Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 10 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 968 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Middag - 698 Kcal

      Kyckling med svampsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1310 Kcal

    • Frukost - 233 Kcal

      Lyxig GI-gröt

    • Lunch - 656 Kcal

      Thailändsk räk- och fiskgryta

    • Middag - 422 Kcal

      Ugnsbakad lax med citronpesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1313 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 698 Kcal

      Kyckling med svampsås

    • Middag - 615 Kcal

      Rotfruktsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1082 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 422 Kcal

      Ugnsbakad lax med citronpesto

    • Middag - 403 Kcal

      Sjögräsnudelsallad med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 814 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 615 Kcal

      Rotfruktsgratäng med fetaost

    • Middag - 199 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1264 Kcal

    • Frukost - 372 Kcal

      Bananpannkakor

    • Lunch - 199 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Middag - 693 Kcal

      Quinoasallad med ost och kalkon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1463 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Grön drink med ananas

    • Lunch - 693 Kcal

      Quinoasallad med ost och kalkon

    • Middag - 579 Kcal

      Lax med ädelost och färska fikon

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 80.9 gram

Fett: 66.7 gram

Protein: 63.1 gram

Energi: 1173.4 kcal

  • Måndag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Måndag middag 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 2 portioner
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.

     

    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 2 portioner
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag frukost 233 Kcal

    Lyxig GI-gröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser. Hacka äppelbitar och aprikoser och lägg ner i blandningen. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Tillagning:

    • Lägg 1 ½ dl grynblandning i en kastrull med 3 dl vatten. Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Servera med havremjölk.

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 656 Kcal

    Thailändsk räk- och fiskgryta

    En varm kryddig gryta med räkor och fisk i, toppa grytan med salladslök och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Tina scampi och ev fisk. Skala och skär morot i mindre bitar. Skär sugarsnaps och minimajs i bitar.
    • Strimla salladslök, spara lite till topping. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en gryta med  rapsolja och fräs grönsakerna tillsammans med scampi, ingefära, chili och vitlök i någon minut.
    • Häll på kokosmjölk, röd currypasta och buljong.
    • Skär torsk i mindre bitar och tillsätt i grytan tillsammans med pressad lime. Låt sjuda i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och toppa med salladslök och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander

    Tisdag middag 422 Kcal

    Ugnsbakad lax med citronpesto

    Till den här fiskrätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur för bästa resultat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
    • Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. 
    • Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. 
    • Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter).
    • Skär sparrisen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om. 
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med klippt gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 698 Kcal

    Kyckling med svampsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 698 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 2 portioner
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Börja med att göra moset.
    • Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
    • Koka i lättsaltat vatten i ca 10 min eller tills sötpotatisen är mjuk.
    • Häll av vattnet. Mixa sötpotatisen med en stavmixer till ett mos.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar. Ställ åt sidan med ett lock på.
    • Skala och koka betorna i en kastrull till de har blivit lite mjuka, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och låt ligga i kastrullen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs upp kantareller och lök tills vätskan försvunnit.
    • Tillsätt grädde, purjolök, salt och svartpeppar.
    • Dela kycklingen på hälften och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen runt om i ca 5 minuter.
    • Lägg ner filéerna i svampsåsen och låt sjuda 5 minuter.
    • Späd med vatten om såsen blir för tjock.

     

    • Dela kokta polkabetor i klyftor och servera på tallrikar med bladspenat, sötpotatismos, kyckling och svampsås.
    • Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Svampsås
    • 250 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 7.5 g smör
    • 3 dl grädde
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötpotatismos
    • 2 st liten sötpotatis
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 2 portioner
    • 100 g spenat
    • 2 st polkabetor
    • 1 msk gräslök

    Onsdag middag 615 Kcal

    Rotfruktsgratäng med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukterna i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, grädde och soltorkade tomater.
    • Blanda ner basilika och häll i en ugnsfast form.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Torsdag lunch 422 Kcal

    Ugnsbakad lax med citronpesto

    Till den här fiskrätten kan du använda vilken fisk som helst, till exempel torsk, sej eller gös. Ugnsbaka fisken i låg temperatur för bästa resultat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
    • Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. 
    • Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. 
    • Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter).
    • Skär sparrisen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om. 
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med klippt gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk röd pesto
    • 1 dl parmesan
    Bulgursallad
    • 6 dl bulgur
    • 1 st grön sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk citronsaft
    • 3 tsk citronskal
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 403 Kcal

    Sjögräsnudelsallad med kyckling

    Önskar du tillaga din kyckling själv istället för att köpa färdig grillad kyckling? Då kan du räkna med att den råa kycklingen tappar ca 15-20 % i vikt. 200 gram rå kyckling väger ungefär efter tillagning ca 170 gram - räknat på att kyckling tappar 15% i vikt efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 msk teriyakisås
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk koriander
    • 200 g grillad kycklingbröstfilé (färdig)

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Hacka grönsakerna i små tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna utan olja och lägg ner allt i pannan, häll över teriyakisås.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg i en skål och toppa med jordnötter och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 msk teriyakisås
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk koriander
    • 200 g grillad kycklingbröstfilé (färdig)
  • Fredag lunch 615 Kcal

    Rotfruktsgratäng med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukterna i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, grädde och soltorkade tomater.
    • Blanda ner basilika och häll i en ugnsfast form.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 199 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 0 basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 0 basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
  • Lördag frukost 372 Kcal

