Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 22 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 134.6 gram

Fett: 68.2 gram

Protein: 102.2 gram

Energi: 1364.8 kcal

  • Måndag frukost 282 Kcal

    Glutenfria frallor med solrosfrön och aprikos

    Baka din egna frukostfrallor på glutenfria mjöler. Frys in och plocka fram vid behov. Så gott med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 38 grader och häll på vatten.
    • Låt jästen lösa sig och tillsätt honung, salt, aprikoser och solrosfrön.
    • Blanda ner havremjöl, durramjöl och nyponskalsmjöl. Nu är degen lös.
    • Tillsätt psylliumhusk och blanda om. Låt stå och svälla 10 min.
    • Blöt händerna och forma degen till bullar.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på lite havemjöl och solroskärnor.
    • Låt jäsa under duk i 1,5 timme.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 20 minuter. Låt svalna.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Måndag lunch 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Måndag middag 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Det här är en riktigt krämig och god pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist
  • Tisdag frukost 110 Kcal

    Keso med jordgubbar

    Enkelt, somrigt och gott. Använd frysta eller färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Tina jordgubbar över natten.
    • Servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Tisdag lunch 878 Kcal

    Italiensk kyckling med ost och salami

    Det här är en riktigt krämig och god pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 64 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform.
    • Bred på färskost och lägg på salami skivor.
    • Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Koka upp sojabönsspagetti enligt anvisningen på förpackningen, ca 10 min.
    • Strimla eller svarva squash och morot.
    • Skär fänkål och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek grönsakerna i några minuter och strö på salt och peppar.
    • Tillsätt vitlök, pesto, grädde och riven ost.
    • Låt puttra i 5 minuter på medelhög temperatur.
    • Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan och krydda med salt och svartpeppar och hackad basilika.
    • Servera pastan med kycklingfiléerna och rucolasallad.
    • Toppa med pinjenötter, riven parmesanost, pinjenötter, pesto och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 225 g kycklingfilé
    • 75 g vitlöksost med örter
    • 40 g salami
    • 10 st soltorkad tomat
    • 1 krm persillade
    • 50 g sojabönspagetti
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl riven ost
    • 4 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    Topping
    • 30 g rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 msk grön pesto
    • 1 st basilikakvist

    Tisdag middag 277 Kcal

    Torskgryta med saffran

    God fiskgryta smaksatt med saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar. Strimla purjolök och paprika. Dela haricot verts på mitten. Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken några minuter. Lägg i vitlök och grönsaker. Smula ner fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten.
    • Låt koka ihop. Häll på grädde och strö på saffran. Koka ytterligare någon minut. Toppa med hackad persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Glutenfria frallor med solrosfrön och aprikos

    Baka din egna frukostfrallor på glutenfria mjöler. Frys in och plocka fram vid behov. Så gott med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 38 grader och häll på vatten.
    • Låt jästen lösa sig och tillsätt honung, salt, aprikoser och solrosfrön.
    • Blanda ner havremjöl, durramjöl och nyponskalsmjöl. Nu är degen lös.
    • Tillsätt psylliumhusk och blanda om. Låt stå och svälla 10 min.
    • Blöt händerna och forma degen till bullar.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på lite havemjöl och solroskärnor.
    • Låt jäsa under duk i 1,5 timme.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 20 minuter. Låt svalna.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Onsdag lunch 388 Kcal

    Tonfiskröra med citronmarinerad broccoli

    Mättande tonfiskröra som passar till både lunch och middag. Den citronmarinerade broccolin adderar fräschhet och krisp!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Gör så här

    • Blanda ihop grekisk yoghurt, majonnäs, sötstark senap, tonfisk i vatten, rödlök och paprika i en skål.
    • Skiva oliverna.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på svarta oliver, kapris och persilja.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Pressa ner citronsaft och häll på olivolja.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Servera med tonfiskröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 2 msk rödlök
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk kapris
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st paprika valfri färg
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

    Onsdag middag 340 Kcal

    Vegetarisk Dahl

    God vegorätt med indisk kryddning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 128 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 dl mungbönor, torkade
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 400 ml krossade tomater
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 250 g fryst bladspenat
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn.
    • Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chili.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili. Tillsätt garam masala, krossade  tomater och kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och koka upp. Låt puttra på svag värme 30 min. Hacka den frysta spenaten och tillsätt i grytan. Rör om tills spenaten är helt tinad. Tillsätt mungbönorna och låt dom bli varma.
    • Skär blomkålen i mindre bitar. Skär paprika i tärningar. Lägg blomkål i en skål tillsammans med paprika.  Servera grytan med blomkålen och dekorera med granatäppelkärnor och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 dl mungbönor, torkade
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 400 ml krossade tomater
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 250 g fryst bladspenat
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander
  • Torsdag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Torsdag lunch 340 Kcal

