Tillbaka till menyerna

Behåll vikten

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1530 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 405 Kcal

      Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    • Middag - 589 Kcal

      Stekt kycklingfilé med colesalaw - 4 portioner

    • Mellanmål - 536 Kcal

      Små sötpotatis- och fetaostpajer

    • Dessert

  • Tisdag - 1630 Kcal

    • Frukost - 233 Kcal

      Lyxig GI-gröt

    • Lunch - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Middag - 438 Kcal

      Sötpotatis tortilla med fetaost

    • Mellanmål - 464 Kcal

      Glutenfri hallon- och rabarberpaj

    • Dessert

  • Onsdag - 805 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1195 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Middag - 652 Kcal

      Medelhavsgryta med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1914 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 652 Kcal

      Medelhavsgryta med kyckling

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

  • Lördag - 1576 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Middag - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 312 Kcal

      Våfflor med bär och kesella

  • Söndag - 1234 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 87.5 gram

Fett: 104.1 gram

Protein: 84.2 gram

Energi: 1411.9 kcal

  • Måndag lunch 405 Kcal

    Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skiva minimajs och sockerärter på längden.
    • Skala och skiva moroten på längden.
    • Strimla salladslöken och paprikan.
    • Skär mangon i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och stek ingefära, vitlök, chili, sesamolja, minimajs, paprika och morötter i några minuter under omrörning.
    • Blanda ner ketjap manis, teriyakisås, limesaft, sjögräsnudlar, sockerärter och låt det bli varmt.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över salladslök/purjolök och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter.
    • Strö över salt och ringla lite honung över.
    • Toppa rätten med de rostade nötterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung

    Måndag middag 589 Kcal

    Stekt kycklingfilé med colesalaw - 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.3 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 6 dl rucola
    • 4 msk solrosfrön
    • 140 g bacon
    • 0 st citronklyfta
    • 0 kruka färsk basilika
    Coleslaw
    • 8 dl vitkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk senap
    • 6 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja och bryn kycklingfilén runt om i några minuter.
    2. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda och sänk värmen.
    3. Låt eftersteka ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    4. Pressa över lite citron.
    5. Gör under tiden coleslaw genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    6. Lägg upp rucolasallad på en tallarik med coleslaw.
    7. Skiva kycklingen och lägg över och toppa med bacon och frön.
    8. Dekorera med basilika och citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.3 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 6 dl rucola
    • 4 msk solrosfrön
    • 140 g bacon
    • 0 st citronklyfta
    • 0 kruka färsk basilika
    Coleslaw
    • 8 dl vitkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk senap
    • 6 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag mellanmål 536 Kcal

    Små sötpotatis- och fetaostpajer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och forma till en deg.
    • Ställ degen kallt och låt vila ca 15 minuter.
    • Skala sötpotatisen och skiva den.
    • Fördela på en bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja och strö över salt och örtagårdskrydda.
    • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Tryck under tiden ut degen i sex stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt sedan svalna.
    • Fördela rostad sötpotatis i botten på de små pajerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och skala och finhacka vitlök.
    • Fräs vitlök och spenat några minuter och fördela på sötpotatisen.
    • Vispa ihop ägg, grädde och vatten med lite salt och peppar och häll på de små pajerna.
    • Toppa med smulad fetaost och pumpafrön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 krm salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor
  • Tisdag frukost 233 Kcal

    Lyxig GI-gröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser. Hacka äppelbitar och aprikoser och lägg ner i blandningen. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Tillagning:

    • Lägg 1 ½ dl grynblandning i en kastrull med 3 dl vatten. Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Servera med havremjölk.

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Tisdag middag 438 Kcal

    Sötpotatis tortilla med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 438 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Koka upp vatten i en kastrull.
    • Skala och skär sötpotatisen i bitar.
    • Lägg ner sötpotatisbitarna och låt koka tills de är mjuka.
    • Häll av vattnet och låt svalna.
    • Skala och halvera rödlöken och skär i skivor.
    • Hetta upp stekpanna med olivolja. Stek lök, sötpotatis, spenaten på låg värme.
    • Vispa ihop ägg, vatten, salt och svartpeppar.
    • Häll sedan i smeten i stekpannan.
    • Sprid ut lök, spenat och sötpotatis i pannan jämnt.
    • Smula över fetaosten och ställ in stekpannan i ugnen och grädda i cirka 15 min.
    • Ta ut stekpannan ur ugnen och låt tortillan vila i 5-10 min.
    • Servera den i tårtbitar med en god grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Tisdag mellanmål 464 Kcal