    Bananpannkakor

    Grädda goda bananpannkakor med en fyllning av philadelphiaost och färska jordgubbar - perfekt till frukost, lunch eller mellanmål eller varför inte till picknicken?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen med gaffel i en bunke.
    • Blanda ner ägg, vaniljpulver och vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda små pannkakor på båda sidorna på låg värme.
    • Låt svalna.
    • Blanda philiadelphiaost med vaniljpulver och bred på pannkakorna.
    • Hacka jordgubbar och blanda med finhackad mynta och lägg över osten.
    • Rulla ihop och servera med jordgubbar och några kvistar mynta.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Lördag lunch 199 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 0 basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 0 basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Lördag middag 693 Kcal

    Quinoasallad med ost och kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet ca: 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, majs, ärtor och purjolök.
    • Skala och tärna moroten och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
    • Skär kalkon, ost och äpple i tärningar och lägg på salladen.
    • Dekorera med örter eller krasse och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing
  • Söndag frukost 192 Kcal

    Grön drink med ananas

    En grön drink med ananas är en uppfriskande och hälsosam dryck som är perfekt för att svalka sig under varma dagar eller som en energiboost när som helst. Den här färgglada drinken kombinerar det friska och tropiska från ananas med den naturliga fräschheten från gröna ingredienser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär ananas, grapefrukt, gurka och päron i mindre bitar och lägg i en höghastighetsblender.
    • Lägg ner mynta och istärningar och mixa till en jämn juice.
    • Fyll på med vatten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Söndag lunch 693 Kcal

    Quinoasallad med ost och kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet ca: 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, majs, ärtor och purjolök.
    • Skala och tärna moroten och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
    • Skär kalkon, ost och äpple i tärningar och lägg på salladen.
    • Dekorera med örter eller krasse och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Söndag middag 579 Kcal

    Lax med ädelost och färska fikon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 579 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 100 g st agur ost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 st fikon
    • 3 msk balsamico
    • 5 tsk olivolja
    • 50 g vatten
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk persilja
    • 225 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g spenat
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 st fikon
    • 50 g st agur ost

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Skär upp 4 st laxfiléer och lägg på en plåt. Skär ett snitt i mitten på laxen.
    • Skär skivor av ost och lägg i snittet.
    • Salta och peppra.
    • Skär klyftor av fikon och lägg på toppen av laxen, ringla över honung.
    • Sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Blanda balsamvinäger, olivolja, honung, kryddor och hackad basilika i en skål.
    • Skär cocktailtomater i klyftor och blanda med den tunt skivade löken.
    • Ringla över vinegretten på tomatsalladen.
    • Lägg upp bladspenat på tallrikar och placera laxen över.
    • Smula över ost och servera med tomatsallad.

       

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 100 g st agur ost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 st fikon
    • 3 msk balsamico
    • 5 tsk olivolja
    • 50 g vatten
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk persilja
    • 225 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g spenat
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 st fikon
    • 50 g st agur ost
Frukt/grönt
  • 3 st rödlök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1.5 st squash
  • 7 st morot
  • 200 g champinjon
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1150.5 g cocktailtomater
  • färsk basilika
  • 500 g trattkantareller
  • 4 st gul lök
  • 2 st purjolök
  • 6 st liten sötpotatis
  • 300 g spenat
  • 4 st polkabetor
  • 150 g sockerärtor
  • 50 g minimajs
  • 3 st salladslök
  • 100 g broccoli
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 st lime
  • 4 st citron
  • 2 st grön sparris
  • 4 msk citronsaft
  • 6 tsk citronskal
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st kålrot
  • 0.25 st apelsin
  • 0.5 st mango
  • 2 st banan
  • 250 g jordgubbar (färska)
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 4 dl frysta ärtor
  • 1 st grönt äpple
  • 0.25 st ananas
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st päron
  • 4 st fikon
Torrvaror
  • 22 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 msk solrosfrön
  • 1.25 msk pumpakärnor
  • 20 g kokosskivor
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 0.5 dl torkade blåbär
  • 5 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 12 dl bulgur
  • 1.5 msk valnötter
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 40 g jordnötter
  • 3 dl vit quinoa, okokt
  • 2 dl majs
  • 4 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • örtagårdskrydda
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk gräslök
  • 4 tsk kanel
  • 5 fiskbuljong
  • 1 msk curry
  • 2 msk koriander
  • 4 msk röd pesto
  • 4 msk basilika
  • 2 msk teriyakisås
  • 4 msk balsamico
  • 4 krm vaniljpulver
  • 1 msk mynta
  • 4 st myntakvist
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 msk persilja
  • 1 msk färsk timjan
Mejeri
  • 330 g fetaost
  • 18 g smör
  • 14 dl grädde
  • 1 dl havremjölk
  • 2 dl parmesan
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 150 g philadelphiaost
  • 200 g chevreost
  • 150 g st agur ost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g kycklingfilé
  • 200 g fryst scampi
  • 200 g torskfile
  • 1800 g laxfilé
  • 200 g grillad kycklingbröstfilé (färdig)
  • 600 g torskrygg
  • 4 st ägg
  • 200 g kalkonpastrami
Övrigt
  • 180 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 1 dl fryst bärmix
  • 2 msk kapris
  • 60 g Lallerstedts currydressing
  • 1 dl is

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!