    Vegetarisk Dahl

    God vegorätt med indisk kryddning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 128 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 dl mungbönor, torkade
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 400 ml krossade tomater
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 250 g fryst bladspenat
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn.
    • Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chili.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili. Tillsätt garam masala, krossade  tomater och kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och koka upp. Låt puttra på svag värme 30 min. Hacka den frysta spenaten och tillsätt i grytan. Rör om tills spenaten är helt tinad. Tillsätt mungbönorna och låt dom bli varma.
    • Skär blomkålen i mindre bitar. Skär paprika i tärningar. Lägg blomkål i en skål tillsammans med paprika.  Servera grytan med blomkålen och dekorera med granatäppelkärnor och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 dl mungbönor, torkade
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 400 ml krossade tomater
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 250 g fryst bladspenat
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander

    Torsdag middag 568 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 467 Kcal

    Grön smoothie med mandlar

    En grön smoothie med lite oväntade ingredienser. Drick till frukost eller innan träningspasset!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Bryt eller skär grönkål och lägg i en blender.
    • Gröp ur avokadon, skär ananas och kiwi  i bitar.
    • Lägg ner i blendern tillsammans med mandel, urkärnade dadlar och persilja.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 277 Kcal

    Torskgryta med saffran

    God fiskgryta smaksatt med saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar. Strimla purjolök och paprika. Dela haricot verts på mitten. Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken några minuter. Lägg i vitlök och grönsaker. Smula ner fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten.
    • Låt koka ihop. Häll på grädde och strö på saffran. Koka ytterligare någon minut. Toppa med hackad persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja

    Fredag middag 601 Kcal

    Ketopizza med kycklingfärs

    Här gör vi pizzabotten med kycklingfärs och toppar pizzan med goda tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 601 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett annan bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela tomatsås över och lägg på paprikaringar.
    • Skiva rödlök och lägg över tillsammans med riven ost.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färska basilikablad och servera med lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 1 dl tomatsås
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl riven ost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 st basilikablad
    • 1 dl rucola
  • Lördag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Lördag lunch 568 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Lördag middag 629 Kcal

    Kycklingspett med nudelsallad

    Perfekt rätt att göra i större mängd till en festbuffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 77 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Skär kycklingen i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära och lägg i en skål tillsammans med sesamolja, ketjap manis, salt och peppar. Blanda ner kycklingen och marinera en stund.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (ca: 3 min). Häll av i ett durkslag. Finriv vitlök och ingefära. Finhacka chili och koriander. Blanda ihop dressingen i en stor skål. Strimla alla grönsaker tunt. Strimla salladslöken och blanda ner i dressingen. Blanda ner nudlar och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 175 grader. Trä upp kycklingen på spetten och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera kycklingspetten med nudelsalladen. Hacka jordnötterna och använd som topping tillsammans med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Lördag dessert 245 Kcal

    Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

    Pajen går att frysa och variera med hallon, äpple eller rabarber!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda bär, potatismjöl och sötning i en skål.
    • Lägg i en pajform.
    • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    • Blanda ner fiberhonungen.
    • Smält smöret och blanda ner i mjölsorterna.
    • Lägg smuldegen över bären och baka i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med 2 msk vaniljkesella per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella
  • Söndag frukost 282 Kcal

    Glutenfria frallor med solrosfrön och aprikos

    Baka din egna frukostfrallor på glutenfria mjöler. Frys in och plocka fram vid behov. Så gott med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 38 grader och häll på vatten.
    • Låt jästen lösa sig och tillsätt honung, salt, aprikoser och solrosfrön.
    • Blanda ner havremjöl, durramjöl och nyponskalsmjöl. Nu är degen lös.
    • Tillsätt psylliumhusk och blanda om. Låt stå och svälla 10 min.
    • Blöt händerna och forma degen till bullar.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på lite havemjöl och solroskärnor.
    • Låt jäsa under duk i 1,5 timme.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i 20 minuter. Låt svalna.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 1.5 msk flytande honung
    • 1.5 tsk salt
    • 10 st torkade aprikoser
    • 1 dl solrosfrön
    • 5 dl havremjöl
    • 3 dl durramjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 4 msk psylliumhusk

