ost.

    Tisdag middag 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g gram kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Onsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Onsdag middag 602 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.
  • Torsdag lunch 293 Kcal

    Skaldjurssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g ruccola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skär gurka, selleri, rädisor och rödlök i små tärningar eller bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner kräftstjärtar.
    • Skär krabbsticks i mindre bitar och blanda ner tillsammans med salt, peppar och currydressing.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och lägg över skaldjurssalladen.
    • Dekorera med rödlök, gräslök och citronklyfta.

    Torsdag middag 255 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 0 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk hackad dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g räkor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset.

       

    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor.
    • Ställ in i ugnen i 20 minuter och toppa med färsk dill.
  • Fredag frukost 172 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 0 hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Fredag lunch 399 Kcal

    Laxpytt med parmesan – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk finhackad basilika
    • 150 g ruccola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Fredag middag 255 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g ROOT PASTA fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.
  • Lördag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Lördag lunch 693 Kcal

    Quinoasallad med ost och kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet ca: 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, majs, ärtor och purjolök.
    • Skala och tärna moroten och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
    • Skär kalkon, ost och äpple i tärningar och lägg på salladen.
    • Dekorera med örter eller krasse och servera med dressing.

    Lördag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs– 2 portioner 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl créme fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.75 klyfta riven vitlök
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Lördag dessert 37 Kcal

    Blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 37 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Lägg blåbären i en skål och njut!

  • Söndag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten. Stek på låg värme tills omeletten blir fast. Strö på lite riven ost.

    Söndag lunch 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Söndag middag 152 Kcal

    Vegetariska riswraps med kikärtor - 4 portioner  

Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 400 g ROOT PASTA fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 1.5 dl vit quinoa
  • 1 dl majs
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 tsk honung
  • 8 st valnöt
  • 8 st risblad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 400 g kycklingfilé
  • 7 st ägg
  • 600 g grytbitar
  • 550 g laxfilé
  • 6 msk stenbitsrom
  • 100 g kräftstjärtar
  • 100 g crabsticks
  • 520 g torskrygg
  • 100 g räkor
  • 100 g kalkonpastrami
  • 200 g majskycklingfile
Övrigt
  • 3.5 msk majonnäs
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl dl vatten
  • 75 g Lallerstedts currydressing
  • 1 tsk fisksås
  • 2 dl frysta ärtor
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 5 st gröna oliver
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 tsk kycklingfond
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 0.75 msk sötstark senap
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk finhackad basilika
  • 0.3 msk mirin
  • 1 msk rosmarin
Frukt/grönt
  • 4 msk gräslök
  • 3 st salladsblad
  • 3 st citronklyfta
  • 0.5 st fänkål
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 st kvisttomat
  • 100 g sparris
  • 2 msk hackad dill
  • 7.5 st champinjoner
  • 2 st rödlök
  • 2.5 st röd paprika
  • 50 g spenat
  • 8.5 st morot
  • 150 g gram kålrot
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 2 dl blåbär
  • 0.5 st äpple
  • 2.5 st salladslök
  • 450 g broccoli
  • 2.25 st citron
  • 2 st citronskiva
  • 1 st gurka
  • 2 st selleristjälk
  • 8 st rädisor
  • 200 g ruccola
  • 150 g rotselleri
  • 100 g champinjon
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st nektarin
  • hallon
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 1.75 klyfta riven vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st vitkål
  • 1 st lime
  • 2 msk koriander
  • 0.5 st grönt äpple
  • 2 st mango
  • 1 styck tomat
  • 1 st avokado
  • 0.25 st styck finhackad rödlök
  • 1 st päron
  • cm purjolök
  • 1 msk Bladpersilja
  • 2.5 st gul lök
Mejeri
  • 10 g smör
  • 1 dl havregrädde
  • 50.25 g boursin färskost
  • 2 msk msk smör
  • 1 dl riven ost
  • 2.5 dl keso dl
  • 2 msk msk gräddfil
  • 1 tsk tsk smör
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 msk mjölk
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 100 g chevreost
  • 0.75 dl créme fraiche
  • 50 g krämig getost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!