    Glutenfri hallon- och rabarberpaj

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pajskalet i en pajform. Häll på frusna hallon.
    • Skala rabarber och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rabarber tillsammans med sukrin gold i några minuter. Häll rabarber över hallonen.
    • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål och smula över pajen.
    • Toppa med mandelspån och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås
  • Onsdag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Onsdag middag 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes
  • Torsdag lunch 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Torsdag middag 652 Kcal

    Medelhavsgryta med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 112 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 652 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skala och skiva lök och finhacka vitlök. Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, cayenne, örtagårdskrydda och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Häll på krossade tomater och låt koka upp och sjud på svag värme i ca: 1 timme.
    • Skär paprika i bitar och lägg ner efter 30 minuter.
    • Smaka av med kryddor och servera med kokt quinoa med smak av persilja och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron
  • Fredag lunch 652 Kcal

    Medelhavsgryta med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 112 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 652 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skala och skiva lök och finhacka vitlök. Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, cayenne, örtagårdskrydda och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Häll på krossade tomater och låt koka upp och sjud på svag värme i ca: 1 timme.
    • Skär paprika i bitar och lägg ner efter 30 minuter.
    • Smaka av med kryddor och servera med kokt quinoa med smak av persilja och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron

    Fredag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Fredag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    En klassik smulpaj serveras med vanilj kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj
  • Lördag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar även som lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Lördag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Lördag dessert 312 Kcal

    Våfflor med bär och kesella

    En riktigt god våffla som garanterat går hem hos både barn och vuxna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk kesella

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål. Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet. Hetta upp ett våffeljärn eller en stekpanna och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg. Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk kesella
  • Söndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Söndag lunch 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Söndag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
Torrvaror
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 35 g jordnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 9.5 tsk olivolja
  • 6.5 msk solrosfrön
  • 2 dl bovetemjöl
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumhusk
  • 3.25 msk pumpakärnor
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 0.5 dl linfrön
  • 20 g kokosskivor
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 0.5 dl torkade blåbär
  • 5 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 2 dl havregryn
  • 50 g mandelspån
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl quinoa
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sukrin melis
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk flytande honung
Frukt/grönt
  • 100 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 6 st morot
  • 1 st purjolök
  • 2.25 st röd paprika
  • 1 st mango
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1.5 st röd chili
  • 1 tsk limesaft
  • 2.5 st citron
  • 21 dl rucola
  • citronklyfta
  • färsk basilika
  • 8.25 dl vitkål
  • 3 st rödlök
  • 3 st liten sötpotatis
  • 8 klyfta vitlök
  • 200 g spenat
  • 50 g grönsallad
  • 1 dl babyspenat
  • 2.5 dl hallon (frysta)
  • 7 st rabarberstänger
  • 8.5 st gul lök
  • 1 st broccolistånd
  • 100 g broccoli
  • 2 st solovitlök
  • 3 msk färsk ingefära
  • 1 st ananas
  • 8 st salladslök
  • 1 st grön paprika
  • 300 g kantareller
  • 1 st palsternacka
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 8 styck tomat
  • 0.5 st avokado
  • 0.75 st granatäpple
  • 1 st stor tomat
  • 0.5 st squash
  • 1.5 dl blåbär
  • 1 st banan
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 100 g sugarsnaps
  • 0.5 st lime
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk sesamolja
  • 9.5 msk ketjap manis
  • 4 msk teriyakisås
  • 6 msk färsk koriander
  • 4.3 tsk örtagårdskrydda
  • salt
  • 4 tsk kanel
  • 0.5 msk curry
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 0.1 kruka färsk oregano
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 5 tsk japansk soja
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk bladpersilja
  • 0.5 msk kalvfond
  • 2 tsk fiskfond
  • 4 msk dill
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk gräslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 900 g kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 12 st ägg
  • 2000 g grytbitar av fläsk
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 350 g entrecote
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 90 g tonfisk
  • 600 g torskfile
  • 2 st äggvitor
  • 300 g kycklingfärs
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 9 msk majonnäs
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 20 st gröna oliver
Mejeri
  • 382.5 g smör
  • 6.5 dl grädde
  • 225 g fetaost
  • 1 dl havremjölk
  • 0.75 dl gräddfil
  • 4 dl vaniljsås
  • 75 g halloumi
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 burk kesella vanilj
  • 5 msk kesella

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!