    Söndag lunch 629 Kcal

    Kycklingspett med nudelsallad

    Perfekt rätt att göra i större mängd till en festbuffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 77 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Skär kycklingen i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära och lägg i en skål tillsammans med sesamolja, ketjap manis, salt och peppar. Blanda ner kycklingen och marinera en stund.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (ca: 3 min). Häll av i ett durkslag. Finriv vitlök och ingefära. Finhacka chili och koriander. Blanda ihop dressingen i en stor skål. Strimla alla grönsaker tunt. Strimla salladslöken och blanda ner i dressingen. Blanda ner nudlar och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 175 grader. Trä upp kycklingen på spetten och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera kycklingspetten med nudelsalladen. Hacka jordnötterna och använd som topping tillsammans med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag middag 340 Kcal

    Vegetarisk Dahl

    God vegorätt med indisk kryddning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 128 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 67 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 dl mungbönor, torkade
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 400 ml krossade tomater
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 250 g fryst bladspenat
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blötlägg mungbönorna i vatten 1 dygn.
    • Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chili.
    • Hetta upp en gryta med olivolja. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili. Tillsätt garam masala, krossade  tomater och kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och koka upp. Låt puttra på svag värme 30 min. Hacka den frysta spenaten och tillsätt i grytan. Rör om tills spenaten är helt tinad. Tillsätt mungbönorna och låt dom bli varma.
    • Skär blomkålen i mindre bitar. Skär paprika i tärningar. Lägg blomkål i en skål tillsammans med paprika.  Servera grytan med blomkålen och dekorera med granatäppelkärnor och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 dl mungbönor, torkade
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 400 ml krossade tomater
    • 200 ml lätt kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 250 g fryst bladspenat
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk koriander
Mejeri
  • 75 g färsk jäst
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 150 g vitlöksost med örter
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 6 msk riven parmesanost
  • 1 dl vaniljkeso
  • 177 tsk smör
  • 3.5 dl mandelmjölk
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 dl tomatsås
  • 100 g vaniljkesella
Torrvaror
  • 10.5 msk flytande honung
  • 30 st torkade aprikoser
  • 7 dl solrosfrön
  • 15.5 dl havremjöl
  • 9 dl durramjöl
  • 3 dl nyponskalsmjöl
  • 12 msk psylliumhusk
  • 7 tsk olivolja
  • 100 g sojabönspagetti
  • 4 msk pinjenötter
  • 9 dl mungbönor, torkade
  • 1200 ml krossade tomater
  • 600 ml lätt kokosmjölk
  • 4 msk chiafrön
  • 2 tsk rapsolja
  • 6 msk sesamfrön
  • 0.5 dl mandlar
  • 2 st torkade dadlar
  • 200 g risnudlar
  • 8 msk jordnötter
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl sötströ
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bakpulver
Kryddor/smaksättare
  • 5.5 tsk salt
  • 2 msk sötstark senap
  • 6 msk färsk persilja
  • 2 krm persillade
  • 6 msk grön pesto
  • 2 st basilikakvist
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 6 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 3 st grönsaksbuljongtärning
  • 9.5 msk färsk koriander
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 tsk sesamolja
  • 4 tsk sambal oelek
  • 2 tsk fisksås
  • 4 msk ketjap manis
  • 4 msk gräslök
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st basilikablad
  • 2 msk thailändsk soja
Övrigt
  • 4 msk majonnäs
  • 200 g svarta oliver kärnfria
  • 2 msk kapris
  • 20 st soltorkad tomat
  • 8 st grillspett
  • 5 msk fiberhonung Nicks
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 450 g kycklingfilé
  • 80 g salami
  • 600 g fryst torskrygg
  • 1100 g kycklingfärs
  • 500 g kycklinglårfilé
Frukt/grönt
  • 5.5 msk rödlök
  • 1 st broccolistånd
  • 0.5 st citron
  • 1 st paprika valfri färg
  • 1 st squash
  • 5 st morot
  • 1 st fänkål
  • 16 klyfta vitlök
  • 8 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 61 g rucola
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 10 cm purjolök
  • 4.5 st paprika
  • 200 g haricots verts
  • 4 st gul lök
  • 10 tsk färsk ingefära
  • 4.5 st röd chili
  • 750 g fryst bladspenat
  • 1.5 st blomkål
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st apelsin
  • 1 dl blåbär
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 st lime
  • 30 g grönkål
  • 0.5 st avokado
  • 100 g ananas (fryst)
  • 0.5 st kiwi
  • 0.5 st röd paprika
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st salladslök
  • 250 gram hallon (frysta)
  • 250 g frysta blåbär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.